Stadslijst (4)

 

 

 

 

Het is niet mijn gewoonte om over andere partijen te roddelen maar nu moet mij iets van het hart.
V
eel mensen vragen me of het verdwijnen van de tsjeven in de lijst van Quickie een impact heeft op de werking van de huidige coalitie. Ik wil hen geruststellen.
Net zoals ik niet geloofde dat Quick ooit Kortrijk zou inwisselen voor een Vivaldi minister post geloofde ik niet dat de kaloten in Kortrijk ooit zouden verdwijnen en opgaan in de lijst van Quick.
Met Quick heb ik altijd zeer goed samengewerkt en ik ben ook van plan om dat te blijven doen. Hij is een machiavellist pur sang, maar Ik hou van zijn vastberadenheid. De laatste weken voelde ik wel meer en meer vertwijfeling bij hem. Ik begrijp dat want veel Kortrijkzanen associëren hem met Vivaldi. 
Angst is zelden een goede raadgever. Noch de angst van de tsjeven voor een implosie, noch de angst van Quickie om de rekening van Vivaldi en van zijn verraad te krijgen.
De voorbije jaren stonden Quickie en tjseven mekaar naar het leven. Nu pretenderen ze mekaar lief te hebben en mekaar te vinden in een positief project. Ik vraag me af of de Kortrijkzaan dit gelooft. Na de oproep van Stefaan De Clerck om voor Ruthie te stemmen slaat de twijfel bij Quickie toe. 
Ik vind het jammer voor de vele kalotenkiezers dat hun partij verdwijnt. Geen plaats voor leedvermaak vandaag. Ook voor hen ben ik kandidaat-burgemeester.
Onze coalitie krijgt veel vertrouwen. Het komende jaar blijven we loyaal aan het bestuursakkoord knallen.
Achter de schermen blijf ik trouwens ook mijn contacten in Brussel aanwenden om grote dossiers zoals recent het Kanaal Bossuit-Kortrijk te deblokkeren.

Schouder aan schouder met de coalitiepartners. Voor alle Kortrijkzanen.

Uw kandidaat-burgemeester,

Vrij naar Axel Ronse
Schepentje van Cultuur