Take Arne&Valerie Away !


(foto Maxime Petit)

Schepentje Arne Vandendriessche (37) en zijn leuke amante Valerie (34) gaan volop voor afhaal, in de volksmond takeaway.

Arne VDD : “De Kortrijkse restaurants liggen plat en az Groeninge nog platter. Dat laatste door de toevloed aan coronabesmettingvan in onze stad, veroorzaakt door de honderden zuipende en headbangende zogenaamde muziekfeestvierders in Depart XXXL en op Kortrijk Weide XXXL een paar weken geleden. Onder het goedkeurend oog van mijn collegaatjes schepentjes Axel Ronse en Kelly Detavernier. Als ge ’t mij vraagt, en ge vraagt het mij, wel dan denk ik dat Ronse en Detavernier afgezet zouden moeten worden voor hun idiote toelating. Maar dit terzijde. Takeaway nu. Mijn schattebout Valerietje en ik hebben besloten helemaal in ons eentje de Kortrijkse restaurants boven water te houden. Sinds vorige week doen wij elke dag afhaling, telkens in een andere eettent. Elke dag, en we willen dat volhouden tot er een vaccin is, dus waarschijnlijk tot in 2024. Onze takeaway grap kost ons zo’n tachtig euroots per dag, de bottel wijn van Crombé niet inbegrepen. Ge zult nu zeggen, dat is een kostelijk spel en dat is waar. Welke portemonnee kan dat elke dag trekken ? Awel, de onze ! Wij twee samen kunnen dat dus wel trekken. Ik ga daar, zoals in andere gevoelige stedelijke beleidszaken, open, eerlijk en transparant in zijn. Mijn darling Valerietje heeft een postje dat zo’n 1.650 euroots per maand opbrengt, een armoedzaaiersloontje zult ge zeggen, en dat is het ook, maar aangevuld met mijn schepenloontje van 4.190 per maand, plus wat ik maandelijks als reuzenwinsten, witte en halfwitte, uit mijn bedrijfje Signpost opstrijk, kunnen we breed en lang de grote Jan uithangen, een train de vie voeren, die ver boven die van bijvoorbeeld Wouter Allijns en Koentje Byttebier uitsteekt, een dure en uitbundige levensstijl die weinig Kortrijkzaantjes zich kunnen permitteren. We verdienen wij dat ook. (knipoog). Bovendien kan ik de afhaal minstens voor de helft in kosten inbrengen bij de stadsontvanger, op voorlegging van een kasticket weliswaar. Dat is allemaal heel wettelijk, Vincent heeft het voor mij uitgeplozen en voorgedaan en als hij het kan en mag, dan ik toch ook ? Bon. Ik heb nu een deal met mijn snoes Valerie afgesloten, een deal die staat als een paal boven het Leiewater, met de belofte dat we resoluut voor gezond eten gaan en ook aan pita, döner, kebab, veganisme, halal en koosjer gaan doen. Dat laatste via een Joodse vriendinne uit de Wolvendreef. Mijn minnares kookt altijd superlekker en gezond, het voelt zoals ze de liefde bedrijft, en dat wil wat zeggen, en ze staat vierkant achter mijn afhaalinitiatief. Valerietje leeft enorm mee met onze restaurants en döner kebabs uit de Zwevegemstraat. Net zoals in de Kamasutra gaan we elke dag iets anders proberen, een andere afhaalstandje om het zo te zeggen, (knipoog), zodat we bij al onze horecavrienden op een goed blaadje staan. Tegen de herfst van 2021 komt er dan een slimme website die alle takeaway-initiatieven in een lijst opneemt in Groot-Kortrijk. Dat is nog een tijdje wachten, geef ik toe, maar die komt er in elk geval vóór de derde lockdown, da’s een belofte die staat! We nemen een voorbeeld aan de stad Hasselt waar dergelijke website al sinds de eerste coronagolf in maart bestaat, www.visithasselt.be of www.watetenwevandaag.be. Ik kan niet verduiken dat wij, stadsbestuurders van Kortrijk, de Beste Stad van de Vlaanders in Aankondigingspolitiek zijn, in tegenstelling tot de Hasselaren, ware doenders, geen loze praatjesmakers die wekelijks de kolommen van de boulevardgazetten vullen. Dat kan en moet beter in onze stad. Daarom plan ik eerstdaags een bezoek aan burgemeester Vandeput van Hasselt om te onderzoeken hoe zij daar al van in maart de koe bij de horens pakten en een creatieve takeaway site uit de grond hebben gestampt. Ik geef toe, onze kreet om nu al Kortrijk tot de beste takeaway stad van de Vlaanders uit te roepen was potsierlijk. Dat trekken we weer in, we maken er de tweede beste afhaalstad van. Ik liep een beetje in de val van mijn collegaatje Kelly die mij aanporde tot die belachelijke grootspraak. Schepentje Kelly is een naïef meiske, een crème van een schepentje, alles wat ze zegt en doet bedoelt ze goed, maar eigenlijk weet ze van toeten noch van blazen als het erop aankomt iets zinnig te zeggen of te doen in verband met horeca-en fuifzaken. Ze oogt fotogeniek, staat graag te blinken in de gazette van lange Peter, maar buiten de goedbedoelde bakerpraatjes schiet Kellietje geen hoofdvogels af in onze stad. Ze vindt mij intelligent en een wonderbaarlijk wezen, zelf is ze geen bolleboos, ze houdt van erotiek en van de Chippendales, maar ja, ik zie ze graag, een echt moordwijf, samen hebben we tijdens laatavondlijke vergaderingen al veel leute gemaakt, zonder dat het echt tot handgemeen kwam of vulgair werd, want Kellietje houdt niet van vuilbekken en van handtastelijkheden die de spuigaten uitlopen. Mijn Valerietje kan daar allemaal goed tegen, ijverzucht en jaloezie is een minderwaardig gevoel zegt ze, maar dat is een ander verhaal. En nu vlug naar de afhaal döner-kebab in de Zwevegemstraat. Ciao !”

Lezersbrief :

Beste Ryma Ramou, (HLN)

Met een wedde van 6.300€ per maand (200€ per dag) blijft er netto genoeg over om elke dag aan take-away te doen.
Maar wat met de mensen die een modaal, of erger nog, een zeer laag inkomen hebben? Ik heb NIETS tegen de HORECA en dat weten veel mensen uit de sector, maar dit voorbeeld vind ik echt bij het haar gegrepen en een belediging voor mensen die het in deze Corona periode ook zeer lastig hebben om het hoofd boven water te houden.
Komaan zeg, is het opbod van de Kortrijkse schepenen tegen elkaar op om HLN krant te halen dermate groot dat men zelfs met een dergelijk bericht kritiekloos de krant haalt ?

Geo Verstichel

Dit bericht is geplaatst in Schepenenpraatjes. Bookmark de permalink.