Schuim op de lippen !

In de Kortrijkse gemeenteraadszitting van 2 december veerde burgemeester Van Quickenborne weer recht met het schuim op de lippen.

Dat ging zo.

Vlaams Belang hauptmann Wouter Vermeersch, door de burgemeester als een neo-nazi pur et dur aanzien, verweet Van Quickenborne dat hij Kortrijk zo vlug mogelijk naar 80.000 inwoners wil drijven, om maar één reden : dan verhoogt de burgemeesterswedde aanzienlijk en “dat is nodig om zijn kostelijke boerderette met zwemkom aan de rive gauche van de Leie te kunnen afbetalen” deed politieke fabulator Vermeersch in de soep van de verbouwereerde burgemeester. “En de manier waarop meneer Van Quickenborne aan meer inwoners wil geraken is wel het toppunt van mensenhandel, zwendel, hypocrisie en cynisme”, zei Vermeersch. “Namelijk met het invoeren van totaal onaangepaste vreemdelingen met een achterlijke godsdienst, cultuur, leefgewoonten, met hun vrouwenonderdrukking, kopvodden, djellabas’s, stenigingen en vrouwenbesnijdenissen. En ze zullen nooit werken, maar op kosten van de Kortrijkzanen blijven leven. En misdrijven plegen en verkrachtingen aan de lopende band. Het invoeren van nog meer armoedzaaiers, profiteurs, gelukzoekers, vermeende vluchtelingen, regelrechte oorlogsmisdadigers, IS-ers en tutti quanti van alle slag en soort en van alle kleuren, ook kolenzwarte van over heel de planeet, het is het grootste onheil dat een burgemeester zijn stad en inwoners kan aandoen. Die vreemde luizen hebben allemaal minstens zeven kinderen, dus het zal vlug gaan, dat is knap gezien van meneer Van Quickenborne. Ik wens hem veel succes en dan wijk ik uit naar Nieuw-Zeeland,” aldus de fijnbesnaarde Vermeersch. Vermeersch is van betere komaf, maar dit terzijde. De burgemeester beschouwt hem als een politieke terrorist en een onverbeterlijke vreemdelingenjager, een eretitel voor de Vlaams Belanger.

Van Quickenborne voelde het aan zijn water dat zijn bloed aan het koken geraakte en zijn bloeddruk tot ver boven de dertig steeg. Niet gezond.

Q veerde recht en schreeuwde, heetgebakerd, witgloeiend van koleire, terwijl hij zijn micro tegen de grond zwiepte, wild molenwiekte en in het rond stampte en daarbij voorzitter Tiene in de onderbuik raakte, momenteel haar tere plek.

Van Quickenborne : “Luister Vermeersch, gij zijt nu werkelijk de grootste klootzak, nieweird, lorejas, strontboer, fascist en racist uit de Kortrijkse geschiedenis. Zijt ge niet beschaamd ? How dare you ? Bekijk bijvoorbeeld een keer de mens Ahouna van mijn obediëntie, hier als raadslid in de raadszaal tegenwoordig, is die brave zwijgzame jongen nu geen echte mens van vlees en bloed en geen ware Kortrijkzaan ? Omdat hij muzelman recht en stijf in de leer is ? So what ? Ok, ik kan het niet verduiken, in zijn 2de burgermanifest van 1992 schreef mijn grote liberale roerganger Verhofstadt dat de islam niet compatibel met de Westerse liberale democratie is. In ’t gehele niet. ‘k Zou nogal geloven. Maar dat was in de politieke pruimentijd en sindsdien heeft de Guy zijn vijf burgermanifesten in de fik gestoken, boete gedaan in de catacomben van Europa en zich bekeerd tot de politiek-correcte liberale maatschappij-en zedenleer. Als gij dus denkt, Vermeersch,  dat ge de Kortrijkzanen zult kunnen verdelen in twee ruziemakende en mekaar naar het leven staande categorieën, of drie als ge de Overleienaars meerekent, namelijk geboren en gespogen Kortrijkzanen en allochtonen uit Noord-Afrika of nog verder, naast Overleienaars zoals ik al zei, dan zult ge met mij te doen hebben. Over my dead body ! ‘k zal er godverdomme voor vechten opdat deze vreemde veel-te-velen, welke kleur of achterlijke religie ze ook hebben en vanwaar ze ook komen, legaal of illegaal, dat ze ten alle prijze, ten alle tijde en onvoorwaardelijke naar onze stad kunnen afzakken om ons inwonersaantal en mijn burgemeestersloontje te verhogen. Maggie, met wie ik een intimistische relatie heb, zal mij helpen. Er komen er maandelijks zo’n 3000 bij, ze mogen allemaal naar Kortrijk komen. Ik ben voor de grote verbinding tussen alle inwoners van onze mooie stad. Tegen de extreemrechtse onverlaten die mij aanwrijven dat ik binnenkort in een exclusieve witte villawijk ga wonen en mijn twee kids naar een exclusieve witte school stuur aan de andere kant van de stad, zeg ik : et alors ?  Ik ben wel tegen rassenscheiding, maar niet tegen klassenscheiding. En ‘k ga nog een primeur meegeven : naast mijn nieuwbouw, een ruime boerderette aan de rive gauche van de Leie, heb ik, na consultatie van mijn vrouwtje, een tweede bunker laten graven, droog en volledig uitgerust voor tijdelijke opvang van nieuwe Kortrijkzanen, vooraleer zij terecht kunnen in een nieuwe sociale woning waarop zij met voorrang recht hebben, natuurlijk. Meer heb ik daarover niet te zeggen. Salut.”

De burgemeester werd na tien minuten razen door voorzitter Tiene met veel moeite tot bedaren gebracht, in zijn zetel getrokken en het ingedutte raadslid doktoor Dejaegher werd vanuit zijn zeteltje gehaald om vast te stellen dat de bloeddruk van Vincent weer onder 20 was gezakt. Opluchting en een daverend applaus !

De burgemeester heeft er voor de rest van de zitting het zwijgen toe gedaan en tegen die tijd hing Vermeersch tussen twee stadssecretaressen en Fabienne te hijsen aan de linker tooghoek van bar des amis. Wouter voelde zich weer prettig, het wordt een soort spelletje van hem om de burgemeester elke maand een peer te stoven, hem te sarren en te koeioneren tot hij helemaal zot wordt. Het uitlachen van de burgemeester door politieke schavuit Vermeersch is een dodelijke strategie en Van Quickenborne tuimelt er elke zitting opnieuw in. De humor, de kloterijen en de kwinkslagen van Vermeersch, hij meent niets van wat hij roept en tiert, brengen de burgmeester telkens tot aan de rand van de krankzinnigheid. De gevatte opmerkingen van de Vlaams Belang hauptmann wijst de beste verstaander aan, degene die het kan begrijpen. Daar is de burgemeester, helaas voor hem, niet bij. Uit het gevoel voor kwaadaardige humor van Vermeersch blijkt een speciaal talent voor ondermijning en ontregeling en de burgemeester trapt altijd weer in die val. Het werken met onfatsoenlijke grappen en spitse aantijgingen is niet voor iedereen weggelegd. Vermeersch is er de ware grootmeester in !

Er staan de Kortrijkzanen nog opwindende gemeenteraadszittingen te wachten !

Dat is Qlown Town !

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Berichten uit het stadhuis. Bookmark de permalink.