Cyriel leeft !

INGEZONDEN STUK

De bewoners van de Cyriel Verschaevestraat in Marke tekenen massaal de petitie die de beslissing van de Kortrijkse gemeenteraad over hun straat ongedaan wil maken. Zo’n 95% is niet akkoord om de Cyriel Verschaevestraat te vervangen door een andere naam. Bewoner Jean-Marie Hellebuyck sprak 100 van zijn buren aan, slechts 5 hebben zijn petitie niet ondertekend. “Nu moet men ons niet in een hoekje duwen als fans van een zeker gedachtengoed”, zegt de gepensioneerde politieagent. “Het zit ons gewoon dwars dat ons nooit iets werd gevraagd maar ook dat we nu veel geld, tijd en energie moeten stoppen in een administratieve rompslomp. En dat we slachtoffer zijn van de politiek correcte spelletjes van een aantal raadsleden”.
Het stadsbestuur heeft ondertussen al laten weten dat zij de kosten grotendeels op zich zouden nemen. “En schepen van Cultuur Alex Ronse zou een uurtje naar onze straat komen afzakken om alle vragen te beantwoorden. Maar ik vrees dat hij meer tijd zal nodig hebben.” Het aanbod van de schepen om de nieuwe straat met een straatfeest in te leiden, vindt de petitiemaker gewoonweg misplaatst.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.