Cyriel

PERSBERICHT

96% inwoners Cyriel Verschaevestraat in Kortrijk tegen naamsverandering !

De bewoners van de Cyriel Verschaevestraat in Kortrijk zijn boos. Niet zozeer omdat de naam van hun straat verandert, wel omdat ze nooit gehoord zijn. En omdat ze opzien tegen de administratieve rompslomp. Bijna alle bewoners zijn tegen de naamsverandering. De betrokken schepen belooft dat hij met een “mobiel stadhuis” naar de straat zal trekken.
Jean-Marie Hellebuyck, een bewoner van de Cyriel Verschaevestraat, is een petitie gestart. Hij is al bij zo’n honderd “Cyriel Verschaevestraat-bewoners” langs geweest. “Amper vier hebben niet getekend. Dat betekent dat 96% van de bewoners wel hebben getekend.”

Niet gehoord

De bewoners zijn kwaad omdat ze opzien tegen de administratie en de kosten die op hen af komen. “En vooral ook omdat ze nooit op voorhand zijn gehoord. Ik ga dit weekend nog verder met mijn petitie. Daarna vraag ik een onderhoud aan bij de burgemeester om de petitie af te geven. Ik ga hem zeggen: kijk meneer de burgemeester, enquête, inspraak, volksraadpleging. Dat hebben jullie allemaal gedaan voor de autoloze zondag, maar dat hier, dat treft de mensen direct, rechtstreeks en onmiddellijk.”

Mobiel stadhuis

Schepen in Kortrijk Axel Ronse zegt dat hij de boosheid van de bewoners begrijpt. Hij liet gisteren een brief versturen waarin staat dat hij op zaterdag 7 december naar de Cyriel Verschaevestraat en de Leopold II-laan gaat met een mobiel stadhuis. “We gaan de rompslomp wegnemen, we gaan alle kosten wegnemen en we gaan de mensen de keuze voor de nieuwe straatnaam mee laten bepalen.”
De kosten kunnen hoog oplopen. In de straat zijn verschillende bedrijven gevestigd.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in persberichten. Bookmark de permalink.