Voorakkoord

 

 


Brekend nieuws !

Tijdens de receptie van de 11-juliviering vernamen we uit betrouwbare bron dat een (mondeling) voorakkoord werd gesloten tussen Team Burgemeester-Stadslijst voor Kortrijk en de N-VA om na de verkiezingen samen te gaan en desnoods de Groenen erbij te nemen om aan een meerderheid te geraken. Bij Team Burgemeester zijn ze De Coene en de sossen, die bijna allemaal in het parlement zullen zitten, meer dan beu. De Coene zou de pijp aan Maarten geven.

1

Benjamin

 

 

 


Benjamin Vandorpe
, gemeenteraadslid voor de CD&V, geeft de pijp aan Maarten.
Ben wil verder niet reageren maar maakt een uitzondering voor Jarretel.

Vandorpe : “Ik wil er niet veel woorden vuil aan maken, het is genoeg geweest. Voor de postjes heeft mijn partij zich laten opslokken door de machtskliek van machiavellist Van Quickenborne. CD&V Kortrijk bestaat niet meer. Deze koehandel kan ik niet langer aanzien. Ik heb vooral een probleem met burgemeester Quickie die ik een grove leugenaar en geen integer man vind. Na zijn leugen over het schriftelijk voorakkoord van 11 juli 2012 en over de pipigate-affaire is de maat vol. Vuilbekken ga ik niet doen, maar ik wil wel kwijt dat de Kortrijkse tsjeven, een bende minkukels, een stuurloos zootje zijn geworden, waarbij tuinkabouter Hannelore Vanhoenacker de Kortrijkse tsjeven heeft verraden voor een schepenpostje. Zij laat zich doelbewust misbruiken om de onbetrouwbare politieke paljas Quickie welgevallig te zijn. Een politieke prostituee noem ik Hannelore. En verder ga ik beleefd blijven ten opzichte van de andere tsjeven in de gemeenteraad. Heel deze achterbakse handelswijze vormt voor mij een onuitputtelijke bron van verbazing, ergernis, medelijden en ontgoocheling. Na rijp beraad heb ik dan ook beslist de gemeenteraad en de CD&V vaarwel te zeggen en mij volledig uit de politiek terug te trekken. Mijn politieke carrière hoeft niet dramatisch te eindigen, er zijn best wel leukere dingen in het leven waar ik nu volop van zal kunnen genieten. Mijn vrije tijd ga ik nu besteden aan goede voornemens, en verder aan mijn vrouwtje, mijn gezinnetje en op zaterdagnamiddag ga ik vissen. Meer wil ik daar niet over vertellen.”

1

Olsan deuredoen

 

 

 

 

Boodschap van Ruthie Vandenberghe

Beste Kortrijkzaan,

Onze schitterende stad mogen besturen is een voorrecht, maar niet altijd eenvoudig. De wereld rondom ons verandert voortdurend. Problemen zijn niet altijd zwart-wit. De Kortrijkzanen hebben hoge verwachtingen. Veiligheid houdt iedereen bezig. Hoe maken we plaats voor de velo, de auto en meer groen ? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee is ? Wat met de onder gewaardeerde bacla, de middenmoters en de bevoorrechte upper-class Kortrijkzanen ?

Een pasklaar antwoord bestaat niet, geen vriendjespolitiek, ik geloof sterk in een ‘politiek van de vriendelijkheid’ waarbij hartelijkheid, daadkracht en visie worden gecombineerd. Opportunisme is geen kwaad. Het is zelfs een kwaliteit. Zo wil ik mij de komende 6 jaar opnieuw voor Kortrijk inzetten.

Mijn leidraad om de stad te besturen zijn de 4 D’s.

DIENEN. Mezelf wegcijferen. Ten dienste staan van de inwoners. Naar hen luisteren. Ze ondersteunen en naar oplossingen zoeken maar steeds beslissen in naam van het algemeen belang.

DEUGEN. De stad is van iedereen. Iedereen is gelijk voor de wet. Bruinmannen en negers zijn ook Kortrijkzanen. Als elke burger zich aan de regels houdt en met respect handelt dan is een aangename stad het resultaat. Tegen onrespectvol en asociaal gedrag treden we kordaat op.

DURVEN. Stilstaan is achteruitgaan. Door ambitieus te blijven en niet bang te zijn om buiten de bestaande paden te treden en te innoveren, blijft Kortrijk vernieuwen en nemen we het voortouw.

DEUREDOEN. Olsan deuredoen. Grote woorden zijn er al genoeg. Niet de hemel beloven maar doen wat we zeggen. Niet te veel theater maar presteren en realiseren.

Ijverzuchtigen noemen mij de Kortrijkse wasserettekoningin en willen mij meteen wandelen sturen. Daar lach ik mee. De onvolprezen Kortrijkwatcher noemt mij ‘Miss Kortrijk’. Ik beschouw dat als een eretitel.

Wat Quickie betreft, hij haakt af als toekomstige burgemeester. En terecht. Zijn verhaaltje over pipigate was de leugen te veel nadat hij ook al het schriftelijk voorakkoord van 11 juli 2012 ontkende.

We hebben een fantastische stad met een bruisend nachtleven, maar het werk is nooit af. Samen met jou wil ik van Kortrijk een nóg beter plek maken om te wonen, te werken, te leven en lief te hebben. Mij losmaken van de Kortrijkse hoogmoed, de kleinburgerlijke weldenkendheid en de spektakelpolitiek.

Jij beslist op 13 oktober.

Ik zie jullie graag.
Warme groet en tot snel !

Ruthie Vandenberghe,

Toekomstig burgemeester van Kortrijk.

Catastrofe

 

 

 

 

Peter Lanssens (P.L) zegt : “Mijn grote vriend Quickie, alias Q, zit in een diepe depressie sinds de oplawaai van 9 juni. KO geslagen wegens de lafhartigheid, de hatelijkheden en het leedvermaak bij het merendeel van de Kortrijkzanen.”

P.L : Vincent, de electorale afgang heeft er heftig ingehakt. Ging je zelf in de fout ?

Q. : Zo is dat, vriend Peter, dat kan ik niet verduiken. Zondagavond, bij het vernemen van de catastrofale achteruitgang was ik ontroostbaar. Ik vond steun bij vrouwtje Anouk. Wat een lief vrouwtje heb ik toch. Was zij er niet geweest dan was ik er wellicht zelf niet meer. Hoe is die electorale catastrofe kunnen gebeuren ? Ik beken, ik kan cassant zijn, heb ruige meningen en ik durf de waarheid wel eens geweld aandoen. Ik heb altijd al lovers en haters gehad. Bij de haters spant Kortrijkwatcher Frans Lavaert de kroon. Haten dat die vent mij doet. Ik ben zijn grootste vijand. En waarom ? Wegens mijn leugen over dat schriftelijk voorakkoord van 1 juli 2012, wegens pipigate of wat dan nog ? Die combiplassers waren mijn beste vrienden en ik geef toe dat ik op de hoogte was, bij de derde plasbeurt stond ik erop te kijken, maar we waren allemaal ferm in de wind en maakten er een grapke van. Was dat nu zo erg ? Och kom, ik kan dat allemaal wel relativeren, tenslotte heb ik nog een vet betaalde job in het parlement waarin ik mij zal uitleven in de oppositie. Ik blijf nooit in het negatieve hangen, ben niet rancuneus, ik kan heel snel weer loslaten. Ik wil nu verkwikt en content aan de slag gaan.

P.L : Waarom ben je geen kandidaat-burgemeester meer?

Q. : Kijk beste Peter, ik doe het écht graag, burgemeester van Kortrijk spelen. Een droomjob. Maar ik erken het meesterschap van Ruthie. Zij is vol charme, fotogeniek en met een hoog knuffelgehalte. Daar kan ik niet tegenop. Ik doe met pijn in het hart afstand van de burgemeesterssjerp en ga mij nu volop concentreren op mijn parlementair jobke. Het is in Kortrijk tijd voor mensen met nieuwe ideeën, nieuwe verhalen, nieuwe energie. Ik leverde vroeger al uitzonderlijke staaltjes van rechtschapenheid en bekwaamheid. Dat zal nu niet anders zijn. Mijn toekomstige daden zullen buitengewoon groot zijn en ik zal niet versagen. Ik ga mij omringen met bekwame en toegewijde adviseurs maar ik blijf trouw aan wat Niccolò Machiavelli hierover zegt : “Buiten deze persoonlijke adviseurs moet een heerser (burgemeester) naar niemand willen luisteren, hij moet ten uitvoer brengen wat hij besloten heeft en wilskrachtig aan zijn besluiten vasthouden.”

P.L. Hoe staat het met de verhouding met Ruthie ?

Q. Ruthie zal als kopvrouw de richting bepalen. Ze zal zelf met een visie op de proppen moeten komen. Dan zal ik zien hoe zwaar ze weegt. Er wordt vanalles over haar geroddeld, ook over haar minnaar schepentje Wout. Maar ik geloof er niets van, want als het allemaal waar is mag zij het burgemeesterschap op haar buik schrijven.

P.L. : Volstaat parlementslid zijn voor u ?

Q. : Ik ga nu oppositie moeten voeren en dat doe ik graag. Financieel boer ik achteruit, maar het blijft genoeg om mijn gezin van voldoende eten en drinken te voorzien en ons villaatje af te betalen. Trouwens, mijn vrouwtje verdient ook een loontje. We houden het schip drijvende.

P.L. : Heb je nog een wijsheid ?

Q. : Ik volg nauwgezet het advies van Machiavelli om het volk met feesten en schouwspelen bezig te houden. Blijk geven van menselijkheid en vrijgevigheid.

1

Burgemeester Vermeersch

 

 

 

 

PERSBERICHT

WOUTER VERMEERSCH STELT ZICH KANDIDAAT-BURGEMEESTER

Het Vlaams Belang in Kortrijk draagt Wouter Vermeersch voor als kandidaat-burgemeester bij de komende lokale verkiezingen. Vermeersch haalde met 35.200 voorkeurstemmen een recordscore, niet alleen in West-Vlaanderen maar ook in Kortrijk. “Ik heb gewacht op een duidelijk mandaat van de Kortrijkzaan om mijn kandidatuur te stellen en dat is er gisteren gekomen. Daarom stel ik mij formeel kandidaat als burgemeester van onze Guldensporenstad”, stelt een gemotiveerde kandidaat-burgemeester Wouter Vermeersch (Vlaams Belang).

Wouter Vermeersch is met 3.139 voorkeurstemmen onbetwist de stemmenkampioen in Kortrijk op ruime afstand gevolgd door Axel Ronse (N-VA) (2.480 voorkeurstemmen), Philippe De Coene (Vooruit) (1.929 voorkeurstemmen) en Vincent Van Quickenborne (Open VLD – Team Burgemeester – Stadslijst voor Kortrijk) (1.802 voorkeurstemmen). “Vanop dezelfde lijsttrekkerspositie bijna dubbel zoveel steun krijgen als de uittredend burgemeester is een onmiskenbaar signaal van de Kortrijkzanen”, zegt Vermeersch. “Lokale verkiezingen draaien steeds meer rond personen. Op 13 oktober 2024 ga ik dan ook niet alleen de lijst trekken, maar ik stel mij ook, voor het eerst, formeel kandidaat-burgemeester”, besluit Vermeersch op basis van de kiesuitslag van 9 juni.

Vermeersch is 39 jaar en sinds 2018 fractieleider in de Kortrijkse gemeenteraad voor het Vlaams Belang. De handelsingenieur was jarenlang ondernemer en is vandaag, als volksvertegenwoordiger, de specialist voor Vlaams Belang op Financiën en Begroting. Voor zijn werk in de Kamer van Volksvertegenwoordigers kreeg hij zeer goede rapporten. In het Nieuwsblad werd hij gerekend tot de ‘toppers’ en uitgeroepen tot ‘het beste Kamerlid voor Vlaams Belang’. In het Laatste Nieuws werd hij ingedeeld bij ‘zij die stenen verlegden’, bestempeld als ‘constructieve dossiervreter’ die ‘respect geniet bij meerderheid én oppositie’ en erin slaagde om ‘wetgeving te beïnvloeden’.

Ondertussen is duidelijk geworden dat, na de verkiezingsnederlaag van Van Quickenborne, Ruth Vandenberghe lijsttrekker zal worden bij de nieuwe Stadslijst voor Kortrijk (gemeenschappelijke lijst van Team Burgemeester/Open Vld en CD&V). “Ik zal nog gemotiveerder de handschoen opnemen tegen Vandenberghe”, reageert Vermeersch, die wijst op het gebrek aan politieke ervaring en dossierkennis bij Vandenberghe. “Fotogeniek zijn en een hoog knuffelgehalte hebben, volstaat niet om burgemeester te zijn van een centrumstad. In de drie jaar dat Vandenberghe waarnemend burgemeester was, raakte ze in de gemeenteraad niet verder dan het aflezen van de nota’s van haar kabinet. Onze bijvragen kon ze ook nooit ter plaatse beantwoorden. Voor ons is en blijft Ruth Vandenberghe een marionet van Van Quickenborne. Een stem voor Vandenberghe is uiteindelijk een stem voor Van Quickenborne. Wie meer van hetzelfde beleid wil, kan dus gerust stemmen voor de Stadslijst voor Kortrijk, N-VA of Vooruit, maar wie échte verandering wil, roepen wij op om opnieuw massaal te stemmen voor het Vlaams Belang!

Naam: Wouter Vermeersch
Organisatie: Vlaams Belang Kortrijk

3

AVV-VVQ

 

 

 

 

Waarde Jarretelle,

Gelieve bijgaand briefje op te nemen op uw fel gesmaakte weblog.

Vincent Van Quickenborne

Brief aan alle Kortrijkzanen.

Na mijn ontslag als minister heb ik erg diep gezeten. Vrouwke Anouk raadde mij aan haar elke dag meermaals vurig te beminnen en elke dag een goed werk te doen en dat hielp. Er zijn veel dingen misgelopen en veel mensen zijn daar boos over. Ik heb de goorste leugens verteld en jullie Kortrijkzanen belazerd en dat is een schande. Zo vertelde ik schaamteloos dat er geen schriftelijk voorakkoord was voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.
Niets is minder waar. Mijn handtekening staat onder het voorakkoord van 11 juli 2012, afgesloten ten huize van N-VA voorman advocaat Filip Daem in Wevelgem. Verder heb ik ook gelogen over de zogenaamde pipi-affaire waarbij vier van mijn beste vrienden, in dronken toestand, tijdens mijn verjaardagsfeestje tot driemaal toe gewaterd hebben tegen een politiecombi die voor mijn deur stond. Ik heb dat grappig tafereeltje met mijn eigen ogen gadegeslagen en vond het opwindend. Mijn verhaaltje over die luchtgitaar was een leugen. Ook mijn boezemvriend Peter Lanssens, alias Lange Peter, die eveneens op mijn feestje aanwezig was, was getuige van de wildplasserij en vond het bijzonder leuk. Ik heb het willen uitleggen, maar dat liep slecht af. Mijn leugens haalden de bovenhand.
Verder heb ik de Kortrijkzanen wijsgemaakt dat ik burgemeester zou blijven, wat er ook te gebeuren stond. Ook dat was leugen en bedrog, ik wist maar al te goed dat ik een ministerpostje boven het burgemeesterschap zou verkiezen. Vooral om financiële reden. Ik heb een duur villaatje af te betalen en mijn vrouwke brengt geen manna in het bakje. Wat was dat een leugen !
Ik vertoefde in een onbeschrijfelijke staat van gelukzaligheid toen het ministerpostje mij in de schoot geworpen werd. Ik was verliefd op het genot dat het ministerpostje mij bezorgde. Maar ik wil vermijden dat ik veracht en gehaat word omwille van de vele leugens die ik rondstrooide. Ik zal doen wat ik moet doen, als de plicht roept een goed parlementair worden en als de kans zich voordoet weer minister worden. Ik wil niet lafhartig, leugenachtig, lichtzinnig, wispelturig, besluiteloos en machiavelliaans overkomen. Ik vraag vergiffenis voor al mijn gore leugens. Excuus daarvoor. Ik wil weer een hoog gewaardeerde politieke homme du monde worden, een vrijdenker hors catégorie. Ik hoop dat jullie mij kunnen vergeven.

Genegen,

Vincent Van Quickenborne
Burgemeester van Kortrijk

2

Volksverheffing

 

 

 

 

 

Beste jarretel, geachte heer hoofdredacteur, was zo vrij u zopas een relaas over te maken van een gebeurtenis die onlangs ons schooltje overkwam. Een eventuele publicatie zou ons ten zeerste verplichten. Alles voor de mentale volksgezondheid!
Met bijzondere hoogachting,
Christian 

Eerste Keus

Ik ben van mening dat als het goed is het ook eens mag gezegd worden. Ik heb het over de inspanningen die onze regionale, federale en commerciële zenders naar voor brengen om ons zwalpende, niet-wetende, verontruste en onbesliste kiezers wegwijs te maken in de duistere en soms ondoorgrondelijke wereld van het politieke bestuur. We worden verwend: de Afspraak, Kies24, het Conclaaf, de Verkiezingstafel…het kan niet op.

Vooral de inspanningen om de jeugd dichter bij politiek te brengen verdient alle waardering. Het programma Eerste Keus schiet hierbij de hoofdvogel. Hoe mooi toch, bijna het summum der democratie, dat wij, stuurloze jongeren, die hooggeplaatste bestuurders zomaar alle vragen mogen stellen. Vroeger was het anders . Voor uw 21 moest ge uw bek houden en naar mama en papa, Mr. Pastoor en de Meester luisteren.
Maar kijk, de tijden veranderen.

In het schooltje waar ik les volg in het derde ‘Bewaar’ van de Kleuter en Basisschool “Het Zonnestraaltje” in Pervijze, waren we dan ook zeer verblijd toen onze directrice mevrouw Burnie Outtie (een zij-instroomster die vroeger nucleaire geneeskunde doceerde aan de KUl) ons tijdens het springuurtje tussen de melk en de potjestraining de blijde mare bracht dat ons schooltje door de VRT uitverkoren was om aan een uitzending van de Eerste Keus mee te werken.
Hoera, natuurlijk. U zal nu wellicht opmerken of het wel relevant is dat we als 4-6 jarigen in de mogelijkheid zijn om het politieke gild reeds het vuur aan de schenen te leggen. Maar mispak u niet. Wij zijn van in de wieg opgegroeid met de smartphone en algoritmen en A.I. zijn ons dagelijks speelterrein. En plus vormen wij de toekomst die binnen een 15-tal jaren, en een 50-tal regeringen verder, het zal voor het zeggen hebben. Jawel, vroeg geleerd…! Daarbij past het perfect bij de strategie van onze staatsomroep om zo vroeg mogelijk de jeugd bij hun kijkvoer te kunnen voegen. Het hoeft niet altijd Ketnet te zijn, en daarbij zijn we niet allemaal Tik-Tok kindjes en Instagram gluurders.

En warempel, verleden week kwam reeds een TV-crew ter plaatse. Aangevoerd door die overjaarse scouts leider Ben Waes en dat halfbakken soepkieken Pieterjan Desmet. Om ons wat op te warmen hadden ze gotbetert een poppenkastje in elkaar geflanst, een soort spin-off van de Fabeltjes Krant . Meneer den Uil vertelde ons dat de “inwoners van het grote dierenbos mochten kiezen welke sujetten hen de beste nootjes en de mooiste nestkastjes gingen bezorgen en ze daarvoor een bolletje mochten rood kleuren. Wie de mooiste bolletjes kreeg zou, in ruil voor dikke noten en grote potten lekkere honing mogen beslissen hoe dit allemaal OK kwam.” En omdat “wij binnenkort als we wat groter waren ook bolletjes gingen mogen kleuren zouden Bumba Bart, Tubbie Tom en Tante Melissa ons komen vertellen hoe we dat het best konden doen.”
Complete onnozelheid, wisten we, maar we gaven die tuinkabouters toch een welwillend applausje. Alleen onze Fatima Farouck, altijd al een speelvogeltje geweest, kon niet nalaten te zingen van “alloo meneer de uil, uw kl..zijn zo vuil”, maar dit passeerde onopgemerkt.

Tijdens het speelkwartiertje hielden we crisisberaad. Onze Pierrot Vendredi, een mulatje van de derde generatie die zich ontpopt had tot een door iedereen aanvaarde natuurlijke klasleider, stelde zijn plan voor, dat we unaniem goedkeurden maar wijselijk geheim hielden.

En kijk, vrijdag j.l. arriveerde het VRT circus. Reikhalzend keken we uit naar onze slachtoffers. De eerste die ten tonele kwam was Bumba Bart, vermomd als een Nonkel Bob, gitaar incluis. Die De Wever natuurlijk. Kort erop intrede van Tubbie Tommie. Door zijn niet Arische trekken, eerder de looks van een illegale nord-africain, wisten we onmiddellijk dat het Van Grieken was. En last but not least Tante Melissa, in een hip mini-rokje en een topje met de afbeelding van een eekhoorntje, kortom een mooie reïncarnatie van tante Terry en Kraakje, wel goed gedaan.
Toen we vraagjes mochten stellen trad ons snode plan in actie. Eerst lieten we ons lieftallige Aissa op hen los. Met een verlegen stemmetje vroeg ze of we “in ons speeltuintje een nieuw schommeltje konden krijgen”. Vertederend antwoorden ze alle drie dat dit zeker kon want “ veel buiten spelen was zeer belangrijk”. Vervolgen stuurden we Muhammed Ben Salami in de vuurlinie. Poeslief vroeg hij of er ook een ‘snoezelhoekje’ kon komen.” Tuurlijk, lieve jongen, kraaiden ze unaniem.

Genoeg geleuterd dachten we. Volgens plan nam ik het woord en vertelde “dat ik uit een gebroken gezin kwam, waar papa mama door werkloosheid en gebrekkige gezondheidszorg respectievelijk aan de drank en de drugs waren geraakt, en elkaar geregeld afklopten, om te eindigen met de concrete vraag of partnergeweld nu al dan niet reeds in het strafwetboek is opgenomen”. Onmiddellijk volgde Jo Achim Bé Noit (eigenlijk noemt hij Joachim Benoit, maar door onze multi-culti inslag wordt zijn naam steeds verkeerd uitgesproken) die stelde dat hij “zich eigenlijk een meisje voelde en vroeg of er nu al werk was gemaakt met de transgenderrechten”. Nadien sprong onze Ali Boeba recht met de vraag of “het miljard aan wapens voor Oekraïne niet beter aan de zorg en het begrotingsgat zou worden gespendeerd en of de jammer genoeg geradicaliseerde jongeren ook geen jeugdsubsidie konden krijgen”
We zagen onze Bumba, Tubbie en Tante verbleken en ongemakkelijk op hun stoel schuiven. Jaja, met hun mond vol tanden zoals we zeggen. Toen we spontaan “c’est la lutte finale” inzetten grepen Waes en en Pieterjan in, riepen cut en begeleiden onze tenoren onder ons boe-geroep vlug naar de uitgang.

Tevreden kwamen we weer samen in het speeltuintje. Hopelijk was onze boodschap over gekomen dat we graag wat worden ingelicht, maar dat ze met hun overdreven betutteling en bepampering de pot op konden. De toekomst wenkt.

Christian Raes

Stadslijst

 

 

 

 

 

Waarde Jarretelle,

Mag ik vragen bijgaand stukje op te nemen op uw fel gewaardeerde blog.

Genegen,

Benjamin Vandorpe


Stadslijst voor Kortrijk

De geruchten gaan dat ik zal stoppen met de Kortrijkse politiek en de handdoek in de ring zal gooien. Niets is minder waar. Dit project voor Kortrijk ligt mij te nauw aan het hart om het op te geven en ik laat het dan ook niet kapen door een machiavellist als Quickie die enkel in zijn eigen overleven geïnteresseerd is.
Met een personage als Q wil ik niets meer te maken hebben, hij toont niet het minste respect en heeft ons een keer te veel bedrogen. Zijn schaamteloze leugen over het schriftelijk voorakkoord van 11 juli 2012 doet de deur toe. Quickie is de slechtste mens die ik ooit ontmoet heb. Hij levert uitzonderlijke staaltjes van ongeloofwaardigheid af en deinst er niet voor terug zijn volgelingen te verraden en als men zijn daden nagaat, blijkt dat deze allemaal ten dienste staan van zijn eigen profijt en glorie. Met zulke ploert wil ik niet in zee steken.
Daarom wil ik alleen meedoen als Ruthie de lijst trekt. Zij is een voorname politieke deerne die mijn volle bewondering en vertrouwen geniet. Haar politieke daden zijn groot en sommige zelfs buitengewoon groot. Haar wonderbaarlijke staaltjes van bekwaamheid en Kortrijkse staatsmanschap hebben mij diep getroffen, en met mij veel Kortrijkzanen.
Een kritische analyse van haar daden als burgemeester doet mij inzien dat zij tot de absolute top van de Kortrijkse politieke avant-garde behoort, die een ware revolutie kan ontketenen in het Kortrijks politieke reilen en zeilen. Ver weg van de chaos en verpaupering die de aan lager wal geraakte untermensch Quickie veroorzaakt. Quickie, een arrogant en naar mannetje, een politieke tuinkabouter die verloren gelopen is in zijn eigen fratsen en leugens.
Maar voor zo iemand als Ruthie heb ik een grenzeloze bewondering en respect. De waarheid omtrent hansworst Quickie met zijn pipigate is helemaal anders dan wat veel Kortrijkzanen denken, dat weet ik maar al te goed.
Met Ruthie en zonder de spektakeldemocratie van Quickie kunnen we bouwen aan een hechte ploeg voor het welzijn van alle inwoners van ons geliefd Kortrijk.

Op naar oktober 2024 met een Stadslijst voor Kortrijk.

Benjamin Vandorpe
gemeenteraadslid
ex-tsjeef

Gezond Verstand

‘Gezond Verstand Kortrijk’ is een politiek rariteitenkabinet van vrijdenkers, libertijnen, pronkers en cafétoogfilosofen. “Wij willen meer dialoog, meer geloofwaardigheid, meer gezond verstand, meer leute en minder blasé en bluffers in de politiek”, aldus de voormannen, blagueurs eerste klasse. Zij zoeken nu soortgenoten.

De twee voormannen zijn ene Tom De Vlaminck en Philippe Gosselin, volstrekt onbekende Kortrijkse snoeshanen, ze noemen zich geen saaie middenmoters maar politieke toppers. Ze zijn de onbetwiste führers van de nieuwe politieke diergaarde. Tom en Philippe zijn het kotsbeu dat het gezond verstand niet meer zegeviert, wel regeert eigenbelang, opportunisme, carrièrisme, zakkenvullerij, leugenachtigheid, bedrog, schone schijn, innerlijke leegheid en loze beloften.

Gosselin & De Vlaminck : “Wij zijn een genootschap van wakkere burgermannen. We vinden onszelf en de burgerman belangrijk en met de burgerman van onze stad wordt veel te weinig in dialoog gegaan. De geloofwaardigheid is er niet en er worden grove leugens verteld en loze beloften gedaan. Zo loog machiavellist Quickie staalhard over het bestaan van het schriftelijk voorakkoord van 11 juli 2012. En over pipigate is het laatste woord nog niet gezegd en geschreven. Nu hokt politieke vagebond Quickie, een naar mannetje met onwelvoeglijke manieren, samen met zijn aartsvijanden de schijnheilige tsjeven met de onbetrouwbare Steffie De Clerck., en met de tuinkabouters Vanhoenacker, Vandorpe, de Bethune, Soens en Cattebeke, die zich als slaafse honden onderwerpen aan de oekazen van Quickie, enkel en alleen om de postjes veilig te stellen. We zetten geen beroepspolitiekers op onze lijst, maar goedmoedige burgers zonder stamboom met een hogere scholingsgraad, een politieke avant-garde, die in de naam van de rechtzinnigheid en geloofwaardigheid bergen kan verzetten. Uiteindelijk is het ons doel om in de Kortrijkse gemeenteraad te geraken en Quickie en zijn trawanten, onuitputtelijke bron van verbazing en ergernis, te confronteren met onze onbezoedelde inzichten en geloofspunten. We nemen onszelf bloedserieus, samen gaan wij naar een nieuwe toekomst voor Kortrijk.”

1

Strijd om de sjerp

 

 

 

 

Zes maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Een analyse door sterreporter Peter Lanssens, alias Lange Peter, intimus van Quickie, en de linksdraaiende professor Nicolas Bouteca.

Lanssens : “De Kortrijkzanen zijn redelijk tevreden over de esbattementen van het stadsbestuur de voorbije zes jaar. Ik zie op het eerste zicht weinig problemen, Quickie en consorten hebben dat uitstekend gedaan. Toch is er stront aan de knikker. De Kortrijkzanen zijn niet vergeten hoe Vincent vaandelvucht pleegde, zijn belofte brak en zijn burgemeesterssjerp inruilde voor een postje als minister. Ruthie, alias miss Kortrijk, kreeg de sjerp toegeworpen en zij deed dat bijzonder goed, werd zeer populair. Bovendien zit Quickie ook in de privésfeer met een probleem, pipigate blijft nazinderen. En wie gelooft de man nog, na de grove leugen over het schriftelijk voorakkoord van 11 juli 2012 ?”

Bouteca : “Het vertrouwen in Quickie en zijn coalitie kreeg een ferme knauw. Hij zocht zijn toevlucht tot de tsjeven. Ze moeten Quickie en zijn team van de ondergang redden. Hannelore Vanhoenacker, Benjamin Vandorpe, Felix De Clerck en Mia Cattebeke warmen zich al op voor een schepenpostje. De coalitie Team Burgemeester, N-VA en sossen ligt in de lappenmand. Uit een bron uit de omgeving van Quickie kwam ik ter ore dat hij van plan is na de verkiezingen een nieuwe coalitie te vormen met de sossen indien de alliantie Team Burgemeester en de tsjeven geen meerderheid behaalt. Quickie veracht de N-VA die hij na de verkiezingen wil dumpen. Het is bang nagelbijten voor schepentjes Ronse en Detavernier.”

Lanssens : “Quickie krijgt zware concurrentie van Ruthie wiens populariteit hoge toppen scheert. Heeft Quickie zijn hand overspeeld door Ruthie waarnemend burgemeester te maken ? Kwatongen beweren dat de ambitieuze Ruthie met een scheurlijst dreigt indien ze de lijsttrekkersplaats niet krijgt. Minnaar schepentje Wout Maddens zou haar volgen, en ook schepentje van economie, middenstand en boeren Allijns, die er àlles voor over heeft om in 2036 een gooi naar het burgemeesterschap te wagen.”

Bouteca : “Wat met kandidaat-burgemeester en huidig schepentje Axel Ronse met zijn mini-portefeuille Cultuur ? Axel maakt zich onnoemelijk belachelijk door zich als kandidaat-burgemeester aan te dienen. Hij is vierkant tegen de multicultuur en bezigt ongegeneerd de woorden ‘neger’ en ‘bruine’ medemens. Hij ligt niet goed in de markt bij de wokies en de snobistische cultuurluizen en riskeert naast de prijzen te vallen. Zijn nationale carrière is geen zekerheid en ruwe woesteling Quickie is van plan om de Vlaamsch Nazionalisten te dumpen na de verkiezingen. Axel dreigt aan lager wal te geraken en moet binnenkort op zoek naar een nieuwe job. Misschien valt hij in de smaak, zijn innerlijke rijkdom, de rijkdom van zijn geest en zijn onuitputtelijke levendigheid van gedachten behoeden hem wellicht voor de totale ondergang. Voor de strijd om de sjerp zal hij niet in beeld komen.”

2

Oelewapper

 

 

 

 


Geachte Jarretelle,

De eer die me nu te beurt valt is moeilijk vatbaar. Ik besef dat ik nu, in mijn nog prille carrière als lullende en meestal lallende amateurscribens oelewapper, word opgenomen in dit eliteblad een mijlpaal betekent. Ik ben er mij van bewust dat mijn geschrijfsel verbleekt tussen die spitsvondige hoogstaande politieke en sociologische opiniestukken, en plus geschreven in een literair verantwoorde maar zelfs voor de modale Kortrijkzaan begrijpbare taal, spijts deze toch gekend is een omhooggevallen boerelul die slechts over de wijven en de VK kan lullen. Het wijze inzicht die u ons biedt achter de duistere schermen van onze dorpspolitiek is dan ook van een onschatbare waarde, ik zou zelfs het woord volksverheffing durven gebruiken.
Naar ik in de coulissen verneem zou er sprake zijn van de opmaak van “Jarretelle, het officiële huldeboek”, het minste wat de Stad zou kunnen doen. Ook geruchten omtrent een straatnaam doen de ronde. Ik verleen mijn onvoorwaardelijke steun aan beide initiatieven. Benieuwd welke partij voorgaande aan hun kiesbeloften zal toevoegen.
Nogmaals dank, met een aanstekelijk glimlachje en heel genegen,
Yours truly,
Christian Raes

2

2 miljoen

 

 

 

 

……………Persbericht

“AAN DIT TEMPO ZAL HET KORTRIJKS STADSBESTUUR 2 MILJOEN EURO BIJEEN FLITSEN”

Op basis van de meest recente cijfers, opgevraagd door Carmen Ryheul (Vlaams Belang), blijkt dat het Kortrijks stadsbestuur op weg is om jaarlijks 2 miljoen euro bijeen te flitsen bij automobilisten. “Hoewel de flitspalen en trajectcontrole helemaal nog niet werken, weerhoudt dat het stadsbestuur niet om aan de lopende band te flitsen. Met verkeersveiligheid heeft dat niets te maken, met het vullen van de stadskas des te meer”, stelt Ryheul vast.

Sinds 1 oktober 2023 worden in Kortrijk GAS5-boetes uitgeschreven, dat zijn boetes voor snelheidsovertredingen in zone 30 of 50 die niet langer in het federaal verkeersveiligheidsfonds terechtkomen, maar rechtstreeks in de stadskas. De Stad rekende aanvankelijk, over 2024, op een netto jaaropbrengst van één miljoen euro en zou hiervoor een bestaande trajectcontrole (Rekkemsestraat, Marke) en twee snelheidscamera’s inzetten. Het stadsbestuur besliste echter in september 2023 om in functie van die GAS5-boetes, voor 250.000 euro, drie vaste flitspalen te kopen die zullen worden opgesteld in de Erasmuslaan (Kortrijk), de Hoge Dreef (Heule) en de Rollegemseweg (Rollegem).

Uit vragen van Carmen Ryheul, gemeenteraadslid en Vlaams Parlementslid voor Vlaams Belang, aan de Politiezone VLAS blijkt nu echter dat die flitspalen nog steeds niet operationeel zijn. Deze vaste, onbemande camera’s werden ondertussen geplaatst en geijkt maar zijn nog niet operationeel, dat gebeurt vermoedelijk pas in mei 2024. Ook de trajectcontrole in de Rekkemsestraat (Marke) wordt nog steeds niet ingezet voor GAS5. De overdracht van de data en de vernieuwing en ijking van de camera’s moet nog geregeld worden. Daardoor gebeuren alle controles momenteel nog met mobiele en dus bemande camera’s.

Dat weerhield het stadsbestuur er echter niet van om aan de lopende band te flitsen. Ryheul vroeg het aantal vaststellingen op bij het Kortrijks stadsbestuur: “Tussen 1 oktober 2023 en 29 februari 2024 schreef het stadsbestuur maar liefst 10.616 boetes uit, waarvan 6.796 overtredingen in het laatste kwartaal van 2023 en dat aan gemiddeld 76,45 euro per boete. Ondanks het feit dat de flitspalen en trajectcontrole nog niet actief ingezet worden, werd niet geaarzeld om mobiele camera’s in te zetten. Deze zijn bemand en dat zet dus bijkomende druk op ons politiekorps. Het zoveelste bewijs dat er tot elke prijs moet geflitst worden om de stadskas te spijzen. Als verkeersveiligheid het einddoel zou zijn, dan zou er ingezet worden op extra investeringen in pakweg verkeersremmende weginfrastructuur. Maar dat is niet het geval.”

Vlaams Belang Kortrijk waarschuwde eerder al dat het om een platte financiële operatie gaat. Uit het antwoord van het stadbestuur blijkt bovendien dat het flitstempo serieus vóór zit op schema. Tijdens het laatste kwartaal van 2023 bedroegen de bruto-ontvangsten voor Kortrijk 519.557 euro (348.676 eur netto) wat neerkomt op een geraamde jaarlijkse bruto-ontvangst van 2.078.228 euro (1.394.704 euro netto). Sinds begin dit jaar wordt dat hoge flitstempo bestendigd met 1.587 boetes in januari en 2.233 inbreuken in februari 2024. “Aan dit tempo zullen inwoners en bezoekers van onze stad meer dan 2 miljoen euro bijdragen aan de Kortrijkse stadskas. De tactiek van het stadsbestuur is ondertussen bekend: eerst overal zones 30 invoeren en daarna maximaal gaan flitsen. Wij zijn met het Vlaams Belang een groot voorstander van meer verkeersveiligheid, maar daarmee heeft het jammer genoeg niets te maken. Met het dichtrijden van het gat in de lekgeslagen stadskas des te meer. We blijven er voor pleiten om dat boetegeld in een apart verkeersveiligheidsfonds te stoppen om zo versneld te investeren in de Kortrijkse verkeersveiligheid, vooral dan in schoolomgevingen, verkeersremmende infrastructuur en betere fiets- en voetpaden in het centrum en de deelgemeenten”, besluit Ryheul.

Contact:

Carmen Ryheul, Vlaams Volksvertegenwoordiger
Gemeente- en politieraadslid Kortrijk
0491/91.62.74

3

Flirt

Op verzoek van wouldbe burgemeester Ruthie

1

Bib

 

 

 

 

De nieuwe bibliotheek op de tip van Buda-eiland komt er niet als N-VA opnieuw mee mag besturen vanaf 20

De overmoedige ‘kandidaat-burgemeester’ schepentje van Cultuur Axel Ronse: “Kijk, als wij weer in het stadsbestuur geraken zal de geplande nieuwe bib er niet komen. De kostprijs van die nieuwe Bib wordt geraamd op 40 miljoen euroots. We zijn niet zot hé, dat is veel te veel. De oude bib werd recent opgefrist en kan dus nog tientallen jaren mee.”

Burgemeester Quickie reageert zelfverzekerd : “Ach, die Ronse en zijn N-VA blazen hoog van de toren, maar ze moeten goed beseffen dat ik hen na de verkiezingen zal dumpen. Onze samenwerking met de tsjeven zal ervoor zorgen dat wij van team burgemeester, indien we niet de absolute meerderheid behalen, kunnen kiezen tussen de Groenen en de Sossen om aan een meerderheid te geraken. De Vlaamsche nazionalisten zullen we niet meer nodig hebben. Ronse mag al beginnen uit te kijken naar een nieuwe job. Dus die nieuwe bib op de tip van Buda komt er wèl ! Ik ben trots op mezelf. Want mijn beslissing om samen te gaan met de tsjeven is toch mooi gelukt, tot nu toe. Wat zullen de Kortrijkzaantjes wel niet denken over mij. Wat zullen ze zeggen als ze me zo succesvol bezig zien. Eigenlijk moest ik voor de gein de opstandige N-VA-ers Ronse en Detavernier nu al buitengooien en vervangen door de meegaande tsjeven. Maar dat ga ik niet doen, geen angstaanval bij Ronse en Detavernier uitlokken. Ik ben een man uit één stuk en van mijn woord. Meer heb ik daarover voorlopig niet te vertellen.”

2

Rochus

 

 

 

 

PERSBERICHT

Artistieke vrouwen verenigen mode en kunst in eerste expo, met ontwerpster op rust Moniek Gheysens en beloftevol talent Pauline Mylle

Artistieke vrouwen die de symbiotische relatie tussen mode en kunst benadrukken en bezoekers aanmoedigen om over de verbinding tussen mode en kunst na te denken. Daar draait de expo Les Rebelles Sacrées rond, met Art Church Rochus in Kortrijk als decor. De expo verenigt ook generaties, met modeontwerpster op rust Moniek Gheysens uit Heule en de jonge beloftevolle modeontwerpster Pauline Mylle uit Kortrijk.

Moniek Gheysens stelt voor het eerst haar kunstwerken tentoon. Het laat de modeontwerpster op rust toe om met haar ervaring en talent haar unieke visie en artistieke flair tot uiting te brengen. In diverse kunstvormen, die haar unieke stijl weerspiegelen. Les Rebelles Sacrées omvat nog topwerken, zoals van Saskia De Tollenaere, Heidi Ukkonen, Diane Marie Uwase, Tramaine de Senna… om voor een gepaste ‘art pairing’ te zorgen.

Verder niet te missen: tijdens de unieke tentoonstelling is er de lancering van de eerste ‘seasonal ready-to-wear’ collectie van Paulini. Dat Belgische modelabel is het geesteskind van de jonge beloftevolle modeontwerpster Pauline Mylle. Ze behaalde in 2020 haar Master in Design aan de gerenommeerde London College of Fashion en liep stage bij modemerken Haider Ackermann en Emilia Wickstead, alvorens haar eigen vleugels uit te slaan.

Elegante vrouw

De aankomende collectie van Paulini weerspiegelt de levensstijl van de elegante vrouw en biedt in dat kader veelzijdige stukken, die zijn ontworpen om naadloos over te gaan van dag naar nacht. Van gestructureerde tops tot vloeiende jurken, elk ensemble is in huis door het Paulini team vervaardigd.

Met een scherp oog voor detail en een focus op kwaliteitsvol vakmanschap heeft Pauline Mylle een collectie samengesteld die inspeelt op het verlangen naar mode die zowel draagbaar als onderscheidend is. Elk ontwerp vertelt een verhaal waar traditie en innovatie elkaar kruisen. Pauline Mylle werkt met rijke, luxueuze stoffen, mooie knopen en modeaccessoires, maar kiest voor eenvoudige belijningen.

De expo brengt met andere woorden een uniek perspectief op het creatieve proces en inspireert bezoekers om de artistieke waarde van mode te waarderen. Advocaat Jan Leysen, gepassioneerd in kunst, opent de vernissage op vrijdag 22 maart om 18 uur. De tentoonstelling is open op zaterdagen 23 en 30 maart en zondagen 24 en 31 maart – telkens van 10 tot 18 uur – in Art Church Rochus aan de Doorniksewijk 85.

Meer info: https://www.artchurchrochus.com

1

Verkiezingen

Een blik achter de schermen van de verkiezingen

De helft van de wereldbevolking trekt dit jaar naar de stembus, en daarmee wordt 2024 is het grootste verkiezingsjaar in de geschiedenis. Ook in ons land kiezen we nieuwe vertegenwoordigers op alle niveaus.

Drie experten bieden een kijk achter de schermen:

  • Silke Goubin gaat in op ons stemgedrag en politiek vertrouwen: hoeveel vertrouwen hebben we nog in politici en partijen, en wat mogen we verwachten van de grote groep jongeren die voor het eerst gaan stemmen?
  • Bart Maddens geeft tekst en uitleg bij de financiële kant van de verkiezingen: zijn onze stemmen te koop, en breken de campagne-uitgaven alle records?
  • Wouter Wolfs richt zijn blik naar het Europese niveau: wordt het Europees Parlement overgenomen door eurosceptici, en welke consequenties zal dat hebben voor het Europese project?

Waar?

KU Leuven Kulak (Etienne Sabbelaan 53, 8500 Kortrijk)
Of volg online via livestream.

Wanneer?

Maandag 6 mei 2024, van 19.30 tot 21 uur

 

1

Verkiezingsbeloftes

 

 

 

 

Welke verkiezingsbeloftes uit 2018 werden gerealiseerd in Kortrijk ? En welke niet ?

https://www.hln.be/kortrijk/welke-verkiezingsbeloftes-uit-2018-werden-gerealiseerd-in-kortrijk-en-welke-niet-de-opening-van-de-verlaagde-leieboorden-vieren-we-feestelijk-in-september~a1aa9d50/

Hier de reactie van de oppositie :

“Het gaat binnen het stadsbestuur al lang niet meer over de inhoud, wel over postjes. Van Quickenborne zou bij wijze van spreken zijn eigen moeder verkopen om nog burgemeester te kunnen blijven”, reageert Wouter Vermeersch, fractieleider voor Vlaams Belang in Kortrijk.

De deontolo­gie en de integri­teit van Van Quickenbor­ne worden door vertegen­woor­di­gers van zo goed als elke Kortrijkse partij openlijk ter discussie gesteld

Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)

“Uit de jaarlijkse stadsmonitor maken wij op dat 71 procent van de Kortrijkzanen geen vertrouwen meer heeft in de stadscoalitie. En na de opslorping van CD&V binnen Team Burgemeester hebben zelfs coalitiegenoten N-VA en Vooruit geen vertrouwen meer in Van Quickenborne en zijn partij.”

“De deontologie en de integriteit van Van Quickenborne worden door vertegenwoordigers van zo goed als elke Kortrijkse partij openlijk ter discussie gesteld. Zo kan natuurlijk niet meer degelijk verder bestuurd worden. De Kortrijkse politiek is één pot nat geworden en wil vooral meer van hetzelfde beleid. Het wordt voor de kiezer in onze Guldensporenstad dus steeds duidelijker dat er pas echte verandering kan komen met Vlaams Belang. Het is, ook in Kortrijk, tijd voor ander en beter”, aldus Wouter Vermeersch.

Voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare woning is de stad er niet beter op geworden

David Wemel (Groen)

Volgens Groen-fractieleider David Wemel legde het huidige stadsbestuur – “gezien de omstandigheden” – een verdienstelijk parcours af. “Maar wie realisaties naast beloftes legt, komt eerder van een kale reis thuis. Zeker wat betreft de vergroening. Als je hoort dat het de éérste verkiezingsbelofte is van de nieuwe campagne van Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk, geven ze zelf toe dat er qua vergroening in de stad nog erg veel werk op de plank ligt”, zegt David Wemel.

“Zo zijn de beloofde hectares natuur en bos verre van gerealiseerd. Daarnaast moet ook op het gebied van betaalbaar wonen écht een versnelling hoger worden geschakeld. De vele projecten die er zijn bijgekomen, zijn ofwel exclusieve – en dus dure – appartementen langs de Leie, ofwel klassieke verkavelingen waarbij op geen enkele manier rekening wordt gehouden met de eisen en de inzichten van deze tijd. Relatief grote kavels, veel vrijstaande woningen, gericht op de auto en zonder gemeenschapsvoorzieningen. Voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare woning is de stad er niet beter op geworden.”

“De wachtlijsten voor een sociale woning krimpen niet. Tot slot blijven er veel uitdagingen rond fietsveiligheid. De fietszone in de binnenstad is goed, maar over het algemeen laat de kwaliteit van fietspaden in Kortrijk te wensen over. Als we punten mogen geven, geven we een 6 op 10. Wij zien met Groen nog veel mogelijkheden om Kortrijk in de toekomst nog meer te doen wemelen”, aldus David Wemel.

Van CD&V kregen we geen antwoord. Wat er wellicht mee te maken heeft dat de christendemocraten in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen sinds kort deel uitmaken van het nieuwe Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk en de facto dus geen deel meer uitmaken van de oppositie in Kortrijk.

(Peter Lanssens, HLN)

 

1

Spoedzitting

 

 

 

 

Persbericht

VLAAMS BELANG VRAAGT SPOEDZITTING KORTRIJKSE POLITIERAAD NA AANSLAG OP POLITIE

Het politiecommissariaat in de Minister de Taeyelaan in Kortrijk is dinsdagochtend getroffen door een aanslag, waarbij een molotovcocktail naar de inkomhal is geworpen. Vlaams Belang Kortrijk vraagt drastisch ingrijpen en wil de Kortrijkse politieraad in spoedzitting bijeenroepen.

De feiten van geweld in Kortrijk stapelen zich op en worden steeds driester”, reageert fractieleider en kamerlid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang), “De fysieke aanvallen op onze agenten zijn haast niet meer te tellen en dit is bovendien de tweede aanslag op de Kortrijkse politie in drie jaar tijd. Zonder drastisch ingrijpen dreigt de situatie nog verder te escaleren. Het is tijd dat er krachtiger wordt opgetreden tegen dat geweld. We moeten ons focussen op de toegenomen onveiligheid in Kortrijk en haar deelgemeenten en op de bestrijding van het toenemend geweld tegen onze agenten. Maar wij voelen steeds weer aan dat de stadscoalitie van Team Burgemeester (Open VLD), N-VA en Vooruit in Kortrijk bang is om daarbij man en paard te noemen”.

De dader, het zou om een 17-jarige jongeman gaan, zou opgepakt zijn toen hij probeerde te vluchten. Het parket communiceert in de loop van de dag over de omstandigheden.

Voor Vermeersch is het wel al duidelijk dat de politici in het stadhuis de voorbije jaren het probleem niet durfden aan te pakken. “Criminelen allerhande, ook minderjarige, hebben zich door deze laksheid gesteund geweten in hun visie dat onze politiemensen niets anders zijn dan bewegende schietschijven en hun politiekantoren schietkramen.” Het Vlaams Belang pleit daarom voor een nultolerantie en doorgedreven snelrecht bij geweld tegen politiemensen, brandweerlui en hulpverleners. “En die aanpak kan zich echt niet beperken tot de feiten waarbij geraakt wordt aan de fysieke integriteit van deze mensen”, besluit Vermeersch. “Ook hun infrastructuur en materiaal moet absoluut gevrijwaard blijven.

Wouter Vermeersch
Vlaams Belang Kortrijk

1
Page 1 of 3
1 2 3