Tom & Philippe

‘Gezond Verstand Kortrijk’ is een politiek rariteitenkabinet van vrijdenkers, libertijnen, pronkers en cafétoogfilosofen. “Wij willen meer dialoog, meer geloofwaardigheid, meer gezond verstand, meer leute en minder blasé en bluffers in de politiek”, aldus de voormannen, blagueurs eerste klasse. Zij zoeken nu soortgenoten.

De twee voormannen zijn ene Tom De Vlaminck en Philippe Gosselin, volstrekt onbekende Kortrijkse snoeshanen, ze noemen zich geen saaie middenmoters maar politieke toppers. Ze zijn de onbetwiste führers van de nieuwe politieke diergaarde. Tom en Philippe zijn het kotsbeu dat het gezond verstand niet meer zegeviert, wel regeert eigenbelang, opportunisme, carrièrisme, zakkenvullerij, leugenachtigheid, bedrog, schone schijn, innerlijke leegheid en loze beloften.

Gosselin & De Vlaminck : “Wij zijn een genootschap van wakkere burgermannen. We vinden onszelf en de burgerman belangrijk en met de burgerman van onze stad wordt veel te weinig in dialoog gegaan. De geloofwaardigheid is er niet en er worden grove leugens verteld en loze beloften gedaan. Zo loog machiavellist Quickie staalhard over het bestaan van het schriftelijk voorakkoord van 11 juli 2012. En over pipigate is het laatste woord nog niet gezegd en geschreven. Nu hokt politieke vagebond Quickie, een naar mannetje met onwelvoeglijke manieren, samen met zijn aartsvijanden de schijnheilige tsjeven met de onbetrouwbare Steffie De Clerck., en met de tuinkabouters Vanhoenacker, Vandorpe, de Bethune, Soens en Cattebeke, die zich als slaafse honden onderwerpen aan de oekazen van Quickie, enkel en alleen om de postjes veilig te stellen. We zetten geen beroepspolitiekers op onze lijst, maar goedmoedige burgers zonder stamboom met een hogere scholingsgraad, een politieke avant-garde, die in de naam van de rechtzinnigheid en geloofwaardigheid bergen kan verzetten. Uiteindelijk is het ons doel om in de Kortrijkse gemeenteraad te geraken en Quickie en zijn trawanten, onuitputtelijke bron van verbazing en ergernis, te confronteren met onze onbezoedelde inzichten en geloofspunten. We nemen onszelf bloedserieus, samen gaan wij naar een nieuwe toekomst voor Kortrijk.”