9 maart D-day

Op de agenda van de gemeenteraad van 9 maart staat een grappig puntje over ‘intrafamiliaal geweld’.

Het moet weer lukken.

Dat wordt uitkijken naar Vlaemsch Belanger Wouter Vermeersch (volgens schepentje Weydts een fascist pur sang), die met een brede grijns, veel misbaar en beschuldigende gebaren schaamteloos zal wijzen naar het gemeenteraadslid van Team Burgemeester die de usance van partnergeweld beoefent. Een beetje als een religieus-filosofische hobby.

Inmiddels loopt de naam van de man over de lippen van de Kortrijkse kommeerewijven, in de gazettenwinkels, bij de dameskappers, aan de tapkast van de betere afspanningen, in de wachtkamers van de huisdoktoors en last but not least gecamoufleerd in de plaatselijke boulevardgazetten, waarin de roddelsectie van Het Laatste Nieuws met Peter Lanssens en Lieve Samyn het voortouw neemt. Lieve neemt de hoorn niet meer op. Peter wel, maar niet voor Jarretel en Frans Lavaert.

Jarretel, vanaf het begin tot in de details op de hoogte van naam en toenaam van de vrouwenmishandelaar, moet zijn mond toehouden, op straffe van verbanning uit alle stadsrecepties met veel drank die ertoe doen.

Volgens de laatste berichten zou schepentje Axel Ronse zijn dreiging om het desbetreffend gemeenteraadslid buiten te laten gooien, ingetrokken hebben. Axel zou, na kennisname van de identiteit van de onverlaat en na een deugddoende bolwassing van burgemeester Van Quickenborne, tot inkeer zijn gekomen.
Axel zegt nu : “Ach, in elk gezinnetje waait het wel eens en vliegen er potten, pannen en teljoren door het salon of wordt er al eens met een broodmes of een draaiende kettingzaag gezwaaid. Et alors ? In mijn gezinnetje is het ook wel eens 10 beaufort en moet Stoops fabriek ei zo na ontruimd worden. Och, laten we daar niet zwaarder aan tillen dan noodzakelijk is voor de goede verdere gang van de gemeenteraad en vooral om geen ruchtbaarheid te geven aan onwelriekende en gewelddadige gebeurtenissen in het huishouden van sommige gemeenteraadsleden in onze beste stad van de Vlaanders. Want ik weet zekers, er zijn wel meer collegaatjes die een keer te veel uit de bol gaan wanneer ze na een nachtje uit en met een stuk in hun kloten hun vrouw, maîtresse of schoonmoeder  afranselen en hun Duitsche schaper in de regenput duwen. So what ? Dus, ik zou zeggen,  zand erover.”

De kraaien zullen het uitbrengen !
Spannend !

Dat is Qlown Town !

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Talk of the town. Bookmark de permalink.