Promenade de Courtrai

Dag beste jarretelvriend,

Lang geleden, maar ik mocht ons kleinburgerlijk Kortrijks stadje een heel lange tijd niet uit wegens Corona-dam en ramadan in een maand. Van het goede te veel voor een modale Kortrijks burger.

Maar nu…in het geniep terug in mijn buitenverblijf, een klein 6 kamer appartementje met 40m² balkonnetje op de Promenade des Anglais (als stads coördinator op pensioen) op rust in zonovergoten Nice.

Hier lees ik nu eindelijk de echte Kortrijkse waarheid, mij bezorgd door goed bevriende Kortrijkse burgers. Geen blauwgekleurde stadspamfletjes op FB gedumpt door PL in opdracht van VVQ.

Weet je de laatste Kortrijkse nieuwtjes al:

V.V.Q gaat voor minister en zou A.V.D.D voordragen als burgervader ad interim wegens W.M veel te licht bevonden door VVQ (en dat wil veel zeggen in deze)
• Voor K.D.T heeft V.V.Q de gedwongen collocatie aangevraagd. Ze is gewoon volslagen gek geworden van het voortdurend moeten liegen en oppoetsen van de stadsfinanciën. Een mens zou van minder de broek (of in haar geval string) laten zakken tot op de enkels.
• De Brugse schepen van Kortrijkse cultuur A.R., in dit geval veel kul-weinig tuur, keek in de spiegel en zag dat het goed was (dat dacht hij zelf tenminste). Steekt nog enkel pauwenveren in een pijnlijke plaats en gaat paraderen bij de cultuurmadammen die kwijlen voor deze Narcistische Adonis op sterk water.
• Onze onvolprezen sociale socialistische partij-opa Ph.D.C lijkt reeds te denken aan zijn pensioentje…zo stil is het daar bij bullebak PH., of hebben ze hem al op sterk water gezet bij de sossen?
A.W. de fietsende schepen van “Snobiliteit” op mobiel vlak is de enige die zichzelf blijft. Een waardige vervanger in de ruim overstijgende trap van Baas Ganzendonck Rudolf S (ex schepen, ex vervangend burgemeester) heeft speciale kaki hemden gekregen een 42 met een XXXXLLL-kraag om zijn dikke voldane nek in weg te moffelen.
• De rest van het schepencollege kan je niet inschatten wegens …niet wakker

Noblesse oblige: de oppositie, de “wie” zegt u, oppositie in Kortrijk, ze bestaat niet???

Kortrijk is bij mijn weten een van de enige centrumsteden waar er quasi geen oppositie meer bestaat. Een bende makke schapen die het uurtje toegestane blaffen tegen de maan zelfvoldaan hun “oppositie’” noemen.
Benjamin, Mia, Hannelore en de rest van dat CD&V gedrocht …. Eerder de schone slapers in het bos.
David en Mattie en co: Groen gezaag en geklaag, maar slijmen naar V.V.Q dat het een lieve lust is

Vlaams Belang: jongens leg eens een andere plaat op…jullie hakken jezelf in mootjes en nochtans is het veelbelovend begonnen maar nu staan jullie stil. We weten allemaal dat jullie wel een deel gelijk hebben. Men beweert dat de integratie volledig is mislukt, de gezinshereniging enkel een wegschenken van geld en privileges is met als nut het stemmen ronselen heeft. Nooit vraagt er ook maar één politiek verantwoordelijke naar een analyse van die ontluisterende gegevens, ook onze V.V.Q die als een kwispelende, kwijlende keffer achter de stemmetjes van deze mensen loopt…zielig personage.

En de rest van het politiek braakliggende politieke veld dat Kortrijk heeft :

PVDA: gevaarlijk links, maar dan zonder echte grote voorbeelden, de klaag & zaagmadammen van de Kortrijkse achtergestelde buurten. Maar voor de rest niets dan geblaat en gezaag.
Wat kunnen ze vanwege de PVDA nu enkel zeggen dan: “haal het geld bij de rijken want wij werken toch al niet”, of verder ook nog: “we zijn dik betaalde coördinatoren die de coördinators moeten coördineren om zaken te coördineren.”

Deze manier van mensen op een job te zetten werd destijds uitgevonden door rode PDC en blauwe VVQ. Zo konden ze verbergen dat zij die, zoals ze destijds luidkeels beweerden, het stadhuis zouden uitkuisen van de door de CD&V aangebrachte ambtenaren, nu zelf hun lieve vriendjes onder een andere noemer inschreven. Er zitten in Kortrijk meer coördinatoren, directeurs en straathoek- en andere (werkers !!!) dan de echte noeste stadsmedewerkers die we allemaal kennen en die echt hun job, gecontroleerd dan ook nog een keer moeten uitvoeren. (Containerparkwachters, ruimdienstmedewerkers, groendienstarbeiders en dergelijke) Van de anderen, de coördinators en dergelijke verlos ons heer.

Kortrijk Vooruit: het clubje van Geo & co, die zijn stilletjesaan terug bij elkaar gekropen, ze komen terug naar buiten nadat ze een jaar lang hun wonden hebben gelikt. Aan de deur van hun lokaal zie je regelmatig beweging van nieuwe leden (ondanks het ophokverbod, mag dat wel mijnheer de Voorzitter?)
Blijkbaar, en dat volgens de geruchten in de Kortrijkse zakenwereld, hebben ze nu een vrouwelijke lijsttrekker gestrikt met naam en faam…wie weet horen we daar nog iets van, anders gaat de fun er rap af zijn in Kortrijk met oude wijn in nog oudere zakken.

Dag jarretelvriend van mij en tot ziens op mijn promenade.

Edgard Bonavonture

( Courtrai le 25-11-1950°)

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.