Lanssens/Bouteca

 

 

 

 

Zes maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Een analyse door sterreporter Peter Lanssens, alias Lange Peter, intimus van Quickie, en de linksdraaiende professor Nicolas Bouteca.

Lanssens : “De Kortrijkzanen zijn redelijk tevreden over de esbattementen van het stadsbestuur de voorbije zes jaar. Ik zie op het eerste zicht weinig problemen, Quickie en consorten hebben dat uitstekend gedaan. Toch is er stront aan de knikker. De Kortrijkzanen zijn niet vergeten hoe Vincent vaandelvucht pleegde, zijn belofte brak en zijn burgemeesterssjerp inruilde voor een postje als minister. Ruthie, alias miss Kortrijk, kreeg de sjerp toegeworpen en zij deed dat bijzonder goed, werd zeer populair. Bovendien zit Quickie ook in de privésfeer met een probleem, pipigate blijft nazinderen. En wie gelooft de man nog, na de grove leugen over het schriftelijk voorakkoord van 11 juli 2012 ?”

Bouteca : “Het vertrouwen in Quickie en zijn coalitie kreeg een ferme knauw. Hij zocht zijn toevlucht tot de tsjeven. Zij moeten Quickie en zijn team van de ondergang redden. Hannelore Vanhoenacker, Benjamin Vandorpe, Felix De Clerck en Mia Cattebeke warmen zich al op voor een schepenpostje. De coalitie Team Burgemeester, N-VA en sossen ligt in de lappenmand. Uit een bron uit de omgeving van Quickie kwam ik ter ore dat hij van plan is na de verkiezingen een nieuwe coalitie te vormen met de sossen indien de alliantie Team Burgemeester en de tsjeven geen meerderheid behaalt. Quickie veracht de N-VA die hij na de verkiezingen wil dumpen. Het is bang nagelbijten voor schepentjes Ronse en Detavernier.”

Lanssens : “Quickie krijgt zware concurrentie van Ruthie wiens populariteit hoge toppen scheert. Heeft Quickie zijn hand overspeeld door Ruthie waarnemend burgemeester te maken ? Kwatongen beweren dat de ambitieuze Ruthie met een scheurlijst dreigt indien ze de lijsttrekkersplaats niet krijgt. Minnaar schepentje Wout Maddens zou haar volgen, en ook schepentje van economie, middenstand en boeren Allijns, die er àlles voor over heeft om in 2036 een gooi naar het burgemeesterschap te wagen.”

Bouteca : “Wat met kandidaat-burgemeester en huidig schepentje Axel Ronse met zijn mini-portefeuille Cultuur ? Axel maakt zich onnoemelijk belachelijk door zich als kandidaat-burgemeester aan te dienen. Hij is vierkant tegen de multicultuur en bezigt ongegeneerd de woorden ‘neger’ en ‘bruine’ medemens. Hij ligt niet goed in de markt bij de wokies en de snobistische cultuurluizen en riskeert naast de prijzen te vallen. Zijn nationale carrière is geen zekerheid en ruwe woesteling Quickie is van plan om de Vlaamsch Nazionalisten te dumpen na de verkiezingen. Axel dreigt aan lager wal te geraken en moet binnenkort op zoek naar een nieuwe job. Misschien valt hij in de smaak, zijn innerlijke rijkdom, de rijkdom van zijn geest en zijn onuitputtelijke levendigheid van gedachten behoeden hem wellicht voor de totale ondergang. Voor de strijd om de sjerp zal hij niet in beeld komen.”

2