Stadslijst (1)

 

 

 

Beste vrienden,

Wij hebben belangrijk nieuws dat we straks aan de pers voorstellen.

Zoals jullie weten, hebben we 6 jaar geleden Team Burgemeester in het leven geroepen omdat we hier in Kortrijk de partijpolitiek wilden loslaten en een project wilden starten dat groter was dan enkel onszelf. We wilden het hebben over ideeën. En we wilden iedereen met een hart voor Kortrijk en een goed idee voor de stad een forum geven.

We zijn toen voor die aanpak ook beloond met een geweldig resultaat.  En vandaag zien we dat ook in andere gemeenten men ons voorbeeld volgt met Team Harelbeke, Team Waregem, Team Burgemeester Zwevegem, Voor Brugge,…

Kortrijk zette de eerste stap.

Vandaag zetten we een volgende, belangrijke stap.

In de turbulente tijden waarin we leven, is het cruciaal dat politici samenwerken, over de partijgrenzen heen. Zo kunnen we nog een versnelling hoger schakelen en de stad blijven vernieuwen want het werk is niet af.

CD&V Kortrijk komt Team Burgemeester versterken om er een echte Stadslijst voor Kortrijk van te maken. We trekken naar de verkiezingen onder de naam Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk.

Onze boodschap is duidelijk: Kortrijk nog mooier, nog creatiever en nog veiliger maken.

Waarom CD&V? Omdat zij de voorbije jaren met een nieuwe generatie onder leiding van fractieleider Hannelore Vanhoenacker constructief oppositie gevoerd hebben en ons zelf gevraagd hebben of ze ons Team mogen versterken. En voor zij die denken aan het verleden: 2012 is prehistorie in de politiek.

Waarom niet met de andere coalitiepartners? Omdat we hen het aanbod gedaan hebben maar ze er niet wilden op ingaan.

Met de Stadslijst geven we een krachtig signaal dat Team Burgemeester geen klassieke partij maar een project voor Kortrijk is.

Op de Stadslijst zullen sterke mensen staan met frisse ideeën en veel daadkracht.

Denk aan ons boekje uit 2018. Meer dan 80% werd gerealiseerd. We moeten en kunnen nog beter doen. Vandaar deze versterking.

We zijn niet over één nacht ijs gegaan. Onze gemeenteraadsleden, de schepenen Ruth, Wout, Wouter en ikzelf zijn hier al verschillende maanden mee bezig.

Ongetwijfeld zullen er bij jullie veel vragen leven, zoals die ook bij ons geleefd hebben.

Geen zorgen: we organiseren binnenkort een vergadering om toelichting te geven bij deze plannen. En wie komt naar de Nacht van Team Burgemeester nu vrijdag 9 februari, die zal er veel meer over horen.

Als jullie de persconferentie op maandag 5 februari om 9u30 live willen volgen dan kan dat via de website van WTV .

Tot binnenkort!

Vincent, Ruth, Wout, Wouter, Stephanie, Helga, Koen, Mohamed, Niels, Nicolas, Veronique, Lien, Dieter (de huidige raadsleden die op de Stadslijst zullen staan)

Meer info op: www.teamburgemeesterstadslijstkortrijk.be