Den Openen

 

PERSBERICHT

Vlaams Belang vraagt aanpak wachtrijen aan Lago-zwembaden.

VLAAMS BELANG VRAAGT AANPAK WACHTRIJEN AAN LAGO-ZWEMBADEN.

Vlaams Belang Kortrijk vraagt een structurele aanpak van de lange wachtrijen aan de Kortrijkse Lago-zwembaden, zeker met de opening van het openluchtzwembad in het verschiet. De rechts-nationale partij pleit voor extra kassa’s en gescheiden toegangen voor Kortrijkzanen en West-Vlamingen.

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang): “De afgelopen warme dagen werd Vlaams Belang herhaaldelijk gecontacteerd over de lange wachtrijen en overlast aan de ingang van het zwembad Lago Kortrijk Weide. Zeker voor gezinnen met jonge kinderen is het lange wachten en het duwen en drummen aan de ingangsdeuren niet te doen. Er moet een structurele aanpak komen, zeker nu zwembad Kortrijk Abdijkaai opent vanaf 24 juni. Extra kassa’s op beide locaties kunnen zorgen voor minder lange wachtrijen.”

“Er werden ons ook verschillende incidenten gemeld met Franstalige bezoekers op Kortrijk Weide. Van oversteken in de wachtrijen, trek- en duwwerk tot ronduit onbeschoft gedrag. Vaak hebben zij ook niet gereserveerd en zijn zij ook niet op de hoogte van het reservatiesysteem. Dat leidt tot extra discussie en wachttijd. Op zaterdag 10 juni was er zelfs een interventie nodig van de lokale politie met twee combi’s. Voor de ogen van heel wat jonge kinderen moest een heetgebakerd Franstalig gezin uit de wachtrij verwijderd en buitengezet worden”, vervolgt Vermeersch.

“We kunnen niet toestaan dat Franstaligen en Noord-Fransen de boel in Kortrijk komen verzieken. Vlaams Belang Kortrijk pleit voor een systeem van gescheiden toegangen voor Kortrijkzanen en West-Vlamingen. Een gelijkaardige regeling in Oost-Vlaanderen doorstond daar de toets van de gouverneur. Er is geen sprake van discriminatie, als de identiteit van alle bezoekers gecontroleerd wordt. Bovendien mag het lokaal bestuur andere tarieven hanteren voor haar eigen inwoners, wat nu al het geval is voor Kortrijkzanen. Dat schendt het gelijkheidsbeginsel niet”, besluit Vermeersch.

Auteur: Wouter Vermeersch

Organisatie: Vlaams Belang Kortrijk
Adres: Plaats: Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon: 0485/66.07.80