Stadslijst

 

 

 

 

 

Waarde Jarretelle,

Mag ik vragen bijgaand stukje op te nemen op uw fel gewaardeerde blog.

Genegen,

Benjamin Vandorpe


Stadslijst voor Kortrijk

De geruchten gaan dat ik zal stoppen met de Kortrijkse politiek en de handdoek in de ring zal gooien. Niets is minder waar. Dit project voor Kortrijk ligt mij te nauw aan het hart om het op te geven en ik laat het dan ook niet kapen door een machiavellist als Quickie die enkel in zijn eigen overleven geïnteresseerd is.
Met een personage als Q wil ik niets meer te maken hebben, hij toont niet het minste respect en heeft ons een keer te veel bedrogen. Zijn schaamteloze leugen over het schriftelijk voorakkoord van 11 juli 2012 doet de deur toe. Quickie is de slechtste mens die ik ooit ontmoet heb. Hij levert uitzonderlijke staaltjes van ongeloofwaardigheid af en deinst er niet voor terug zijn volgelingen te verraden en als men zijn daden nagaat, blijkt dat deze allemaal ten dienste staan van zijn eigen profijt en glorie. Met zulke ploert wil ik niet in zee steken.
Daarom wil ik alleen meedoen als Ruthie de lijst trekt. Zij is een voorname politieke deerne die mijn volle bewondering en vertrouwen geniet. Haar politieke daden zijn groot en sommige zelfs buitengewoon groot. Haar wonderbaarlijke staaltjes van bekwaamheid en Kortrijkse staatsmanschap hebben mij diep getroffen, en met mij veel Kortrijkzanen.
Een kritische analyse van haar daden als burgemeester doet mij inzien dat zij tot de absolute top van de Kortrijkse politieke avant-garde behoort, die een ware revolutie kan ontketenen in het Kortrijks politieke reilen en zeilen. Ver weg van de chaos en verpaupering die de aan lager wal geraakte untermensch Quickie veroorzaakt. Quickie, een arrogant en naar mannetje, een politieke tuinkabouter die verloren gelopen is in zijn eigen fratsen en leugens.
Maar voor zo iemand als Ruthie heb ik een grenzeloze bewondering en respect. De waarheid omtrent hansworst Quickie met zijn pipigate is helemaal anders dan wat veel Kortrijkzanen denken, dat weet ik maar al te goed.
Met Ruthie en zonder de spektakeldemocratie van Quickie kunnen we bouwen aan een hechte ploeg voor het welzijn van alle inwoners van ons geliefd Kortrijk.

Op naar oktober 2024 met een Stadslijst voor Kortrijk.

Benjamin Vandorpe
gemeenteraadslid
ex-tsjeef