Steef & Tsjeef

 

 

 

 

………………klik op de foto

Stefaan en Felix De Clerck blijven botsen over het Kortrijkse kartel met aartsvijand Quickie.
“Die man vertoont immoreel gedrag” (Stefaan).

Er heerst een gemoedelijke sfeer ten huize Stefaan De Clerck wanneer wij arriveren voor een uitzonderlijk diepte-interview.

Jarretel : Waarom steken de Kortrijkse tsjeven in zee met burgemeester Quickie, Felix ?

Felix : Kijk, het ding is dat we na 12 jaar de oppositie kotsbeu zijn. Wij willen ten allen prijze weer aan de macht geraken en daarvoor is soepele omgang met onze christelijke basisbeginselen een dwingende vereiste. Ruthie, die weer burgemeester hoopt te worden, ging onmiddellijk door de knieën en daarna Quickie die er een  kans in zag om de N-VA, die hij hartsgrondig haat, over boord te kieperen. Ik heb het project goedgekeurd, ik ben een hondstrouwe partijslaaf.

Jarretel :  U gaat niet akkoord, mijnheer Stefaan ?

Stefaan : Wel, euh, in principe wel, maar niet met Quickie. Het gaat voor mij over de persoon Quickie, die diep in zijn binnenste beseft dat hij felle weerzin opwekt. Ik ben niet vergeten wat er 12 jaar geleden is gebeurd toen hij mij een dolk in de rug stak. Quickie is geen integer persoon, hij is een onbetrouwbare paljas die er niet voor terugdeinst alle princiepen over boord te gooien om zijn doel te bereiken. “Een machiavellist pur sang”, zegt Kortrijkwatcher. Er zijn zoveel verhalen én feiten die van hem een verachtelijk, lichtzinnig, hatelijk, leugenachtig en lafhartig personage maken. Een roofzuchtig politiek dier. Denk aan pipigate, aan Kamping Kitsch waar hij met vuile manieren beschonken rondliep en denk vooral aan zijn onvergeeflijke leugen aangaande het schriftelijk voorakkoord van 11 juli 2012. Ik voer strijd tegen illusies, domheid, innerlijke leegheid en verraad.

Felix : Ja ik beaam, zo is dat pa, maar pas op, ook aan jou werden destijds zaken toegedicht die niet helemaal koosjer waren. Zo bijvoorbeeld de beruchte omkoopzaak van 4 oktober 2005, waarin jij genoemd werd als spin in het web. Gelukkig werd de corruptiezaak vakkundig in de doofpot gestoken. Hou je dus gedeisd als het over de integriteit van Quickie gaat.

Stefaan : Laten we daarover zwijgen, het zijn oude koeien.
Heden ten dage gedraag ik mij als een integer persoon die trouw zweert aan de christelijke princiepen en aan wie niets te verwijten valt.

Jarretel : Zal Quickie de lijst trekken ?

Felix : Dat is helemaal niet zeker. We zitten met Ruthie opgescheept die enorm populair is. Zij zal de eerste plaats opeisen en dreigt met een scheurlijst als ze haar zin niet krijgt. Ruthie heeft alle steun in het schepencollege en bij de tsjeven. De verkiezingstijd wordt geen toffe tijd voor Quickie die nerveus rondloopt en zoals de zaken evolueren dreigt hij naast de burgemeestersjerp te grijpen.

Jarretel : Mijnheer Stefaan, bent u kwaad op uw zoontje Felix ?

Stefaan :  Bah neen gij, Felix heeft niks anders om handen, hij droomt ervan schepentje van economie & boeren te worden.
Ik wil hem niet tegenhouden, ik zal hem steunen door dik en dun. Mocht hij mislukken dan zit hij zonder job. Dat mag niet gebeuren. Felix is niet het toppunt van talent natuurlijk, maar hoeft dat in de Kortrijkse politiek ? Zijn Wouter Allijns, Axel Ronse, Axel Weydts, Wout Maddens en Kelly bekwamer ? Ik denk het niet.

Felix : Ik had nooit op die foto vlak achter Quickie mogen staan. Papa verkeerde niet in een vrolijke stemming nadat ik hem meedeelde dat ik door Quickie een schepenpostje beloofd werd, ‘een onbetrouwbare vlegel’, zegt papa. Papa is uit zichzelf tot het inzicht gekomen dat ik geen andere keuze heb dan meedoen met Quickie, geen waardeloos inzicht als u het mij vraagt.

Stefaan : Die foto heeft inderdaad emoties opgewekt. Felix vlak achter Quickie. En hij kaapte de micro die voor Ruth bestemd was. Het bevestigt mijn inzicht dat die man een onbetrouwbare rekel is, die alleen aan zijn eigen postje denkt en goed menende medestanders een loer draait als het hem goed uitkomt. We hebben de laatste truuk van die politieke schavuit nog niet gezien. Hopelijk trapt Felix niet in de val.

Jarretel : Felix staat pas op de vierde plaats voor de federale verkiezingen ? Is dat niet wat magertjes, mijnheer Stefaan ?

Stefaan : Ja dat is zo. Daar ben ik zeer bedroefd over. Mijn jongen wordt onderschat. Zal ik weer een postje buiten de politiek voor hem moeten zoeken, ik vrees van wel.

Jarretel : Had u op politiek vlak niet verder willen staan, Felix ? U bent de eeuwige belofte.

Felix (zijn ogen krijgen iets dromerigs) : Ja dat is zo. Ik kan niet verkozen geraken. Maar ik volg mijn eigen pad. Ik heb 12 jaar dankzij de tussenkomst van mijn papa een postje in de kunstensector bekleed. Mijn vierde plaats is een onverkiesbare troostprijs, ik koop daar niets mee. Papa Stefaan is al op zoek naar een jobke buiten de politiek. Misschien kan hij mij binnenloodsen bij Proximus, waar hij voorzitter is.

Stefaan : Zo is dat. Ook ik ben ontgoocheld over de kansen die Felix in de politiek krijgt. Hij moet nu hopen op een schepenpostje, maar met de onbetrouwbare schurk Quickie kan het alle kanten uit.

Jarretel : Hebben jullie een lijfspreuk ?

Stefaan : Ik bemin het verraad, maar haat de verrader.

Felix : Alle grote mannen zijn bescheiden.

3