Groen (2)

PERSBERICHT

David Wemel en Philippe Avijn opnieuw verkozen in Politieke Raad Groen

Datum: 14/01/2020

Op zaterdag 11 januari 2020 organiseerde Groen haar provinciale ledenvergadering en nieuwjaarsreceptie in Brugge. Naast de hapjes, de drankjes en de nieuwjaarskussen, waren er ook verkiezingen voor de politieke raad, zeg maar het parlement van Groen. West-Vlaanderen mag acht vertegenwoordigers afvaardigen naar die politieke raad en twee er van komen uit Kortrijk. Zowel Philippe Avijn als David Wemel werden herverkozen voor een periode van 5 jaar.

Philippe Avijn: “Groen is een partij die het goed doet bij jonge mensen. Onze toekomstvisie spreekt vooral de toekomstige generaties aan. Maar onze samenleving bestaat ook voor een groot deel uit 55-plussers. Die stem wil ik in Brussel vertegenwoordigen. Ook mijn achtergrond als vakbondsman neem ik mee om het beleid en de standpunten van onze partij mee vorm te geven.”

Als fractieleider in de gemeenteraad in Kortrijk, wil David vooral die ervaring inbrengen. “Dagelijks zien we waar de uitdagingen liggen voor de steden en gemeenten in West-Vlaanderen. In Kortrijk experimenteren we gretig met oplossingen voor de steden van vandaag en morgen. Maar de uitdagingen in de meer landelijke gebieden van West-Vlaanderen zijn complex en de oplossingen zijn zeker niet zomaar over te nemen uit de steden. Toch ben ik er van overtuigd dat Groen de recepten in huis heeft om het leven van alle West-Vlamingen te verbeteren. Met de juiste taal en herkenbare gezichten kunnen we er voor zorgen dat ook in West-Vlaanderen de mayonaise pakt.”

Het mandaat van Philippe en David loopt tot eind 2024.

Auteur: David Wemel
Email: david.wemel@groen.be
Organisatie: Groen Kortrijk
Adres: Plaats: Telefoon: 0479685322

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.