Open Veld

Rebellie in ’t Open Veld !

In de witte sociale meerwaardewoonwijk ’t Open Veld nabij de grens met Cuerne, dreigt zich een sociaal drama te voltrekken. Dit is de wijk waar de bouw van de boerderette met zwemkom van burgemeester en mevrouw Vincent Van Quickenborne aan de gang is, maar dit terzijde.
Het moet weer lukken.

Dat zit zo.

Op een steenworp van wijk ’t Open Veld werd door ene Dieter De Clercq, een horecavlegel die aan alle regels van goed fatsoen zijn twee ballen veegt, de winterbar Sibäria met buitenterras en winterzwemkom met ijsschotsen voor naaktzwemmers geopend, en de gevolgen van deze grensoverschrijdende avondlijke en nachtelijke geluids-en lichtvervuiling dreigen catastrofaal te worden voor de fysieke en geestelijke gezondheid van de iets oudere villaatjesbewoners van de getroffen sociale meerwaardewijk.

Jarretel werd via de populaire onderzoeksjournalist en boezemvriendje van het stadsbestuur Peter Lanssens van Het Laatste Nieuws, van deze wandaad, gepleegd door de uitbater(s) van Siberia, stante pede op de hoogte gesteld.
Zoals altijd was onze misdaadreporter er als de vliegende bliksem bij om de zegsman van het geparfumeerd plebs van ’t Open Veld, de alom gerespecteerde dandy meneer S.E., over het schandelijk vergrijp van De Clercq, aan de tand te voelen. Meneer E. wil niet met naam en toenaam of aangezicht in de gazetten verschijnen. We respecteren zijn wens en laten de zegsman ongegeneerd stoom afblazen.

Zegsman meneer E maakt een magistrale analyse van de wanpraktijken door de vermaledijde Winterbar aangericht, alsook van het onheil dat zich in deze witte sociale meerwaardewijk voltrekt.

Zegsman meneer S.E. : “Kijk, te veel is trop en trop is te veel. Het is nu al sinds een paar weken dat er daar vanaf de donderdagavond in die wintertent lawaai en kabaal is dat horen en zien vergaat. En lach niet, dit zijn niet de eerste de beste mopperaars, azijnpissers of provocateurs die het als hun hobby beschouwen om zich met verbale terreur bezig te houden. In onze achtergestelde meerwaardewijk, groeit stilaan het ongenoegen rond het aantal decibel dat de avondlijke en nachtelijke ether wordt ingestuurd door die Siberia, op donder-, vrij- en zaterdag. Om nog van de lucht-en lichtvervuiling te zwijgen ! We hebben dan ook besloten om een actiecomité boven de doopvont te houden en bussen te charteren voor een mars op de Rijselsestraat en een bestorming van ’t stadhuis en van de burelen van de burgemeester, inbegrepen het kabinet van schepentjes Arne Vandendriessche en Kelly Detavernier. Ook werd de onvergelijkelijke Kortrijkse strafpleiter van slechteriken Jantje L ingeschakeld ! Niet minder dan zevenentwintig villaatjesbewoners worden gestoord tijdens het kijken naar Thuis, Winteruur met die hond, Blokken, FC de Kampioenen of de Slimste Mens van heel de Wereld, waarbij de zogenaamde bassen, de geënsceneerde moppentapperij onder leiding van Erik Van Looy, te boven gaan. Ik weet het, ’t is nu geen weer om nen ond door te jagen, laat staan voor kleine villaatjesbewoners om veel buiten te gaan staan in de avondlijke regen, wind en koude, dus mogelijke tuinparty’s of BBQ’s, waarbij na middernacht, in zwemkommen in den bloten wordt gedoken, zijn thans niet aan de orde, dus daar wordt geen aanstoot aan genomen. Nee, nee, ’t is die constante onverdraaglijke cadans op de achtergrond, hoorbaar in de keukens, slaap-bad- en kleinste kamerkes, die voor een gevaarlijk aanzwellende koleire, wat zeg ik, voor een dreigende opstand zorgt in onze sociale meerwaardewoonwijk. Bij toevallige ontmoetingen bij de plaatselijke kruidenier, melkboer, beenhouwer of bakker wordt door de bewoners onderling afgetast of de ongemakken overal even erg zijn. En dat zijn ze. Sommigen liggen er wakker van en worden in hun slaap of bijslaap gestoord, anderen, meer weerbarstige bewoners, hebben avondlijke opwindende hobby’s waarbij vermelde bassen de seksuele vreugde alleen maar ten goede komen en zorgen voor een hervonden libido. Dezulken hebben een dubbel gevoel en betwijfelen of er moet opgetreden worden tegen die hufters van Siberia. Ik zou zeggen, blijf het volgen, cher Jarretel…Tot één van deze dagen…in Siberia.”

Naschrift : Zegsman meneer S.E. wordt wel eens de clochard-de-luxe van ‘t Open Veld genoemd, een eretitel die hij met een zekere fierheid draagt.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Talk of the town. Bookmark de permalink.