De ‘juiste’ mening…

Vandaag werd George Floyd begraven, dit onder internationale media-aandacht en een immense lading van steunbetuigingen waardoor Amerika zich bijna in nationale rouw waant. Afgelopen zondag betoogde men zelfs in België, tegen racisme, met als excuus de dood van Floyd. Een massale betoging, waar in tijden van Corona geen enkele maatregel werd gerespecteerd. Volksgezondheid is achtergesteld op alles in deze. Dit terwijl we reeds maandenlang staan te applaudisseren voor de gezondheidswerkers, er voor het minste boetes werden uitgeschreven bij overtreding van het aantal mensen die bijeen komen, terwijl talloze bedrijven en ook de onfortuinlijke horeca investeringen dienen te doen om zich te houden aan de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad.
George Floyd was bij zijn arrestatie onder invloed van fentanyl, metamfetamine en ook sporen van cannabis werden teruggevonden bij zijn autopsie. George Floyd pleegde meerdere misdrijven en heeft onder andere in de cel vast gezeten omwille van een gewapende overval in het huis van een zwangere vrouw, waarbij Floyd zich had vermomd als iemand van de overheid en zich zo, samen met 5 andere criminelen, binnen heeft gedrongen in het huis en waarna hij de vrouw bedreigde met een wapen op haar buik. Hoe moet die vrouw zich nu voelen? Of mag dit niet gezegd worden? Waar zit de solidariteit en het respect naar slachtoffers van overvallen bij de betogers van zondag? Integendeel, blijkbaar is een anti-racisme betoging ook een synoniem voor plunderingen en vernielingen van lokale handelaars. Les excuses sont fait pour s’en servir. De Brusselse burgemeester Close staat dit oogluikend toe, de plunderingen zijn een fait divers, naar analogie met zijn voorganger Thielemans. Bepaalde politiekers liepen zelfs mee in de betoging, hoe kun je dit überhaupt nog gaan verkopen aan de modale burger?
Ik voel me waarlijk een gediscrimineerde, minderwaardige Belg in een door minderheden bestuurd land.

Fleur

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in open brieven. Bookmark de permalink.