Rochus

 

 

 

 

PERSBERICHT

Artistieke vrouwen verenigen mode en kunst in eerste expo, met ontwerpster op rust Moniek Gheysens en beloftevol talent Pauline Mylle

Artistieke vrouwen die de symbiotische relatie tussen mode en kunst benadrukken en bezoekers aanmoedigen om over de verbinding tussen mode en kunst na te denken. Daar draait de expo Les Rebelles Sacrées rond, met Art Church Rochus in Kortrijk als decor. De expo verenigt ook generaties, met modeontwerpster op rust Moniek Gheysens uit Heule en de jonge beloftevolle modeontwerpster Pauline Mylle uit Kortrijk.

Moniek Gheysens stelt voor het eerst haar kunstwerken tentoon. Het laat de modeontwerpster op rust toe om met haar ervaring en talent haar unieke visie en artistieke flair tot uiting te brengen. In diverse kunstvormen, die haar unieke stijl weerspiegelen. Les Rebelles Sacrées omvat nog topwerken, zoals van Saskia De Tollenaere, Heidi Ukkonen, Diane Marie Uwase, Tramaine de Senna… om voor een gepaste ‘art pairing’ te zorgen.

Verder niet te missen: tijdens de unieke tentoonstelling is er de lancering van de eerste ‘seasonal ready-to-wear’ collectie van Paulini. Dat Belgische modelabel is het geesteskind van de jonge beloftevolle modeontwerpster Pauline Mylle. Ze behaalde in 2020 haar Master in Design aan de gerenommeerde London College of Fashion en liep stage bij modemerken Haider Ackermann en Emilia Wickstead, alvorens haar eigen vleugels uit te slaan.

Elegante vrouw

De aankomende collectie van Paulini weerspiegelt de levensstijl van de elegante vrouw en biedt in dat kader veelzijdige stukken, die zijn ontworpen om naadloos over te gaan van dag naar nacht. Van gestructureerde tops tot vloeiende jurken, elk ensemble is in huis door het Paulini team vervaardigd.

Met een scherp oog voor detail en een focus op kwaliteitsvol vakmanschap heeft Pauline Mylle een collectie samengesteld die inspeelt op het verlangen naar mode die zowel draagbaar als onderscheidend is. Elk ontwerp vertelt een verhaal waar traditie en innovatie elkaar kruisen. Pauline Mylle werkt met rijke, luxueuze stoffen, mooie knopen en modeaccessoires, maar kiest voor eenvoudige belijningen.

De expo brengt met andere woorden een uniek perspectief op het creatieve proces en inspireert bezoekers om de artistieke waarde van mode te waarderen. Advocaat Jan Leysen, gepassioneerd in kunst, opent de vernissage op vrijdag 22 maart om 18 uur. De tentoonstelling is open op zaterdagen 23 en 30 maart en zondagen 24 en 31 maart – telkens van 10 tot 18 uur – in Art Church Rochus aan de Doorniksewijk 85.

Meer info: https://www.artchurchrochus.com