Autoloos Qlown Town

Vlaamsch Belang start lastercampagne tegen wekelijkse autovrije zondag in Kortrijk.

Vlaamsch Belang start een lastercampagne tegen het digitaal referendum over een al dan niet wekelijkse autovrije zondag in de fietszone. Er worden ook duizenden bewonersbrieven en bumperstickers verstuurd en uitgedeeld. Op de sticker staat de boodschap ‘stop auto-pesten en Quickie en Weydts naar de gevangenis’. Naar verluidt zou Johan Vandewoestijne de aanstoker en campagneleider zijn, maar hierover konden we bij geen van de partijen bevestiging krijgen.

Meester-fabulator Wouter Vermeersch, federaal volksvertegenwoordiger en Hauptmann van Vlaamsch Belang Kortrijk neemt geen blad voor de mond en verkondigt :
“Na een binnenstad met 74 fietsstraten, driedubbele parkeertarieven, meedogenloze Parko controleurs, torenhoge boetes, ellenlange files, kilometers omleidingen, dagelijkse blokkades en camions, dertigtonners met lange snoeten en boerentraktoren die de stad niet meer in mogen, willen ze nu elke week op zondag heel de stad afsluiten voor alle auto-en motoverkeer. Een krankzinnige uitwas van het machtsmisbruik van een losgeslagen schepentje Weydts. Welnu, ik zeg u, de maat is vol, het is genoeg geweest, het kloten van de autobestuurder, daar moet paal en perk aan gesteld worden en aan het uitdijend fascisme van Parko-voorzitter Weydts, in zijn uitbundige domheid, een politieke lorejas en klodderaar zonder grenzen. Ik zeik en schijt op die politieke kakkerlak. Wij van het Vlaamsch Belang, zijn het kotsbeu, net zoals de kleine commerçanten, de kroegendrijvers, de pitta en kebabbers en de daghotelbazen en hun klantjes. In een leefbaar Kortrijk mag er alleen plaats zijn voor Koning auto en de moto en de snelheid in de binnenstad moet weer naar 90, zoals in de goeie ouwe tijd van de sixties. Velo’s en tutti quanti mogen enkel op zondagnamiddag buiten. Ook moeten de verkeersvrije straten zoals Lange-en Korte Steenstraat weer voor auto’s en moto’s open gesteld worden. De Markt, Vandaleplein, Koeiemart, Schouwburgplein moeten zoals in de glorietijd tot autoparking omgevormd worden en overal moet het parkeren gratis zijn, zoals dat ook het geval is in de bruisende dorpen Wijtschate, Ploegsteert, Abeele, Lampernisse, Roesbrugge-Haringe en Langemark-Poelkapelle. Laat mij duidelijk zijn, wij hebben geen probleem met één auto-en motovrije zondag om de 25 jaar. Maar elke week is fascisme van het zuiverste water. Wij roepen de Kortrijkzanen op om in de Kringloopwinkel een geel hesje en te gaan halen en een drietand bij de Boerenbond en elke vrijdag te spijbelen, het stadhuis te bestormen en de burgemeester en zijn schepentjes het hele weekend zonder eten en drinken in de raadskelder op te sluiten. Schepentje Weydts, die handel drijft in dwaasheid, drie dagen en nachten aan zijn testikels onderste boven te laten bengelen aan de spits van ’t Belfort.
Wat burgemeester Quickie betreft, met die gewetenloze schurk en dronkaard heb ik nog een ei of twee te pellen. Dat deze paardenneuker mij wil laten berechten en opsluiten omwille van de waarheid en niets dan de waarheid over het onomstootbaar feit dat hij na de voetbal op de veekaa stomdronken positief in de zak van een pandoer van de zone Oost-Limburg blies, zal hem duur te staan komen. Als federaal volksvertegenwoordiger heb ik hoge en brede relaties, daarenboven ben ik onschendbaar. De beschuldigingen van Van Quickenborne, zijn hatelijkheden, spotternijen en sarcasmen over de Wolfschanze, over mijn collectie bruinhemden, mijn uitgebreide nazibibliotheek, naziprullaria, en mijn zogenaamde fascistische gelaatstrekken en politieke verwildering, hebben van mij een politieke lyncher pur et dur gemaakt. Ik ga de burgemeester jennen, kloten, de duivel aandoen en dag en nacht zijn handel en wandel, ook en vooral privé, door mijn Kortrijkse Vlaamsch Belang militie laten bespioneren, tot hij op een hysterische manier op zijn moeder en schoonmoeder roept, het dun langs zijn benen loopt en hij van panische angst zijn sjerp definitief aan de wilgen hangt. VLD-ers uit zijn intieme omgeving fluisteren in mijn twee oren, off the record, dat ik compassie met die politieke rukker moet hebben, dat hij met zijn verdrongen homofiele seksualiteit worstelt en al eens in combinatie met wit poeder op heterdaad met wijd gespreide benen in de gynaecologische stoel in de darkroom van de Crisco werd betrapt, terwijl twee boomlange homo-erotische negers op het punt stonden hem een goede beurt te geven. Of dat waar is, heb ik niet door mijn spionnen kunnen laten controleren, in elk geval weet ik het uit onverdachte bron. ‘Ach, Vincent hoort thuis in een verbeteringsgesticht’, zucht Kortrijks VLD voorzitter Maarten Vander Stichele met natte ogen, ‘heb toch mededogen met de ongelukkige man.’ Maar ik denk er geen seconde aan, lynchen is mijn lust en leven, dus, Quickie moet in de grond of met zijn monsterachtige kop tegen de klippen van cap gris nez. Meer ga ik daar voorlopig niet over vertellen. En nu moet ik naar de Wolfschanze”, aldus een grijnzende Vermeersch.

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in Talk of the town. Bookmark de permalink.