Nawal

 

De Kortrijkse sossen, op instigatie van Nawal Maghroud, wilden rooie Martine tot ereburgeres van Qlown Town kronen. Viel dat even tegen, Tanghe bedankte voor de oneer en gooide misprijzend blazend de hoorn op de haak.
Nawal bij het heir van de onbenullige Kortrijkzanen gezet.

Rooie Martine  : “Wat zou ik dat aanvaarden zeg ? Heeft die Nawal niks anders om zich onledig te houden ? Zijn de Kortrijkse sossen niet beschaamd om dat aan mij voor te stellen ? Kortrijk is een bekakt provincienest bevolkt met pretentieuze snobs en kakkineuze kleinburgers. Of zoals Claus ooit zei : een intellectuele woestijn en een triomf van pretentie. De kruideniersmentaliteit, hun onverstaanbaar brabbeltaaltje en hun kleinburgerlijkheid degraderen hen tot een bende nauwelijks veredelde neanderthalers, Bah, ik moet ze niet, de Kortrijkzanen en de ordinaire vlasboerkes van Bissegem nog veel minder, aanstellerig schepentje Detavernier incluis. Wat denkt die omhooggevallen Maghroud dan wel ? Scheer jullie weg, sossen van Qlown Town!”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor, Talk of the town. Bookmark de permalink.