Vincent gaat ervoor !

Vanmorgen liep Jarretel in het stadhuis burgemeester Van Quickenborne tegen het lijf en stelde hem één vraag.

Jarretel : Burgemeester, men zegt dat u vicepremier gaat worden in de nieuwe regering De Croo ?

Burgemeester VQ : “Dat wordt vandaag beslist, en ik kan u nu al, off the record, verklappen dat ik er inderdaad bij ben als vicepremier en mijn bevoegdheden worden op dit ogenblik besproken. Slechte karakters bazuinen rond dat dit schandelijk verraad is tegenover de Kortrijkzanen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 heb ik inderdaad beloofd en gezworen op de kop van mijn kinderen dat ik mijn burgemeesterschap tot het einde zou uitdoen. Tot einde 2024 dus. Dat ik die belofte en die dure eed nu plots verbreek mag geen reden zijn om mij als verrader te kapittelen. Het zit zo. We zitten in uitzonderlijke tijden, dewelke in 2018 niet konden voorzien worden, en in uitzonderlijke tijden gelden uitzonderlijke politieke geplogenheden. We zitten in de grootste crisis sinds Napoleon en dus moet er snel en efficiënt gehandeld worden en moeten de bekwaamsten der bekwamen aan het stuur van België komen te zitten. Ik behoor bij de absolute top van de bestuurderselite zegt iedereen en ik ook. Egbert is mijn vriend sinds ik hem in het zadel heb geholpen als voorzitter van onze partij. Zonder mijn steun was Tommelein van Oostende voorzitter geworden en dàt was pas een ramp geweest. Voor wat hoort wat, ook in de politiek, dus schenkt Egbert mij het vicepremierschap. Dure eden en beloften moeten in deze benarde tijden wijken voor een hogere roeping ten dienste van het Vaderland. By the way, de veel grotere zak duiten die bij mijn ministerpostje behoort is leuk meegenomen, maar dit terzijde. Mijn dierbare stad Kortrijk laat ik niet verweesd achter, maar in de goede handen van schepentje Wout Maddens. Schepentje Arne heeft ook goesting, maar de snaak had te weinig stemmen. Wie het meest voorkeurstemmen behaalde heeft voorrang. Ik kijk met veel vreugde en enthousiasme uit naar mijn nieuwe post en jullie horen nog van mij, wanneer ik mij als vicepremier en samen met mijn vrouwtje in mijn stad in een open koets getrokken door vier Lippizaners laat rondrijden, op vaderkesdag en op quatorze juillet. En nu als de vliegende bliksem naar Egbert. Groet mateke lange Peter nog voor mij. Ciao !”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Talk of the town. Bookmark de permalink.