Gelukkig Nieuwjaar !

 

 

 

 

Dierbare Kortrijkzanen,

Genoot je ook van de prachtige kerst-en eindejaarstijd in onze dierbare stad ? Dat was magisch. Wel, die magie trekken we dit jaar door. Want 2024 wordt het jaar van de 12 magische grote openingen.

De voorbij vijf jaar werkten onze stadsmedewerkers keihard aan tal van stadsvernieuwingen die nu te zien zullen zijn. Van A tot Z van de magische kunsthal en tentoonstellingssite Abby tot de magische nieuwe Zorgcampus Condédreef. Verderop in dit stadsmagazine lees je er alles over. We kunnen niet wachten om ze samen met jullie te openen. Dit wordt magisch.

Wat ook magisch is, is dat 2023 een recordjaar voor onze dierbare stad was. Voor het eerst in onze geschiedenis zijn we met meer dan 80.000 zielen, al moet ik er wel bij vertellen dat we ook de tijdelijke asielzoekers en de Oekraïners hebben meegeteld. Entre parenthèses, die 80.000 tellen mee voor  de verhoging van mijn burgemeesterswedde van 10.368 naar 12.498 euroots per maand. Als dàt niet magisch is ! En na de verkiezingen begin ik fusiebesprekingen met burgemeester Benoit van Kuurne en de deze van Lendelede om tot meer dan 100.000 Kortrijkzanen te komen. Dan verhoogt opnieuw mijn pree. Hoe betoverend is dat wel niet ! En ook voor niet- inwoners is Kortrijk een aantrekkelijke stad geworden. Meer dan 7 miljoen bezoekers kwamen naar ons centrum. Brugge heeft er nauwelijks 8,1 miljoen. Ongezien ! Magisch !

In 2024 durven we dromen van meer. We dienen dit jaar onze kandidatuur in om Culturele Hoofdstad van Europa in 2030 te worden. Met als thema mentale weerbaarheid. Een magisch idee. Omdat in een stad waar we osan deuredoen, we soms wel eens deuresloan. Ervoor zorgen dat elke Kortrijkzaan zich goed in zijn vel voelt : dat wordt de inzet. Magisch ! Ik heb schepentje Axel Ronse opdracht gegeven om dit uit te werken. Het wordt trouwens tijd dat de ingedutte Axel wakker wordt en een tandje bijsteekt.

Verder wil ik mij verexcuseren voor mijn grove leugen omtrent het voorakkoord  van 11 juli 2012 dat doorloopt tot 2024. Dat voorakkoord was inderdaad niet alleen mondeling maar ook schriftelijk. Ik weet nog altijd niet waarom ik daarover gelogen heb. Ben ik daarom een psychiatrisch geval of een caractériel ? Ik denk het niet. Hiervoor vraag ik vergiffenis aan mijn dierbare Kortrijkzanen, ik beloof, ik zal nooit meer liegen. Mij herpakken, mijn politieke toekomst is geen doodlopende straat.

Wat de verkiezingen in 2024 betreft zie ik het wel zitten om met de tsjeven van de CD&V scheep te gaan en de N-VA te bedanken voor bewezen diensten. Er zijn gesprekken aan de gang met Hannelore Vanhoenacker, Jean de Bethune en Ben Vandorpe. En ik wil bewijzen dat de Kortrijkse politiek niet één pot nat is. Als dàt niet magisch is !

Dromen jullie mee ? De weg naar succes is een lange steile weg. Anouk, Bo, Scott, Lou en ikzelf hebben jullie hartstochtelijk lief. Samen met de stad en de Kortrijkzanen dromen we van een magische toekomst voor onszelf en voor onze magische stad.

Gelukkig Nieuwjaar !

Genegen,

Vincent Van Quickenborne
Burgemeester van Kortrijk

5