Kwistax

Inzending door Kortrijk Voorwaarts, Courtrai en Marche.

Met een nieuw waanzinnig wetsvoorstel heeft Burgemeester Van Quickie zijn mierenverstand nu volledig verloren !

Kortrijk Voorwaarts, Courtrai en Marche kan zich niet vinden in de uitspraken van Van Quickie, die in de pers liet optekenen dat velorijders die zich met een stuk in hun kloten in het verkeer begeven, maar geen tekenen van dronkenschap vertonen, d.w.z. zich niet te buitengaan aan slalommen, niet heel de straat innemen, niet achter de meiden fluiten, niet roepen en tieren en geen vrouwen ambeteren, moet kunnen.

Wij vragen u, waar ligt de grens, mijnheer Van Quickie ?

En wat met de trottinette ? De billenkar ? De rolstoelers ? De bakvelo’s ? De rollators ? De kinderwagen ? De stootkarren, De skaters ? Enzovoort ? Handmatig of met elektriek.

Als je het wetsvoorstel leest moet je concluderen dat zolang je maar niet van je velo valt er geen enkel probleem is. Over de trottinette, bakvelo’s en andere kinderwagens en vele andere wordt geen woord gerept.

Wat de trottinette betreft heeft Kortrijk Voorwaarts, Courtrai en Marche de volgende mening : met een handbediende trottinette mag men ver over zijn theewater geraakt zijn, maar een elektrieke trottinette, da’s ander bier. Daar moeten de wetten van de drooglegging onverkort gelden. En dan zijn er nog de segways, de skateborden, de éénwielers, de kinderwagens, de rolschaatsers, de stootkarren, de bakvelo’s, de rollators, de billenkarren, de rolstoelers, de handigekapten met en zonder krukken, enzovoorts, enzoverder, allemaal handmatig of met den elektriek, kortom een oeverloos gezwam over het alcoholgehalte en het recht op dronkenschap, uitgaan en vrijheid van bewegen op de manier die de absolute zelfbeschikking symboliseert. Of afschaft. Wat daarmee ? Jezus Christus, waar gaan we naartoe in onze Beste Stad van de Vlaanders, mijnheer Van Quickie ?

Kortrijk Voorwaarts, Courtrai en Marche wil streng zijn in die dingen, zoals in alle andere dingen in een mensenleven ze ook streng en rechtvaardig wil zijn.

Dus, sorry mijnheer Van Quickie. Zich verplaatsen houdt in dat je de weg deelt met andere al of niet beschonken weggebruikers. Het komt er op aan om zo zichtbaar en voorspelbaar mogelijk te zijn voor die andere dronkelappen.

Iedereen weet dat je van Kortrijk de ‘Velostad’ bij uitstek van de Vlaanders wil maken, maar om daarom ook de wetgeving te willen aanpassen, is het oppunt van zinsverbijstering !

Volgens de huidige verkeerswet mag je nooit met een vervoermiddel, handbediend of met elektriek, stomdronken op straat te bespeuren zijn. Tot op heden wordt de velo, zowel als de bakvelo, de trottinette, de billenkar, de rolstoel, het skatebord, de rollator, de kinderwagen, de stootkar en alle andere met een scheef oog als een ‘voertuig’ bezien.

Dit is de zoveelste vrijgeleide voor velo’s, bakvelo’s, trottinetten, billenkarren, rolstoelen en aanverwanten en een nieuwe stap in het demoniseren van de onverlaat die zich in een auto of op een Harley Davidson met of zonder zijn lief in de sidecar verplaatst.

In godesnaam, denk toch ne keer na, mijnheer Van Quickie, vooraleer ge de onweerstaanbare drang voelt bovenkomen om in de pers als een volslagen idioot te staan blinken met krankzinnige voorstellen, goed voor in ‘t zottenkot.

Mobiliteit is een ernstige zaak, waarover ernstig moet nagedacht worden. Het moet niet overgelaten worden aan bewoners van gestichten, oudemannenhuizen, instellingen en zottenkoten.

Dergelijke uitspraken helpen Kortrijk absoluut niet Voorwaarts ! Courtrai pas en Marche ?

Es lebe Kortrijk Voorwaarts ! Courtrai en Marche !

Geo Verstichel,
100 % Aanvoerder, Hauptmann, Grand Chef

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor. Bookmark de permalink.