Kortrijk Koerse

Kortrijk Koerse gooit handdoek niet in de ring. Kortrijk Koerse gaat hoe dan ook door. Dat is hier niet Boeregem, maar Kortrijk-Courtrai, hé. We willen de Kortrijkzanen iets geven, namelijk Kortrijk Koerse Grand Veneur.”(voorzitter Alexander Lemayeur).

De organisatoren van Kortrijk Koerse smijten de handdoek niet in de ring. De 85ste editie van de Koerse zal hoe dan ook doorgaan op vrijdag 21 augustus, als een criterium vlak voor de Tour.

Koerse-voorzitter Alexander Lemayeur windt er geen doekskes rond.
Hij zegt : “Corona of geen corona, dat is godverdomme allemaal schandelijk overdreven om de brave burger van de sport, de Koerse en de vrouwen af te houden. Maar te Kortrijk zal dat niet pakken. Zeg dat ik het gezegd heb ! Sport is opium voor de basse classe, zeggen ze, maar ze zeggen zoveel, en daarbij, opium et alors ? De Kortrijkse plebejer en de beter gestelde Charles Heidsieck slurper in onze VVIP tent mag toch één keer per jaar uit de bol gaan zekerst ? Mag hij binst Kortrijk Koerse zijn besognes, zijn verdriet en zijn corona eventjes aan de treurwilg hangen ? Die belachelijke regels rond sociale distance naleven en oogkleppen, neusknijpers en mondkappen van eigen makelij dragen, zo’n idiotie doen we natuurlijk niet, we zijn niet zot hé. Wat is er gezelliger in de VVIP-tent dan dat de beaumonde van Kortrijk en van ’t parc St Georges zo dicht mogelijk tegen mekaar aanschurkt met de Connaisseur, crème de la crème van de Creuses, en de Heidsieck in de ene poot en de andere poot diep onder de rok of in de décolleté van mekaars vrouw, maîtresse of lief. In staat van opperste extase hoor ik hen al ‘Oh, ja, zalig, dieper, nog!’ kreunen, of alvast iets in die zin. We gaan de VVIP tickets dit jaar dan ook aan het driedubbele van de prijs verkopen. Want Kortrijk Koerse 2020 wordt in de VVIP-tent een libertijns specialleke, als je begrijpt wat ik bedoel”, besluit Lemayeur met en vette knipoog.

Ook schepentje van Sport & Koerse Arne Vandendriessche staat vierkant achter de plannen van voorzitter Lemayeur.
Arne zegt : “We bekijken alles rustig wat er deze zomer wel of niet kan doorgaan, maar over één ding zweer ik op de kop van mijn schoonmoeder : Kortrijk Koerse gaat hoe dan ook door. Corona of geen corona, veel of minder veel doden, er zullen, schat ik, genoeg overlevenden overblijven om er een daverende editie van te maken, een groots volksfeest voor jan en alleman, en voor de upper class Kortrijkzanen in de VVIP-tent, waar de Dom Pérignon en Piper Heidsieck in sloten zal vloeien. En waar er zal gehesen worden, gevreten en onder de wijde zomerrokken en in de openstaande bloezen van de willige en luidkeels jouïsserende vrouwelijke VVIP-ers getast, dat horen en zien vergaat en het geil langs hun billen stroomt. Corona, daar vegen wij, Lemayeur en ikzelf, allebei vierkant onze balzak aan. En daarbij, ik heb me laten vertellen, uit betrouwbare bron dan nog, dat heel die coronahysterie opgezet spel is van de gazetten, de televisie, het waarzeggerskoppel Ranst-Vlieghe en van de nationale politiekers, die er allemaal een slaatje voor eigen gewin willen uit slaan, de bedriegers. Een godgeklaagde schande. Nog een schandelijker leugen dan die hele opwarmingsmythe. Zelf ben ik ben er ferm gerust in, in die corona en die Chinese vleermuizen, en de helft van het schepencollege ook, zelfs het eerder gereserveerde schepentje Ruth, behalve schepentjes De Coene, Herrewyn en Weydts, hypocriete sossen natuurlijk, en schepentje Kelly die verbod kreeg van haar herenkapper. De burgemeester twijfelt nog en staat onder druk van zijn vrouwtje. Zelfs Kamping Kitsch wil ik laten doorgaan, een libertijns vrijeliefde feest zonder weerga ! Meer ga ik daar voorlopig niet over vertellen. Maar onthou 21 augustus 2020 ! De VVIP boekingen zijn open. Ik voel me een gelukkig schepentje.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in stadhuisroddels, Talk of the town. Bookmark de permalink.