Reislijder Jan vertelt (3)


Mirakels bestaan.
Plots wordt savonds op de deur geklopt. Iemand heeft een mail gekregen met 4 standby tickets voor zaterdagmorgen naar Frankfurt. Stand-by is geen zekerheid, je moet vroeg op de luchthaven zijn en in de rij afwachten. We nemen afscheid en zij bestellen een taxi voor 4 u smorgens, luchthaven gaat om 5 u open. Ik kom om 3u30 wakker om ze uit te wuiven en bekijk mijn mails. Er is er een bij van KLM met ticket voor maandag naar Amsterdam via Hongkong, dinsdag aankomst. Ik maak Jo wakker, zij heeft ook mail met ticket. De anderen slapen nog. Ondertussen vertrekken de anderen met de taxi. Zij sturen bericht dat het moeilijk wordt. Er staan eerst mensen met tickets, dan gezinnen met kinderen met stand-by tickets, en dan zij vier. En dan horen ze hun naam afroepen, ze zijn er net bij. De laatste zes plaatsen zijn voor Belgen : zij vier en nog een jong koppel van Brugge. Ondertussen 7 u smorgens, de anderen worden wakker : en ja zij hebben ook ticket voor maandag naar Schiphol. Iedereen blij. Pak van mijn hart en schouders. Dat gaan we vieren. Ondertussen regelt TUI vervoer voor ons van Schiphol naar Zaventem. Ik zal dan toch het Wilhelmus zingen, in Schiphol. Ik kan oefenen op het vliegtuig. Vandaag zijn de winkels open, dus we gaan een flesje of twee halen… Dus toch Goede Vrijdag

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.