Olsan deuredoen

 

 

 

 

Boodschap van Ruthie Vandenberghe

Beste Kortrijkzaan,

Onze schitterende stad mogen besturen is een voorrecht, maar niet altijd eenvoudig. De wereld rondom ons verandert voortdurend. Problemen zijn niet altijd zwart-wit. De Kortrijkzanen hebben hoge verwachtingen. Veiligheid houdt iedereen bezig. Hoe maken we plaats voor de velo, de auto en meer groen ? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee is ? Wat met de onder gewaardeerde bacla, de middenmoters en de bevoorrechte upper-class Kortrijkzanen ?

Een pasklaar antwoord bestaat niet, geen vriendjespolitiek, ik geloof sterk in een ‘politiek van de vriendelijkheid’ waarbij hartelijkheid, daadkracht en visie worden gecombineerd. Opportunisme is geen kwaad. Het is zelfs een kwaliteit. Zo wil ik mij de komende 6 jaar opnieuw voor Kortrijk inzetten.

Mijn leidraad om de stad te besturen zijn de 4 D’s.

DIENEN. Mezelf wegcijferen. Ten dienste staan van de inwoners. Naar hen luisteren. Ze ondersteunen en naar oplossingen zoeken maar steeds beslissen in naam van het algemeen belang.

DEUGEN. De stad is van iedereen. Iedereen is gelijk voor de wet. Bruinmannen en negers zijn ook Kortrijkzanen. Als elke burger zich aan de regels houdt en met respect handelt dan is een aangename stad het resultaat. Tegen onrespectvol en asociaal gedrag treden we kordaat op.

DURVEN. Stilstaan is achteruitgaan. Door ambitieus te blijven en niet bang te zijn om buiten de bestaande paden te treden en te innoveren, blijft Kortrijk vernieuwen en nemen we het voortouw.

DEUREDOEN. Olsan deuredoen. Grote woorden zijn er al genoeg. Niet de hemel beloven maar doen wat we zeggen. Niet te veel theater maar presteren en realiseren.

Ijverzuchtigen noemen mij de Kortrijkse wasserettekoningin en willen mij meteen wandelen sturen. Daar lach ik mee. De onvolprezen Kortrijkwatcher noemt mij ‘Miss Kortrijk’. Ik beschouw dat als een eretitel.

Wat Quickie betreft, hij haakt af als toekomstige burgemeester. En terecht. Zijn verhaaltje over pipigate was de leugen te veel nadat hij ook al het schriftelijk voorakkoord van 11 juli 2012 ontkende.

We hebben een fantastische stad met een bruisend nachtleven, maar het werk is nooit af. Samen met jou wil ik van Kortrijk een nóg beter plek maken om te wonen, te werken, te leven en lief te hebben. Mij losmaken van de Kortrijkse hoogmoed, de kleinburgerlijke weldenkendheid en de spektakelpolitiek.

Jij beslist op 13 oktober.

Ik zie jullie graag.
Warme groet en tot snel !

Ruthie Vandenberghe,

Toekomstig burgemeester van Kortrijk.