“‘t is stille waar het nooit waait” (Vincent Van Quickenborne)


(foto Henk Deleu)

BREKEND NIEUWS !

Gemeenteraadslid slaat zijn vrouw halfdood

Volgens Kortrijkse onderzoeksjournalist LSI, gespecialiseerd in de zware misdaad, zou een Kortrijks gemeenteraadslid enkele dagen geleden zijn echtgenote afgeranseld hebben, tot bloedens toe, en ei zo na verkracht. De klabakken werden opgetrommeld en moesten vaststellen dat de feiten redelijk ernstig waren, evenwel niet zó ernstig als de journalist in zijn boulevard gazette vandaag uit de doeken doet. De vrouw kon ter plaatse opgelapt worden en ze ziet haar man weer even dolgraag als van te voren. Een wonder van een vrouw.

Er stonden geen initialen noch andere gegevens van de vrouwenmishandelaar in de gazette van LSI, wat vreemd is, want normaal noemt de onderzoeksjournalist direct man en paard. Het kan dus met absolute zekerheid geen Vlaamsch Belanger en al zeker de ‘fascist’ (volgens schepentje Axel Weydts) Wouter Vermeersch niet geweest zijn. Dat hadden we direct vernomen. Zo werkt de ’embedded’ Kortrijkse pers.

Een kolfje naar de hand van Jarretel die op onderzoek trok en stadhuisgeruchten opving dewelke tot de ontmaskering van de dader leidden.

Na grondig speurwerk en werkend met eliminaties kwam onze eigen speurder op het spoor van een gemeenteraadslid van Team Burgemeester.

Over het geval aan de tand gevoeld schoot burgemeester Vincent Q. in zijn beruchte uitbarsting van kolère : “Godverdomme nog aan toe, jaah zeg, een collega van mijn team die zijn vrouw een pak ransel geeft, ja en dan, so what, in elk gezinnetje is er wel eens iets aan de hand hé, elke huisje heeft zijn kruisje, ’t is stille waar ’t nooit en waait. Zelf gebeurt het ook wel een keer dat ik de mijne bont en blauw sla en haar jarretellen naar beneden trek, vooral na een vervelende gemeenteraad, wanneer ik weer eens ben blijven hangen aan de toog van den Balthazar of bij een gezelschapsdame in een parenclub in Hulste, mijn thuisbasis in moeilijke perioden, en ik dan tegen het ochtendkrieken straalbezopen nauwelijks mijn appartementje terugvind. Dan maakt vrouwtje wel een keer misbaar en ambras, wat ik temper met een flink pak rammel en een poging tot geforceerde aanranding, wat nooit lukt door de whisky. Mijn vrouwtje kan dat plaatsen en heeft ermee leren leven, en de klabakken zijn nog maar ene keer moeten optreden, van de zone West dan nog uit Veurne-ambacht. Ik ga er niet veel woorden vuil aan maken, ik ken mijn pappenheimers van Team burgemeester. Er zijn er nog wel meer die hun vrouw, minnares of schoonmoeder afranselen, omdat ze het verdienen zeggen ze, en nee, namen ga ik niet noemen, maar ze liggen voor de hand. By the way, Wouter Allijns en Arne worden nergens van verdacht. En nu moet ik naar de voetbal. Tot in den Balthazar. Daag.”

Jarretel is inmiddels op de hoogte van wie de geweldenaar van Team Burgemeester is, en voor wie het kan raden ligt een abonnement klaar voor 1 jaar wekelijks gratis een half dozijn wildkakskes van het huis Cindy&Beugnies. Te kiezen uit bruin, zwart of gespikkeld.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Talk of the town. Bookmark de permalink.