ZHij Komt !

ONGEKUISTE VERSIE

ZHij Komt ! ZHij Komt ! ZHij Komt ! 

Natuurlijk komt zhij. Alsof onze goedheilige vriend zich nu zou laten afschrikken door dat onderkruiperig Covid-virusje. Een kloeke queer als zhij, wel wat bejaard, maar naar het schijnt in optima forme. Gaat regelmatig naar de hoeren, heeft zhijn schaamhaar laten bijknippen en eet elke dag in de plaats van die teikewei-food een flinke portie oliebollen. Privileges die wij niet hebben, maar hebben dan ook niet die Heiligenstatus.

We mogen gerust zijn. ZHij is bezig met een laatste update van zhijn speelgoedvoorraad en heeft zhijn mijter in de nieuwkuis gedaan. Ook zhijn staf werd met koperkuis herop geblonken. ZHijn paard Slecht Weer Vandaag werd medisch en psychisch ok bevonden, dus op naar 6 december!

Ja, het worden weer heerlijke dagen. En hoe ouder ik word hoe meer ik ernaar uitzie. Ook mijn bewondering voor zhijn management-aanpak blijft stijgen. Exemplarisch hoe zhij zich heeft aangepast aan de huidige technologie. ZHijn speelgoedarrangement plaatst hij op de sociale media, en zelfs tv-en radioreclame schuwt zhij niet. Flitsende filmpjes en spotjes. Veel elektronische game-spelletjes, gaande van leuke ghettogevechten tot denderende star wars fights, maar dit is niet zo mijn ding.

Het gaat veel te vlug.

Gelukkig zijn er de oude vertrouwde speelgoed reclame boekjes die ons zomaar gratis in de bus worden gedumpt. Prachtige lectuur. Te vergelijken met de spijskaart waarin de boelemist zich verdiept of de dranklijst van de brouwer voor de alcohol-addict. Hierbij kun je tenminste rustig je keuze maken. Veel poppemiekes, nog altijd een hit. Gelukkig zie ik nog veel Queer-poppen, ttz. vooraan halfman, achteraan helemaal vrouw en in ‘t midden chimpansee, het is voor de kindjes nu al verwarrend genoeg. Verder bladerend: Lego? Playmobil? Race -autootjes? Allemaal een beetje déjà-vu.

Na een eerste lezing viel mijn keuze op een badset met leuke transseksuele eendjes, die als ze je opwindt vlijtig een orgasme krijgen. Je kan er ook een opblaasbare dildo in gerecycleerde balatum bij krijgen, bekleed met krokodillenleeer, iets waar ik al jaren naar hunker. Als regelmatig zwemkomgebruiker en helemaal geschifte strand Jeanette zou het mijn nu al hoge status een serieuze boost geven.

De keuze is nog niet definitief. Mijn briefke ligt al gereed, maar ik overweeg zo vrijpostig te zijn er ook zo’n roze flamingo bij te vragen plus een doe-het-zelf kit om mezelf tot hedendaagse Neanderthaler om te bouwen. En een boksbal met dito handschoenen. Wie weet dat het lukt. Toch, hoe kan het anders, een klein puntje van kritiek. Met hoerageroep kondigt ZHij steeds aan “dat er dit geen jaar geen stoute kindjes zijn!”. Tot tweemaal toe. Wij, als ouwe getrouwen, voelen ons hierbij dik in het interseksuele kruis getast !

Ik wil begrijpen dat de maatstaf om ons, seniele oude zakken, nog als “brave kapoentjes” te beschouwen hoger ligt dan bij het jeugdig gebroed, maar kom, we verdienen ook een kans.

Mezelve maak ik me geen zorgen. Ik help graag en volledig vrijwillig ouden van dagen en andere behoeftigen de straat over, betaal altijd tijdig mijn belastingen en koop ieder jaar de stickers van de genderfluïditeit en van Axel Weydts. Ik voel me verzekerd van een driesterren vermelding in zhijn Grote Boek.

Nu ken ik andere. Een kennis van me vertrouwde me toe dat hij bij de laatste sociale verkiezingen weer eens voor de sossen had gestemd. Zijn vrees was of dit hem op zijn rapport zou komen te staan. Eerlijkheidshalve stelde ik hem gerust dat ZHijne Heiligheid in zhijn wijsheid dergelijke pekelzonden wellicht met zhijn brede mantel der liefde bedekt.

Erger werd het toen hij blozend opbiechtte dat hij fan was van die Noord-Nederlandse komiek die in een van zijn conférences de Sint als een schijnheilige had benoemd. Dit was natuurlijk slechter.

Het gaat hier namelijk over pure blasfemie. Die stomme calvinistische geinponem dient te weten dat Nicolaas van Myra Parara, ZHijn echte naam, Klaazh voor de vrienden, rond ca. 350 n.c. cum maxima laude op de heiligenstoel werd verheven.

Niet verwonderlijk, zhijn hagiografie is dan ook overdonderend: hoe zhij drie meisjes uit de prostitutie hielp, over ‘t water liep, de oceanen deed splijten, de storm stilde op zijn bedevaart naar Palestina, hoe hij duivelinnen en boze geesten verdreef…ja, man. Maar steeds met het kindergeil op de eerste plaats. Voor wie er niet genoeg van krijgt raad ik de voortreffelijke site www.heiligen.net aan. Ontluisterende lectuur. Werd me aangeraden door mijn vriend Eddy uit Kortrijk, waarvoor dank.

Blijft natuurlijk het heikel punt omtrent zhijn Zwarte Pieten. Nu door velen op basis van zogezegd maatschappelijke en politieke incorrectheid, als benoeming des duivels beschouwd.

Slechts sereniteit en wetenschappelijk onderzoek kan ons in deze geladen discussie vooruit brengen Ik heb dan ook mijn plicht opgenomen. Ik stelde vast dat de gekleurdheid van die pieten wel degelijk een historische basis heeft. Toen zhij nog maar bisschop was waren het zhijn beste helpers. Misschien waren het gastarbeiders die zhij in zhijn goedheid een kans aanbood.

Maar ik maakte tijdens mijn onderzoek nog een vreemde vaststelling: Weet u dat het slechts wij zijn, bewoners van onze lage landen moerasdelta, die dit epitheton gebruiken?.

Onze zuiderburen spreken gewoonlijk over een Père Fouettard; ook niet zeer flatteus, maar geen kleurverwijzing. Klemtoon ligt hier op de fouet, de zweep, klaarliggend voor kastijding van de stoute kindjes. Alhoewel in het land van de guillotine en inzonderheid na hun Markies de Sade le fouet niet zo pejoratief wordt gezien. De Moffen hebben het ook over Schwarser Pete maar ze hebben ook Knecht Ruprecht in petto.

In the UK, het land van de hoffelijkheid, spreekt men meestal over een Saint Nicholas’helper. Netjes. De Spanjaarden gebruiken Negro Pedrito, met hierbij de toevoeging van Ayadante de San Nicolas.

Inzake de US heb ik weinig gegeven. Hun Santa Claus (en dat is pas een ontegensprekelijke schijnheilige!), voert daar rond de Kerstperiode de plak. Kennen wel ergens in mindere mate Saint Nicholas Day. Kunnen hem toch moeilijk laten vergezellen door een Black Dick. Of een Black Penis. Voor minder zijn daar al rassenrellen uitgebroken. Ik hou het een beetje dubbelzinnig op de ‘Gulp Sniklaas’. In elk geval is hij gitzwart en waarom is hij zo vreselijk zwart ? Omdat het Zwarte Piet is natuurkijk! By the way, wanneer een neger, alias een zwartmens, Zwarte Piet wil spelen, mag hij zich niet nog meer zwarten dan hij al van nature is, tenzij hij een zwarte bleekscheet is, een namaak Obama, om het zo te zeggen haha. Hij mag wel zijn dikke zoeloelippen in kardinaalsrood bijschilderen en fel blinkende valse gouden ringen door zijn oren en neus boren.

Maar laat dit alles mijn leute niet bederven. Het wordt weer één en al fun !
Mijn schoentje en wortel staan al klaar. Nog een paar keer slapen.
Hopelijk lukt het. Altijd eerst naar Winteruur met Martine Tange kijken. Garantie op een nachtrust zonder zaadlozing.

Christian Raes

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden column. Bookmark de permalink.