Vooruit met Kortrijk !

Kortrijk Vooruit 09/11/2020

Is Kortrijk klaar voor de toekomst ?

Wie herinnert zich nog de uitgave “Kortrijk 2025 – De stad die we kunnen willen hebben” van enkele jaren geleden? Deze publicatie zal aan menig Kortrijkzaan, zonder veel ruchtbaarheid, voorbijgegaan zijn.

Kortrijk Vooruit wil dit thema terug onder de aandacht brengen. Niet met hoogdravende taal maar in een taal die voor iedereen begrijpbaar is. In het voorjaar van 2021 wil Kortrijk Vooruit het Vooruit-plan voor Groot Kortrijk opmaken. Een inhoudelijk plan die de vele aspecten van de stad en de deelgemeenten doorlicht.

Daarom hebben wij de input van de Kortrijkzaan, Bellegemnaar, Heulenaar, Markenaar, Rollegemnaar, Bissegemnaar, Kooigemnaar en Albekenaar nodig! Wij hanteren volgend uitgangspunt: Inspraak bieden voor de eigenlijke planning aanvangt. Alles draait rond deze eenvoudige vraag: Welke richting moet onze stad inslaan?

Wij nodigen iedere inwoner van zowel de stad, als van de deelgemeenten, vriendelijk uit om zijn of haar visie te delen met ons over, van, voor de stad of deelgemeente waarin zij willen wonen, leven, werken, winkelen, ontspannen, … enz.

Hoe kunnen deelgemeenten beter betrokken worden bij de ontwikkeling van de stad? Maar ook omgekeerd. Hoe kan de stad beter inspelen in de ontwikkeling van de deelgemeenten? Moeten wij evolueren naar de 15 minuten stad? Zal hoogbouw in de toekomst de skyline van de stad beheersen?

Opmerkingen omtrent mobiliteit, groen, bouwprojecten, parken, infrastructuur, cultuur, taal, eigenheid, sport, historische inslag, onderwijs, economie, … enz. zijn meer dan welkom.
Geen enkel onderwerp is bij Kortrijk Vooruit taboe.

Dankzij jullie input wil Kortrijk Vooruit een plan uittekenen voor Groot Kortrijk als moderne stad.

100%
Kortrijk – Bellegem – Kooigem – Aalbeke – Rollegem – Marke – Heule – Bissegem

Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.