Smeerlappen en makaken

Er is heibel ontstaan over uitspraken en scheldpartijen in de Kortrijkse gemeenteraadszitting van 10 februari.

Schepentje Axel Weydts, een notoire sos, zou de woorden ‘fascist’ en ‘makaken’ in het aangezicht van raadslid Vlaamsch Belanger Wouter Vermeersch geslingerd hebben.

Ook burgemeester Van Quickenborne zou zich bezondigd hebben aan vulgaire scheldpartijen tegenover een verontwaardigde Vermeersch, die hij meerdere keren voor ‘smeerlap’, ‘kemel’, ‘fascist’ en ‘neo-nazi’ zou uitgekreten hebben.

Jarretel is op onderzoek gegaan en kon schepentje Axel en burgemeester Vincent betrappen aan de tapkast van afspanning Balthazar. Dat was op 14 februari. De mannen, enigszins boven hun theewater, waren Valentijn aan het vieren zonder hun echtgenoten.

De tongen kwamen los.

Schepentje Axel Weydts, paars van woede en van de drank : “Jaah zeg, ik kan niet verduiken dat ik herhaalde keren de scheldwoorden fascist en makaken naar Vermeersch zijn kop geslingerd heb. Daar ben ik zelfs fier op. Ik ga meer zeggen, ik heb ook neo-nazi, nijlpaard, pornolul, mummie, rexist, netepiet, ploert, eunuch, ritselaar en poeper geroepen, maar dat heeft niet iedereen gehoord, de burgemeester en voorzitter Allijns wel. Ik neem daar geen halve letter van terug. Mijn verwensingen aan het adres van Vermeersch zijn nog maar een begin, wacht maar tot 9 maart. De leugens van fascist Vermeersch moeten stoppen. Ik dien klacht in bij mijn vriendinne Els Keytsman van de Unia bloedraad en bij het Europees Hof van de Mensenrechtenindustrie. De fascistische excessen van Vermeersch een halt toeroepen is mijn missie. De dagen van die fascist zijn geteld.”

Burgemeester Vincent Van Quickenborne, grinnikend en dicht aanleunend tegen de billen van een vrouwelijke fan : “Godverdomme, hik, veel woorden ga ik niet meer vuilmaken aan die ploert Vermeersch, de grootste smeerlap uit de Kortrijkse geschiedenis. Stefaan De Clerck was, in vergelijking, een zacht gekookt eitje, alhoewel ik hem destijds diep in mijn binnenste een corrupte gluiperd en een gewiekste zakkenvuller vond. Ik heb nu veel achting voor Stefaan, omdat ik besef hoe moeilijk het is om als burgemeester van deze stad buiten kuiperijen, leugens en het vullen van de eigen zakken te blijven. Ik doe mijn best, hik, maar het lukt niet altijd. En natuurlijk blijf ik die Vermeersch een smeerlap, kemel, fascist, neo-nazi, klootzak, kortom een weerzinwekkend sujet noemen, en dat is nog braaf uitgedrukt. Dat heb ik de smeerlap dan ook al meermaals, onderbroken door luid applaus, toegeroepen tijdens de gemeenteraad. Ook ik ga meer zeggen. Tijdens mijn nachtelijke dwaaltochten langsheen Kortrijkse bars en rendez-voushuizen hoor en zie ik veel. Als het over Vermeersch gaat, doen de afschuwelijkste verhalen de ronde. Hik. Zo zou hij lid zijn van een ondergrondse organisatie die het Kortrijks stadsbestuur met geweld uit het stadhuis wil kloppen. Deze zogezegd ‘voorbeeldige’ familieman en huisvader zou in de streek van Gyverinckhove betrapt zijn op deelname aan ondergrondse zwarte missen en duiveluitdrijvingen, waar ook de praktijken van Marquis de Sade en Leopold von Sacher-Masoch fel in zwang zouden zijn. Seksuele uitspattingen en wellustige folteringen met slaafse onderwerping, afranseling en vernedering van negerinnetjes uit Oost-Congo, zouden schering en inslag zijn. Ik durf zelfs de woorden zwarte slavinnenhandel in de bek nemen. Mijn bronnen zijn ondubbelzinnig, het is allemaal waar, dat zweer ik op de kop van heel het schepencollege. Zo’n vrouwenmishandelaar als die Vermeersch zou ik dus geen smeerlap mogen noemen ? Komaan zeg, een beetje serieus hé! Op de volgende gemeenteraad laat ik die vuile klootzak door heel de raad bespuwen en daarna door mijn pandoeren buitenzetten. Opgeruimd staat netjes. Als ik daaraan denk, kan mijn geluk al haast niet meer op. Hik.”

Laatste berichten.

Aan Peter Lanssens, Kortrijks onvolprezen onderzoeksjournalist verklaarde Wouter Vermeersch : “Quickie moet niet al te hoog van zijn toren blazen. In de gemeenteraad van 9 maart ga ik man en paard noemen over de vrouwenmishandelaar uit zijn blauwe club. Er wordt gepoogd de naam van de man in de doofpot te draaien, het zal niet lukken. Lanssens en zijn collegaatje Lieve Samyn die de zaak aan het rollen brachten in een artikel in hun boulevardgazette, bevestigden mij de ware identiteit. Het zal nogal stof doen opwaaien bij een bepaalde religieus-filosofische obediëntie, die nu al onder vuur ligt voor vrouwenonderdrukking en dies meer. We gaan dan eens zien wie het eerst met zijn klikken en zijn klakken uit de gemeenteraad zal vliegen. Wie laatst lacht, best lacht. Wees er dus bij op 9 maart.”

Gemeenteraadsvoorzitter Wouter Allyns blaast warm en koud : “Ja, ik ben op de hoogte van de verwensingen en scheldpartijen aan het adres van Vermeersch, uitgaande van schepentje Weydts en van de burgemeester. Ik heb alles gehoord, maar eerlijk gezegd, wat moet ik doen ? Als ik een sanctie opleg aan Weydts, bijvoorbeeld op zijn knieën vallen en vergiffenis aan Vermeersch vragen, tot daar aan toe, dat zou ik kunnen doen natuurlijk want ik moet hem niet die sectaire sos, maar mijn burgemeester de mantel uitvegen en op zijn knieën doen vallen ? Dat ga ik dus niet doen. Dat is uitgesloten, dan mag ik het burgemeesterschap in 2036 op mijn buik schrijven. Zo gaat dat nu eenmaal, dat is politiek in Kortrijk hé. Tiene zou het ook niet doen, advocaten zijn nu eenmaal schijnheiligaards en gepatenteerde leugenaars, anders hebben ze geen werk en geen sociaal aanzien. Ik kan daar niets meer aan toevoegen. Tot 9 maart.”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Talk of the town. Bookmark de permalink.