Jan

Burgemeester Vincent Van Quickenborne laat de reactie van Vlaams Belanger Wouter Vermeersch over aan zijn advocaatje Jantje Leysen.

De verdediging van de burgemeester wordt als volgt in stelling gebracht.
Er is zelfs geen begin van bewijs van de door Vermeersch aangehaalde misdadige feiten. Vermeersch is een pathologische leugenaar. Hij blijft er koppig op los fabuleren en leugens verkopen. Zijn zogenaamde getuigen wil hij niet bekendmaken, maar uit welingelichte bron uit de supporterswereld van de VeeKaa is te horen dat die ‘getuigen’ een paar losgeslagen idioten zijn met een strafregister om u tegen te zeggen. Vermeersch verwijt Van Quickenborne nu zelfs onoirbaar gedrag tijdens zijn uitgaandersleven. Uitgaan, mag dat nog ? Het is het volle recht van Van Quickenborne om, zoals elke Kortrijkzaan, een liederlijk nachtleven te leiden, zich stomdronken te drinken, een lichtzinnig praatje met de meedrinkmeiden aan de toog van ’t Paleitje te maken en de Kortrijkse bordelen, de Balthazar en de tempels van plezier met een bezoek te vereren. Dit is allemaal boeiende informatie. Het betekent dat de zaak niet geseponeerd wordt en dat de rechtenmannen van het parket het onderzoek tot op het bot uitbenen, de onderste steen van de vermeende misdaad van Quickie boven willen spitten. Al moeten ze daarvoor dag-en nachtarbeid verrichten en de nachtelijke genietingen aan de toog van ’t Paleitje even ontberen. Een klacht tegen onbekenden werd ingediend, maar die ‘onbekenden’, zogenaamde ‘getuigen’, worden weldra bij de lurven gevat en voor de onderzoeksrechter gesleept. Ze werden verraden door loslippigheid van VeeKaa supporters die in een bekende supportersafspanning boven hun theewater waren geraakt en klikten. Dat Vermeersch nu gevraagd werd om een verklaring af te leggen bewijst dat de rechtenmannen van het parket er niet mee lachen en Vermeersch en zijn trawanten voor de strafrechter willen slepen. Het opheffen van zijn onschendbaarheid zou een fluitje van een cent zijn, aldus ingewijden uit de kring van de verdediging van Quickie. Ook dat is interessant.
Brekend nieuws in deze spannende Kortrijkse misdaadthriller is binnenkort te verwachten!

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Humor. Bookmark de permalink.