Corona Kronkels

Beste,

Hierbij ben ik zo vrij u mijn nieuwste boek voor te stellen : “Corona Kronkels”.
Voor inhoud en bestelwijze verwijs ik hierbij gaar naar volgend persartikel.

“We kwamen stomverbaasd in deze nieuwe wereld terecht”

EEN TIJDSDOCUMENT IN AANLOOP NAAR HET NIEUWE NORMAAL

“Het zijn geen hoogdravende beschouwingen, eerder een ludieke kijk”

KORTRIJK Tijdens de lockdown schreef Christian Raes bijna dagelijks kroniekjes die hij op sociale media plaatste. Meestal cursiefjes verwijzend naar de coronatijden: verhalen, bedenkingen doorspekt met vele jeugdherinneringen. De cursiefjes verschijnen nu in boekvorm.

Door Peter Van Herzeele

Christian Raes (64) genoot Latijn-Wetenschappen aan het Sint-Amandscollege Noord en was beroepshalve administratief adjunct-directeur van het Vlaams Deeltijds Kunstonderwijs, aangesteld als secretaris in het Conservatorium Kortrijk. Tijdens de lockdown light zette Christian zich aan het schrijven van kroniekjes en korte verhalen.

“Deze lockdown met onze ‘ophokplicht’ was de ideale periode om weer eens de pen ter hand te nemen. De wereld stond letterlijk wat stil. Spijts alles een unieke tijd om te reflecteren. Naar het voorbeeld van de onovertroffen Simon Carmiggelt – zeg maar de vader van alle columns- en cursiefjesschrijvers -nam ik me voor deze plots veranderde wereld met alle maatschappelijke, sociale, culturele gevolgen van dien, op een cursieve wijze te becommentariëren”, vertelt Christian. “Aanleidingen waren er genoeg: de paniek en het hamsteren in de beginperiode, de heisa rond de mondmaskers, de al dan niet essentiële verplaatsingen, de persconferenties, de toestanden in de rusthuizen en woonzorgcentra, enzovoort. Het werden geen hoogdravende beschouwingen. Eerder een ludieke kijk hoe we stomverbaasd in deze nieuwe wereld terecht kwamen en elk op zijn eigen manier reageerde. Persoonlijk vind ik het ook een tijdsdocumentje in aanloop naar het ‘nieuwe normaal’.”

HERKENBAAR

De dagelijkse cursiefjes zijn nu gebundeld in het boekje ‘Corona Kronkels’. “Dat kwam er op verzoek van velen. Uitgeverij Partizaan stapte mee in het verhaal.” Het boekje is doorspekt met vele jeugdherinneringen. “Een ongelukkige jeugd is een goudmijn voor een schrijver, maar een relatief gelukkige jeugd is evenzeer een onuitputtelijke inspiratiebron”, lacht Christian. “Dit was een beetje mijn uitgangspunt Vandaar dat in deze cursiefjes vele jeugdherinneringen zijn verwerkt. Ik was dan ook een telg uit de boeiende jaren zestig, of beter gezegd de woelige jaren 60. Herinneringen over de studententijd, mijn eerste werkervaringen bij onder andere de voormalige RTT, nu Belgacom, en nadien als secretaris van het Conservatorium Kortrijk. Ook het ontstaan van het massatoerisme, het ontdekken van de literatuur. Dingen die voor velen heel herkenbaar zijn. Het is in de eerste plaats bedoeld als verpozing voor wie het leest in deze bizarre tijd. Daarnaast is het ook een tijdsdocument, een soort live-verslag van deze nare tijd die we hopelijk voorgoed achter ons kunnen laten. Alhoewel dit blijkbaar nog niet voor binnenkort is.”

Het boek telt 199 bladzijden en kost 25 euro, verzendingskosten inbegrepen. Het kan besteld worden door een mailtje te sturen naar coronakronkels@gmail.com.Indien u interesse heeft, aarzel niet te mailen of contact op te nemen.

Met vriendelijk groeten,

 Christiaan Raes
conservatoriumplein 23/14
8500 Kortrijk
Tel 0484 900 331.
coronakronkels@gmail.com

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.