Vaart Bossuit

Kortrijk Vooruit 11/12/2020
gepubliceerd door Geo Verstichel

LIJMEN

Op de gemeenteraad van dinsdag 07/12/2020 stonden tussenkomsten geagendeerd van Groen en Vlaams Belang in verband met het dossier kanaal Bossuit-Kortrijk. Dit dossier heeft voor Groot Kortrijk, dat op het kruispunt van de Leie en het kanaal Bossuit-Kortrijk ligt, grote gevolgen.

Het dossier ligt al een hele tijd op tafel. De upgrade moet er komen in het kader van het Europese Seine-Scheldeproject en moet het mogelijk maken dat grotere schepen, tot 3,500 ton, via het kanaal tussen de Schelde en de Leie kunnen varen. Kortrijk is hier niet alleen betrokken partij. Er moet binnenkort een regio standpunt worden opgesteld.

Geen vuiltje aan de lucht dus tot sp.a onlangs een bom onder het hele dossier plaatste. Sp.a politici uit verschillende gemeenten riepen plots op om de plannen te schrappen en de voorziene miljoenen euro’s te gebruiken voor verkeersveiligheid en natuurbehoud.

Een bocht van 180° die de coalitie in Kortrijk zwaar onder druk zette. Team burgemeester had het bij monde van Schepen Maddens over deloyaal gedrag van een coalitiepartner. N-VA had het over in gevaar brengen van duizenden jobs.

Volgens sp.a gaat dit geld beter naar een betere en veiliger R8 en wordt het dossier Bossuit-Kortrijk beter volledig afgevoerd. Heel stoere taal van een partij die niet vertegenwoordigd is in de Vlaamse regering. Een Vlaamse regering nota bene die binnenkort een ontwerp voorkeurbesluit opmaakt.

De interpellatie van Groen die in het dossier opnieuw een verlies ziet van groene ruimte, was van een heel laag niveau. In zijn betoog vergat dhr. Vandemaele fijntjes te specifiëren dat op Europees niveau, dat voor de financiën zorgt, de groenen positief hadden gestemd aangaande dit dossier. Hij zal dit waarschijnlijk even vergeten zijn. Een probleem dat niet nieuw is bij politici.

Sp.a kwam in het hele gebeuren niet tussenbeide. Dus van de stoerdoenerij bleef niet veel over.
Later zou blijken waarom.

100% voor Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kortrijk, Kooigem Marke en Rollegem.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.