De geruchten…

 

 

 

 

Weetjes en geruchten opgevangen op de nieuwjaarsreceptie.

Quickie zou geheime gesprekken aan het voeren zijn met de CD&V om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 de N-VA in te wisselen voor de CD&V. Dit zou de fusiegesprekken met burgemeester Francis Benoit (CD&V) van Kuurne na de verkiezingen moeten vergemakkelijken. De as Van Quickenborne-De Coene blijft onaangetast. N-VA-ers die daarvan op de hoogte zijn lopen rond met een ei in de broek. Dat is vooral het geval met schepentje Axel Ronse, ook al omdat hij slechts de derde plaats krijgt op de Kamerlijst. Axel moet tegen zijn zin het Vlaams parlement verlaten. De kans is groot dat hij buiten de prijzen valt en een nieuwe job moet zoeken. Voor het frivole schepentje Detavernier ziet de toekomst er rooskleuriger uit. Kelly heeft een terugvalpositie in de zaak van haar echtgenoot. Naar het schijnt is Quickie de N-VA ook zo beu als koude pap en wil hij nog liever de groenen aan boord nemen om aan een meerderheid te geraken. De pientere David Wemel ligt op vinkenslag.
Aan de tand gevoeld over zijn grove leugen met betrekking tot het schriftelijk voorakkoord van 2012 valt Quickie compleet uit de lucht…en verder heeft hij kritiek op Axel Ronse in verband met de vooruitgang in het dossier van Kortrijk Culturele Hoofdstad van Europa.
De kale kop van Q. luidt een nieuwe start in naar aanloop van de verkiezingen. In zijn ogen is de politiek een spel waarin volwassen mensen zichzelf serieus nemen en dat van zijn leugens en pretenties moet worden ontdaan.