Wouter & Sleutelgat

Wouter niet in het Sleutelgat ! 

Volgens de laatste stadhuisgeruchten zou het nieuwe schepentje Stephanie Sleutelgat alle bevoegdheden van ex-schepentje Vandenberghe kwijtspelen en alleen nog huwelijken en jubilea overhouden. Als burgemeester zou Vandenberghe omzeggens al haar oude schepenbevoegdheden behouden : bevolking, deelgemeenten, nette stad, peuken, groenonderhoud, afvalbeleid, begraafplaatsen, Kortrijk spreekt, OC’s, gebiedswerking, wijkteams, vrijwillgers.

Waarnemend burgemeester Vandenberghe zegt:  “Ik ben ik niet zot hé, Stephanie is een toffe madam, ze is grappig en na drie omers gezellig, los, babbelziek en gewillig op café en daarbuiten, daar niet van, maar laten we serieus blijven, ik sta een trap of zeven hoger qua politiek inzicht, uitstraling, mensenkennis, levenservaring en mijn benen zijn langer. Een schepenambt in Kortrijk is niet voor te lachen, ‘t is een ernstig ding. Daarom krijgt ons nieuw schepentje huwelijken en jubilea op haar bord, méér dan genoeg om mee te beginnen en ze kan het combineren met haar sleutelgatonderneming en later kan ze er nog de peuken bij krijgen.”

Schepentje Stephanie moet alleen op ’t stadhuis verschijnen, deftig opgekleed, meestal in ’t weekend, voor nieuwe huwelijken en voor vieringen van 50 jaar oude huwelijken. Dus altijd als er leute en goedkope cava mee gemoeid is. En samen op de foto van Johan, gelaarsd en gespoord, voor de Gazette van West-Vlaanderen, de pastoorsgazette van Jantje Gheysen.

Eigenlijk wordt Stephanie schepentje in bijberoep, een toffe bijverdienste van 3.750 euroots netto per maand, na haar uren als sleutelgathersteller.
Kwatongen beweren dat het om die reden is dat raadslid Wouter Allijns, een man met een politieke roeping buiten categorie, het inhoudsloze schepenpostje afgewezen heeft.
“ ’t Is een dode mus, een lege huls, ik heb veel méér in mijn mars en mik hoger, aan die cinema doe ik niet mee”, grijnst Wouter. De guitige bengel blijft, ondanks de kaarten slecht liggen, zijn zinnen op de burgemeesterssjerp van 2036 zetten. Wie weet ?
Spannend !

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in stadhuisgekonkel. Bookmark de permalink.