Tiene

 

 

 

 

Na voortdurend geroddel over haar eigenaardige activiteiten tijdens de gemeenteraadszittingen wil raadslid Tiene Castelein van Team Burgemeester klare wijn schenken :

Tiene : “Op Slechte Qortrijkzanen (FB) valt politieke lyncher Frans Lavaert mij met zijn verbale terreur maandelijks frontaal aan in verband met mijn bezigheden tijdens de gemeenteraadszittingen. Het zit zo. De Kortrijkse gemeenteraadszittingen zijn een oersaaie bedoening. Een maandelijkse neverending story. Het toppunt van politieke kinderachtigheid. Dat sleept elke maand zo’n vier uren aan. De tussenkomsten van de raadsleden van de oppositie zijn langdradig, saai en nooit terzake. Bovendien zijn alle beslissingen al op voorhand genomen door het almachtig college van burgemeester en schepentjes. Luisteren doen ze niet, ze dutten in, een verplicht maandelijks nummertje, er is niets meer aan te doen en wij van de meerderheid mogen onze mond niet open doen. Wat zit ik daar dan te doen behalve mijn tijd te vergooien ? Was ik maar nooit op die lijst gaan staan en verkozen geraakt. Ik wil niet afwezig blijven, dan mis ik mijn zitpenningen, zo’n 300 euroots per maand, waarmee ik elke maand met mijn geliefde eens goed kan gaan eten. Derhalve vul ik de tijd nuttig in met mijn beroepsbezigheden, mijn advocatenwerk. Vandaar mijn voortdurend getik op mijn tablet en smartphone. Is daar, in mijn geval, iets mis mee ? Ben ik daarom een cynische nihilist ? Nee toch ! Niemand lijdt daaronder en ik val niemand lastig. Mocht ik volgend jaar, wegens niet aflatende druk van Quickie, toch weer op de kieslijst belanden, vraag ik nu al aan de Kortrijkzanen zeker niet voor mij te stemmen. Het politiek leven wemelt van gruwelen, de gemeenteraadszittingen zijn er een van. En die zuinige zitpenningen zijn nu ook weer niet zo verschrikkelijk belangrijk dat mijn liefde voor mijn geliefde Tijl onder het gemis ervan veel zou lijden. Meer heb ik daar niet over te vertellen.”

3