De grote leugen van Vincent Van Quickenborne

Wordt er in 2024 weer een voorakkoord getekend tussen N-VA, Open VLD en Vooruit, zoals dat in 2012 het geval was met het beruchte schriftelijk voorakkoord van 11 juli 2012 ?

Uit het interview van Peter lanssens met Vincent Van Quickenborne, Het laatste Nieuws 1/08/23 :

Vincent Van Quickenborne : “Ik zag in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 hoe Philippe De Coene van de socialisten niet gelukkig was, in zijn rol in de oppositie. 
De Coene vroeg me of we met Open VLD verder wilden in onze coalitie met de CD&V. Omdat we er met Open VLD geïsoleerd zaten en weinig te zeggen hadden. ‘Laat ons het bord eens veranderen’, zei De Coene. N-VA kwam toen ook net op, na de federale doorbraak van Bart De Wever. Toen Rudolf Scherpereel gekozen werd als lijsttrekeer voor N-VA Kortrijk, knoopten we met ons drie gesprekken aan. We beslisten om het samen te durven doen, als we met Open Vld, Sp.a en N-VA een meerderheid haalden. We tekenden vooraf geen voorakkoord, het ging om een mondelinge deal. het was nipt, met 22 van de 41 zetels in de gemeenteraad. We maakten die nacht na de verkiezingen meteen een eerste tienpuntenplan op, in het kantoor van Rudolf Scherpereel in het bedrijf Eres, aan de Brugsesteenweg. Om de ochtend erna een persconferentie te geven in toenmalig koffiehuis Viva Sara Kaffee op de Grote Markt, tijdens de maandagmarkt.”

(klik op de thumbnails)

3