Geen piemel-uit-de-broek-haler !

De Warmste Week loopt uit de broek !

Burgemeester Van Quickenborne trekt al zijn kleren uit voor het goede doel !

Het Kortrijkse schepencollege werd maandagochtend even verstoord door de cameraploeg van StuBru, die in alle vroegte binnenstormde. Franky De Smet-Van Damme werd met een hoogtewerker het kabinet van Quickie binnengeduwd. Als Winterman verkleed (op vraag van de Kortrijkse moslimgemeenschap werd de Kerstman persona non grata verklaard) nodigde Franky de burgemeester uit voor de camera zijn kleren uit te trekken voor de warmste week en het goede doel. Dat moest aan Q. geen drie keer gevraagd worden. Zijn vrouwtje had hem nochtans gewaarschuwd niet te overdrijven in het populair willen doen tijdens die warmste week. Tergend langzaam, als een volleerd chippendaler, trok Vincent eerst zijn hemd uit, vervolgens zijn kousen, daarna zijn broek en toen zijn vrouwelijke kabinetsleden inzonderheid de hitsige Angélique ‘à poil’ begonnen te krijsen, kreeg de burgemeester het warm om het hart, hij zwierde zijn inktblauwe gestreepte Calvin Klein in het aangezicht van Angélique die er in opperste opwinding haar neus in snoot en daarna in zwijm viel. De gevoelige kabinetssecretaresse werd ijlings in levensbedreigende extase door de hulpdiensten van schepentje Ruth afgevoerd. De bulderlach die opsteeg vanuit het kabinet was hoorbaar tot aan de warmste week, waar de warmste week hit  ‘ik was maar een clown’ van Ben Cramer ingezet werd, terwijl de warmste week-dj’s Eva De Roo, Joris Brys en Fien Germijns in huilen uitbarstten. Tot slot kreeg de burgemeester een flessenverwarmer kado, ter attentie van vrouwtje Anouk, die thuis op de kindjes paste.

Vincent zei, een beetje ontdaan : “Bedankt voor de attentie, beste Winterman, en ik heb een verrassing in petto. Ik ben geen piemelfetisjist en trek eerst mijn broek weer aan. Op de laatste dag van de warmste week, op kerstavond, wil ik op het podium van StuBru staan gloriëren. Ik ga, gechaperonneerd door die schepentjes die een idiote bewondering voor mij koesteren, het podium opstormen en een milde check van 50.000 of misschien wel 100.000 euroots uit mijn binnenzak toveren, een goede doelen check, geschonken door het stadsbestuur van Kortrijk, ‘t is te zeggen door de welwillende Kortrijkse belastingbetalers, die mij allemaal tijdens deze warme Kortrijkse week een warm hart toedragen. Ik ga dat doen met mijn kleren aan, ik ben geen piemel-uit-de broek-haler. Ondanks alle kwaadaardige roddels die over mij de ronde doen, hoop ik met deze geste te bewijzen dat ik dan eigenlijk tóch gelijk had om in onze stad tijdens de warmste week de populaire jongen uit te hangen. Ik hoop daarmee op alle televisieschermen te komen en op de cover van minstens drie Belgische weekbladen. Mijn geluk kan niet meer stuk!”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Talk of the town. Bookmark de permalink.