Ontsnapping

 

 

 

 

PERSBERICHT

Zondag 21 januari 2024

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang): “Het is compleet onaanvaardbaar dat deze tweede ontsnapping, net als de eerste, werd verzwegen voor de ruime bevolking, zeker met de vele woningen en scholen in de buurt. De buurtbewoners en ouders werden niet gewaarschuwd zoals het hoort, te meer de ontsnapte crimineel nog steeds niet werd gevat!”

VLAAMS BELANG VERONTWAARDIGD OVER TWEEDE VERZWEGEN ONTSNAPPING UIT DETENTIEHUIS

Afgelopen vrijdag is er opnieuw een crimineel ontsnapt uit het detentiehuis van Kortrijk. Dat lekte via de pers en niet via officiële communicatie van het detentiehuis, de politiezone of het stadsbestuur. Vlaams Belang reageert verontwaardigd, maar niet verrast, op de tweede ontsnapping uit detentiehuis in Kortrijk. “De buurtbewoners en ouders werden opnieuw niet gewaarschuwd zoals het hoort”, reageert fractieleider en federaal volksvertegenwoordiger Wouter Vermeersch (Vlaams Belang). “Dat is onaanvaardbaar. Dit tweede ernstige incident en deze doofpotoperatie bevestigen spijtig genoeg dat de Kortrijkzanen door Van Quickenborne worden gebruikt voor allerlei experimenten inzake Justitie”.

Een gevangene uit het detentiehuis in Kortrijk is spoorloos. Hij is ontsnapte via het dak. De politie is nog steeds naar hem op zoek. In november 2022 ontsnapte al eens een gedetineerde uit het detentiehuis van Kortrijk. Die ‘kortgestrafte gedetineerde’, die overigens geseind stond als ‘wapengevaarlijk’ werd later, na een lange zoektocht, gevat in Roeselare (1). De buurtbewoners reageerden toen al erg verbolgen omdat de ontsnapping werd verzwegen (2). Het open gevangenis-project dat plaats biedt aan 57 criminelen werd uitgebouwd midden een woonwijk en naast een kleuterschool, een lagere school en tussen een hogeschool en een universiteit.

Vlaams Belang reageert verontwaardigd, maar niet verrast, op de tweede ontsnapping uit detentiehuis in Kortrijk. “Burgemeester Van Quickenborne (Open VLD) ging als toenmalig verantwoordelijke minister in het ganse land verkondigen het detentiehuis in Kortrijk een probleemloos verloop kent (3). Maar niets is minder waar”, reageert Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) scherp. “Het is compleet onaanvaardbaar dat er na deze ontsnapping geen onmiddellijke officiële communicatie volgde vanuit het detentiehuis, de politiezone en het stadsbestuur aan de ruime bevolking, zeker met de vele woningen en scholen in de buurt. De buurtbewoners en ouders werden opnieuw niet gewaarschuwd zoals het hoort, te meer de ontsnapte crimineel nog steeds niet werd gevat. Het detentiehuis is nu iets meer dan een jaar open en het tweede ernstige incident is al een feit. Dit incident en deze doofpotoperatie bevestigen spijtig genoeg dat de Kortrijkzanen door Van Quickenborne worden gebruikt voor allerlei experimenten inzake Justitie. We kunnen niet begrijpen dat er niet onmiddellijk een waarschuwing werd uitgestuurd aan de ruime bevolking. We zullen, als Vlaams Belang, Van Quickenborne daarover grondig ondervragen in de politieraad en gemeenteraad.”

(1) https://www.hln.be/roeselare/dronebeelden-tonen-arrestatie-van-ontsnapte-gedetineerde-bewoner-houdt-man-in-bedwang-tot-politie-er-is~afab873f/

(2) https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20221122_95157135

(3) https://www.hln.be/genk/van-quickenborne-beantwoordt-vragen-rond-nieuw-detentiehuis-in-genk-in-kortrijk-het-voorbije-jaar-geen-enkele-klacht-gehad~af330726/

Naam: Wouter Vermeersch
Organisatie: Vlaams Belang Kortrijk

2