Philippe


(foto vkk)

Sexy mondkapjes in Qlown Town ! 

Bij de N-VA van Kortrijk zit een actief gemeenteraadslid : doktoor Philippe Dejaegher.
Philippe is fractievoorzitter van de 2-mansfractie (met Liesbet Maddens).

In elke gemeenteraadszitting ontpopt doktoor Dejaegher zich als een echte doender, een duiveltje-doet-al, een beminnelijke druktemaker, en altijd komt hij weer met een grensverleggend voorstel voor de pinnen, wat hij bedacht heeft tijdens zijn rustpauzes in de kliniek. Telkens gaat de hele zaal dan in overdrive van geestdrift.

Zo was het weer prijs op de laatste zitting.

Philippe verbaasde het gezamenlijk heir van raadsleden met een voorstel waar niemand neen kon tegen zeggen.

Dat ging zo.

Philippe : “Beste collegaatjes, ik heb een tof voorstel betreffende de mondkapjes. Momenteel zijn die maskertjes oersaai en ik wil daar iets tegen doen. We moeten die dingetjes meer sexy maken en dat bedoel ik ook letterlijk. Het zal mensen aansporen, meer zelfs, het zal een stormloop op de kapjes in gang steken. Vandaar mijn ideetje : zet op die mondmaskertjes sexy afbeeldingen van Kortrijk zoals bijvoorbeeld de Broeltorens, het Belfort, de K-tower, de skate-bowl, de acht designbruggen,  de Tontekapelle, de Maagd van Kortrijk, het stadhuis, het appartement van Jan Dhaene, K in Kortrijk, de Strebelle fontein, het villaatje met zwemkom van de burgemeester, de lege zwemkom van den openen, mijn oprit met haag van zeven meters hoog,  of, heel toepasselijk, een portretje van az Groeninge of een helicopterzicht van het St Janskerkhof. Maar ik heb een nog veel spannender ideetje. Op nonkel Goegel  ontdekte ik onlangs nog een heel apart portretje van de vrouw van onze burgemeester. Uit de erotische P-magazine van 2003. Een bijzonder onthullend dingetje, dat ook voor Vincent een verrassing van formaat zou zijn. Kunnen we dat op onze mondkapjes zetten ? Ik geloof erin. We kunnen de kapjes hiermee in elk geval veel meer sexy maken en dat zet toch aan tot dragen ? Is dat niet het voornaamste ? Ik vraag hierover de stemming.”

Voorzitter Tiene, nooit van een kleinigheidje vervaard, ging er graag op in.
In haar jonge jaren zou Tiene er wellicht liever zelf op gestaan hebben, op de mondkapjes, helaas haar tijd is voorbij.

De uitslag was bijna unaniem.
Twee tegenstemmen : Vlaamsch Belanger Vermeersch, de ploert, stelde onbeschaamd zijn eigen vrouw voor, zonder het haar gevraagd te hebben, voor op de kapjes en Carmen Ryheul stelde zichzelf voor, zonder toestemming van haar echtgenoot, wat niemand verbaasde.
Er was één onthouding : Tjseef Pieter Soens. Diep in zijn binnenste wou Pieter zijn politieke vriendin de zinnenprikkelende Liselotte Vandevelde erop, maar hij durfde het niet luidop te zeggen. Na de zitting droop de anders zo luimige Pieter met de staart tussen de benen af, wat niet zijn gewoonte is.

In de Kortrijkse gemeenteraad is het altijd feest.
Philippe Dejaegher is de geschikte aanjager.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Satire, Talk of the town. Bookmark de permalink.