En wèn ne kjér noa Bissegem gewis…

INGEZONDEN STUK

Het algemeen belang

Debielen! Onnozelaars! Achterlijk! Prutsers!… Een greep uit de verwijten aan het adres van het stadsbestuur deze week.

We hadden immers de gedurfde keuze gemaakt om van een filestraat in Bissegem een leefbare straat te maken door het doorgaand verkeer niet meer mogelijk te maken. In die straat ligt ook een school met 500 kinderen.

Een keuze die we samen maakten met een adviesgroep. In die adviesgroep waren onder andere ondernemers, bewoners, verenigingen en schoolgemeenschap vertegenwoordigd. Een jaar lang hebben we zeer grondig en op een constructieve manier met elkaar gediscussieerd. Om uiteindelijk tot deze beslissing te komen.
So far so good.

Toen de plannen bekend werden gemaakt via klassieke en sociale media barstte plots de hel los. Sommigen vinden het echt niet kunnen dat men nu enkele minuten zal moeten omrijden via de ring. Sommigen denken dat dit de doodsteek zal worden voor het dorp. Anderen vrezen dat men moet inboeten op bereikbaarheid. Terechte bekommernissen of niet, iedereen heeft het recht deze te uiten. Maar waarom moeten die verwijten daarbij? Kunnen we niet gewoon op een beschaafde manier van mening verschillen?

Mijn pepe Joël was in een ander tijdperk -zonder sociale media- ook jaren schepen in deze stad. Een graag geziene volksmens. Ik heb veel van hem geleerd. Zo gaf hij me de les om altijd te handelen in het algemeen belang. (Verkeersveiligheid voorop stellen op individuele bereikbaarheid is daar een goed voorbeeld van.) Hij gaf me ook mee, dat welke keuze je ook maakt als politicus, er altijd voor en tegenstanders zijn. En dat moet je respecteren. Dat heb ik heel snel mogen ervaren. Mobiliteit is immers een thema waar werkelijk iedereen een mening over heeft. En in een democratie hoort dat ook zo. Maar kan het alsjeblieft op een beschaafde manier?

Deel deze tekst gerust als je het eens bent. Misschien haalt het wel iets uit?

Axel Weydts
Schepen van mobiliteit

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.