11 juli

PERSBERICHT

GULDENSPORENCOMITÉ KORTRIJK

Toch Guldensporenviering in Kortrijk

Ook dit jaar zal in Kortrijk op de vooravond van de Vlaamse Feestdag de Guldensporenviering plaatsvinden. “Het was lange tijd onduidelijk of de viering zou mogen doorgaan, maar nu is de kogel door de kerk: de viering op 10 juli komt er, weliswaar met inachtneming van alle coronamaatregelen. Naar goeie gewoonte tekent ook de minister-president present”, vertelt Jorgen Deman, voorzitter van het organiserend Guldensporencomité
.

Mooie tradities moet je in ere houden. Met de Guldensporenslag van 1302 in het geheugen is Kortrijks Groeningekouter de vaste plaats om de viering van de Feestdag van de Vlaamse Gemeenschap op gang te trekken. Corona maakt het allemaal wat bescheidener maar toch zal op de vooravond van 11 juli de officiële plechtigheid aan het symbolische monument Maagd van Vlaanderen haar verloop kennen.

Net als andere jaren zal de minister-president aanwezig zijn, voor de gelegenheid met een boodschap die de gebruikelijke uitgebreide 11-juli-toespraak vervangt. De coronamaatregelen dwingen ons inderdaad tot een afgeslankt programma: de strijdrede, de receptie en muzikale optredens achteraf kunnen dit jaar niet. We verleggen de focus van de viering daarom naar de bloemenhulde en de uitreiking van de Groeningeprijs.

Inschrijven verplicht

Om ieders veiligheid te kunnen verzekeren, wordt gewerkt met voorinschrijvingen. “Dit zal via uitinkortrijk.be verlopen. De inschrijvingsmodule wordt eerstdaags gelanceerd. De volledige Groeningekouter wordt omsloten met herassen, er komt een aparte in- en uitgang. 200 stoelen zullen klaar staan, op gepaste afstand van elkaar. 200 personen is ook het maximum aantal aanwezigen.”

Hang uw Vlaamse Leeuw uit

Feesten achteraf zal niet mogelijk zijn, toch niet ter plekke. Net daarom roepen we alle Kortrijkzanen op, en dit jaar met nog iets meer nadruk dan andere jaren, om massaal hun Leeuwenvlag uit te hangen en zo mee onze Groeningestad in een feestelijk kleedje te steken”, besluit Jorgen Deman.

Voor bijkomende informatie kunt u steeds contact opnemen met:

Jorgen Deman, voorzitter Guldensporencomité Kortrijk jorgendeman@outlook.com, 0477 28 93 92

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.