Spoedzitting

 

 

 

 

Persbericht

VLAAMS BELANG VRAAGT SPOEDZITTING KORTRIJKSE POLITIERAAD NA AANSLAG OP POLITIE

Het politiecommissariaat in de Minister de Taeyelaan in Kortrijk is dinsdagochtend getroffen door een aanslag, waarbij een molotovcocktail naar de inkomhal is geworpen. Vlaams Belang Kortrijk vraagt drastisch ingrijpen en wil de Kortrijkse politieraad in spoedzitting bijeenroepen.

De feiten van geweld in Kortrijk stapelen zich op en worden steeds driester”, reageert fractieleider en kamerlid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang), “De fysieke aanvallen op onze agenten zijn haast niet meer te tellen en dit is bovendien de tweede aanslag op de Kortrijkse politie in drie jaar tijd. Zonder drastisch ingrijpen dreigt de situatie nog verder te escaleren. Het is tijd dat er krachtiger wordt opgetreden tegen dat geweld. We moeten ons focussen op de toegenomen onveiligheid in Kortrijk en haar deelgemeenten en op de bestrijding van het toenemend geweld tegen onze agenten. Maar wij voelen steeds weer aan dat de stadscoalitie van Team Burgemeester (Open VLD), N-VA en Vooruit in Kortrijk bang is om daarbij man en paard te noemen”.

De dader, het zou om een 17-jarige jongeman gaan, zou opgepakt zijn toen hij probeerde te vluchten. Het parket communiceert in de loop van de dag over de omstandigheden.

Voor Vermeersch is het wel al duidelijk dat de politici in het stadhuis de voorbije jaren het probleem niet durfden aan te pakken. “Criminelen allerhande, ook minderjarige, hebben zich door deze laksheid gesteund geweten in hun visie dat onze politiemensen niets anders zijn dan bewegende schietschijven en hun politiekantoren schietkramen.” Het Vlaams Belang pleit daarom voor een nultolerantie en doorgedreven snelrecht bij geweld tegen politiemensen, brandweerlui en hulpverleners. “En die aanpak kan zich echt niet beperken tot de feiten waarbij geraakt wordt aan de fysieke integriteit van deze mensen”, besluit Vermeersch. “Ook hun infrastructuur en materiaal moet absoluut gevrijwaard blijven.

Wouter Vermeersch
Vlaams Belang Kortrijk

1