Wegkijken

PERSBERICHT

Datum: 27/10/2020

OPNIEUW ZINLOOS GEWELD: “STOP MET WEGKIJKEN”

Op sociale media zijn opnieuw beelden opgedoken van zwaar en zinloos geweld, dit keer in Kortrijk. Een jongen die staat te bellen, wordt door een allochtoon van een trap geduwd, geschopt en geslagen. Hij krijgt ook een trap tegen het hoofd. Dit slechts enkele dagen na een gelijkaardig geval van zinloos geweld in Puurs. Vlaams Belang Kortrijk vraagt dat de politie een onderzoek start en dat politici stoppen met weg te kijken van de problemen in de stad.

“Dit zijn schokkende beelden van de multiculturele samenleving in Kortrijk”, reageert Vlaams Belang-parlementslid Wouter Vermeersch uit Kortrijk, die de beelden dinsdagochtend deelde. “Ik zal deze ochtend nog de politie op de hoogte brengen van de feiten en wij vragen ook om een onderzoek naar de daders te starten. Dankzij de beelden op sociale media en de camerabewaking in het station moeten die daders makkelijk op te sporen zijn. Wij rekenen erop dat het parket strenge straffen zal opleggen.”

Vlaams Belang Kortrijk roept politici op om niet langer weg te kijken van het probleem. “Hoe kunnen we minister van Justitie Van Quickenborne (Open VLD) ernstig nemen als hij het geweld zijn in eigen stad niet onder controle krijgt. Er kan geen plaats zijn voor Antwerpse of Brusselse toestanden in onze stad. Er bestaat een gevoel van straffeloosheid bij die ‘jongeren’. Je ziet steeds dezelfde mensen wegkomen met allerhande baldadigheden”, aldus Vermeersch.

Vermeersch richt zich ook rechtstreeks tot Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester – Open VLD), de nieuwe burgemeester van Kortrijk: “Ik doe een beroep op het moederhart van de nieuwe burgemeester: onze kinderen moeten veilig de trein kunnen nemen. Dit soort geweld door bepaalde groepen jongeren kunnen en mogen we niet langer tolereren.” De partij is ook van mening dat dit zoveelste incident vechtpartij een grotere problematiek blootlegt. “De criminaliteit in Kortrijk is sinds het aantreden van het nieuw bestuur met maar liefst 26,4 procent gestegen. Daarom is het belangrijk dat de leefbaarheid en veiligheid in onze stad absolute prioriteit worden. De angst moet van kamp veranderen: het zijn die vechtersbazen die schrik moeten hebben om gepakt te worden door politie en justitie en niet onze weerloze jongeren om buiten te komen”, besluit Vermeersch.

Auteur: Wouter Vermeersch
Email: woutervermeerschvb@gmail.com

Organisatie: Vlaams Belang Kortrijk
Adres: Plaats: Kortrijk, Vlaanderen
Telefoon: 0485/66.07.80

Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.