Ruthie & Quickie

Vriend Jarretelle,

Als waarnemend burgemeester van de stad Kortrijk wil ik een rechtzetting doen inzake de ongeoorloofde uitlatingen van titelvoerend burgemeester Van Quickenborne, nu minister van justitie.

In een interview op VTM zei hij letterlijk het volgende : “Ik ben ook burgemeester in mijn stad en ik heb een winkelcentrum namelijk de K in Kortrijk die mij gevraagd hebben open te doen op zondag laatstleden. Ik ben persoonlijk tussengekomen om hen dat te verbieden. Gelukkig ben ik niet alleen minister, maar ook nog de feitelijke burgemeester die een oogske in het zeil houdt te Kortrijk. Mijn vervangster Ruth Vandenberghe, in de volksmond Ruthie, is een braaf, volgzaam en gewillig burgermoederke dat scrupuleus mijn bevelschriften uitvoert. Ze loopt perfect in de pas. Zo las ze ook in een videoboodschap nauwgezet mijn briefke aan de Kortrijkzanen voor in verband met de nieuwe corona richtlijnen. Een deemoediger meiske dan Ruthie als nepburgermeester kon ik me niet voorstellen. Stel je voor dat ik schepentje Vandendriessche of erger nog schepentje Maddens had aangesteld. Ik weet wel dat Maddens un cas spécial is, in zijn relatie met Ruthie, maar daar zal Wout geen misbruik van maken zegt hij. Maar hij zegt zoveel. Toch geloof ik erin dat, als ik als een gier boven Ruthie blijf cirkelen, zij de juiste beslissingen zal nemen, weliswaar altijd na ruggespraak met mij. Zo zitten Ruthie, Arne en Wout wekelijks met mij samen om de krachtlijnen van het Kortrijks beleid verder uit te tekenen. Dat ik zonder blikken of blozen het Kortrijks laken weer naar mij toetrek en burgermoederke Ruthie voor gans Vlaanderen te kijk zet als een handpop, welke Kortrijkzaan van alledag, tenzij seniorwriter Frans Lavaert en Lange Peter van ’t Laatste Nieuws, ligt daar wakker van ?”

Welnu, dat vind ik skandalig dat Quickie mij op die manier door de riool trekt en mij afschildert als een onnozele gans die van toeten noch van blazen weet. Ook vriend Wout wordt door dezelfde riool getrokken. Arne wordt gespaard, omdat het zijn oogappel is, als ware opvolger voor het burgemeesterschap van Kortrijk in 2024. Tegen die tijd hoopt Arne zijn computercommerce voor een fortuin verkocht te hebben, dus zijn schaapjes op het droge te hebben, zodat hij zich volop in het burgemeesterschap kan storten. Dan word ik gedumpt om voor de rest van mijn dagen, ter vervanging van Stefanietje, schepentje van trouws en jubilea te worden. Pffft, dan ben ik nog liever weer ordinaire stadsbediende met een modest loontje en veel tijd om eindelijk zorgeloos bij mijn geliefde te gaan inwonen. Ik verlang daar al zolang achter. Burning love niewaar ? En nu moet jij eens goed horen, mon cher Quickie ! Je moet heus niet peinzen dat je mij met je verderfelijke kapsones de deur uit kan kijken, hoor. Want ik ben geen kattin om zonder handschoenen aan te pakken, Wout weet er alles van.
Ik zou bijna durven zeggen, fuck up Quickie, maar ik hou me nog even in.

Je toegenegen,

Ruthie,
Burgermoeder van Kortrijk

Dit bericht is geplaatst in open brieven. Bookmark de permalink.