Stadslijst (6)

 

 

 

 

…………… klik op de foto

Stefaan De Clerck : “Het is Zum Qotsen. De fratsen, het bedrog en de grensoverschrijdende leugens van Quickie moeten afgestraft worden. Ik verafschuw zijn zucht naar macht en geld. Ik raad de CD&V kiezers aan om voor Ruthie Vandenberghe te stemmen. Ruthie komt uit de CD&V-stal en was jarenlang mijn medewerker. Dankzij mijn stemadvies zal zij Quickie verslaan en wordt zij burgemeester. Dat mijn zoon Felix meedoet is een grote teleurstelling. Felix is te goedgelovig en zal pas later inzien dat het een illusie was en hoe dom hij was.”

Ben Vandorpe : “Ik ben helemaal geen fan van de Stadslijst voor Kortrijk omdat ik weinig vertrouwen heb in Quickie en zijn drijverijen. Ik heb bedenktijd gevraagd. Wellicht doe ik het onder voorwaarden. Een schepenpostje zie ik wel zitten.”

Roel Deseyn : “Ik doe niet mee met het laag-bij-de-grondse personage Quickie. Door zijn innerlijke leegheid ontstaat bij hem de behoefte aan banaal amusement en leugenachtige exploten. Hij is een onbetrouwbare machiavellist en platte opportunist die alleen eigenbelang en de eigen carrière voor ogen heeft. Uiteindelijk is hij tot mislukken gedoemd.”

Felix De Clerck : “Ik heb het volste vertrouwen in Vincent. Hij beloofde mij een schepenpostje als ik genoeg stemmen haal. Ik geloof dat ik het kan en zie het volledig zitten. Mijn vader is een rancuneuze ouwe zak, een ouwe zeur en vierkant tegen deze Stadslijst. Hij dwaalt. Ik ben net 40 geworden in de fleur van mijn leven en ik wil mijn eigen boontjes doppen. De Stadslijst wordt een daverend succes.”

Hannelore Vanhoenacker : “Ik sta met heel mijn hebben en houden achter de samenwerking met Vincent en achter de Stadslijst voor Kortrijk. Waarom zou ik niet meewerken met Vincent, een enthousiaste kerel die het beste met mij voor heeft. Verlangend kijk ik steeds uit naar onze dagelijkse geheime ontmoetingen in de raadskelder. Mijn geluk kan dan haast niet op. De Stadslijst wordt de grootste partij van ’t stad en ik word schepentje. 12 jaar oppositie is genoeg geweest en Vincent is een aimabel en eerbaar man en een rots waarop we kunnen bouwen. We halen de absolute meerderheid.”

David Wemel : “De Stadslijst haalt geen absolute meerderheid en dan staan wij met Groen klaar om aan te vullen. Uit discrete contacten met Quickie weet ik dat wij de Stadslijst uit de nood zullen helpen om aan een meerderheid te geraken. Ik ruik mijn kans om schepentje te worden.”

Wouter Vermeersch : “Laat de politieke schavuit Quickie maar konkelfoezen en geheime akkoorden afsluiten. Hij is een te wantrouwen personage en denkt dat  heel Kortrijk aan zijn voeten ligt en hij de Kortrijkzanen kan blijven belazeren. Wij worden de grootste. En dan gaan we eens zien wat we gaan zien en wie victorie zal kraaien. Komen wij aan de macht, dan deporteren wij alle Kortrijkse moslamieten terug naar hun thuisland en de bruin-en zwartmannen tot over de grens met Noord-Vrankrijk.”

Tiene Castelein : “Ik doe niet meer mee met het circus. Ik ben het beu tijdens de gemeenteraadszittingen bespioneerd te worden door ene Frans Lavaert die mij beschuldigt van met mijn werkzaamheden als advocaat bezig te zijn in plaats van met de gemeenteraad. Dat is inderdaad het geval, maar ik kan niet meer tegen het aanvallen van mijn besognes als advocaat. Daarom stop ik ermee. Maar ik blijf Vincent bewonderen. Als we zijn daden nagaan, ontdekken we dat ze allemaal groot zijn, en sommige zelfs buitengewoon groot. Love Vincent.”

Moniek Gheysens : “Ik wil niet meer opdraven als oud besje om de lijst te vullen. Een jaar geleden al heb ik mijn VLD lidkaart teruggestuurd. Ik heb er genoeg van. Ik ben nu politiek dakloos en ik ga een verrassende stem uitbrengen. Op cultureel gebied is Quickie een simpele pias die met zijn fratsen en grollen vermaak schenkt aan zijn dwaze meelopers die hem aanbidden. Over de Kortrijkse VLD zou ik nu kunnen vuilbekken, maar ik ga zwijgen.”

Philippe De Coene : “Ik zou kunnen roddelen, vloeken en tieren maar ik ga sereen blijven. Vorig jaar nog wou Quickie één gezamenlijke lijst met de huidige coalitie. Wij gingen niet direct mee in zijn verhaal. Eén grote leugen. Intussen was hij ook bezig met Hannelore en de CD&V op te vrijen. Proper is anders. Quickie was de hele tijd op twee schaakborden aan het spelen. Hij is een volslagen onbetrouwbaar sujet. Het stinkt in zijn politieke kasbah. De stank van verschroeid politiek vlees. Quickie is afgedaald in de diepste hellekrochten van de politieke perversiteit. Wij, sossen, doen niet meer mee en gaan vanaf nu onze eigen weg. Meer woorden wil ik daar niet aan vuilmaken.”

Axel Ronse : “Aanvankelijk geloofden wij nog in de eerlijkheid van Quickie en zijn voorstellen tot verdere samenwerking vanaf 2024. Maar hoe bedrogen kwamen wij uit. Wat een enscenering, wat een ommekeer. Quickie gaat nu in zee met de tsjeven. Angst om het burgemeesterschap te verliezen. Als het middenklassevolk van de CD&V voor Ruthie kiest ligt zijn droom aan diggelen. Ik heb nu al leedvermaak.”

Wout Maddens : “Mijn verloofde wordt weer burgemeester. Dankzij de stemmen van de tsjeven. Quickie bijt in het zand. En ik blijf op mijn schepenpostje. Dat is een certitude. Meer kan ik daar niet over vertellen.”

2