Stephanie !

Stephanie Demeyer, alias Stephanie Sleutelgat, tot schepentje gebombardeerd.

Jarretel : Ha, Stephanie, hoe voelt dat, zo plotsklaps schepentje van peukenloze stad Kortrijk worden ?

Stephanie : Ik ben er op tijd klaar voor gekomen, dat alleszins, maar ik moet ook bekennen dat het, zoals bij Quickie, de verdomde plicht was die me riep, en niets anders, en dat ik niet langs de Kortrijkse zijlijn of werkloos aan de verlaagde Leieboorden kon blijven staan. Kortrijk zit in de grootste crisis sinds 1830, en dus is het alle hens aan dek. Ok, ik haalde wel een grote zak stemmen, maar de ware reden van mijn parachutage tot schepentje is mijn emotionele intelligentie, mijn teamspirit, mijn menslievendheid, mijn eerlijkheid, mijn belangloze inzet, mijn gedrevenheid, mijn vakbekwaamheid bijvoorbeeld in het uitroepen en handhaven van Kortrijk eerste peukenloze stad van de Vlaanders, en mijn liefde voor de Kortrijkzanen van alle dag. Verder spreek ik een half dozijn talen en taaltjes, nodig om de 136 nationaliteiten in Kortrijk als een verrijking te aanvaarden.
Ook heb ik mijn bijberoep als medesleutelgatzaakvoerder laten varen, kwestie van klaar te komen, ik zal nogal dikwijls klaar moeten komen voor de plicht die mij blijft roepen. Diep van binnen roept die plicht al jarenlang. Als symbolische geste ga ik op de komende gemeenteraad, waar ik ingezworen zal worden, aan elk raadslid een sleutelhanger met mijn beeltenis cadeau doen. Mijn eerste beleidsdaad zal trouwens zijn : alle sloten, sleutels en sleutelgaten van ‘t stadhuis vernieuwen, niet door Decabooter, maar door de beste slotenmaker van Heule. Zonder belangenvermenging. Ik dank ook wouldbe schepentje Wouter Allijns voor zijn morele steun, een sympathieke jongen die voor de zoveelste keer achter het net viste. Wouter is een ware pechvogel, om niet te zeggen een ongeluksvogel, de Kortrijkse Calvo zou men kunnen zeggen. Politiek geluk staat niet aan zijn kant en volgens geruchten zou hij, totaal gedesillusioneerd, de Kortrijkse politieke slangenkuil verlaten. Ik heb met de goedmoedige snaak te doen. Burgemeester worden in 2036 mag hij op zijn buik schrijven. Ik wil hem aan een beter postje dan schepentje helpen. En nu moet ik naar burgemeesteres Ruth voor mijn schepenlint op te halen. Ciao !

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Talk of the town. Bookmark de permalink.