Liselotte & Yann

Er komt dan toch verjonging bij de Kortrijkse tsjeven !

Huidig voorzitter, de oudere jongere Jan Deleu (69), geeft de fakkel als lokaal voorzitter aan de ravissante tjsevenhinde Liselotte Vandevelde, 33 jaar. De voortreffelijke Yann Mertens grijpt naast de voorzittershamer – het moest nu eenmaal een vrouw zijn – Yann, 34, krijgt een troostprijs, hij wordt ondervoorzitter.

Liselotte, de extase nabij : “Ik ben fier als een pauw op onze nieuwe mensen in de gemeenteraad! Stuk voor stuk oudere jongeren, gemiddeld 51,1 jaar oud, die vanuit hun professionele ervaring een ongelooflijke meerwaarde zullen betekenen voor de Kortrijkse Gemeenteraad. Op kennis en passie staat immers geen leeftijd. Jeunisme is niet aan ons besteed. Wij rekenen niemand af op leeftijd, gender of kleur. Zelfs niet op filosofische of godsdienstige overtuiging. Ook mensen van Joodse of Muzelmaanse obediëntie zijn bij ons welkom. Wij rekenen enkel op kwaliteit en daarvoor kunnen de mensen van Kortrijk altijd en overal op ons rekenen. En ik ga meer zeggen. Ik wil met een fris imago, een duidelijke boodschap en een open mind de toekomst van mijn stad naar mijn hand zetten. Het was hoogtijd dat knar Jan Deleu opstapte. De Kortrijkse tsjeven staan nu klaar om een fantastisch verhaal te schrijven, en een positief hoofdstuk toe te voegen aan de door corruptie en vriendjespolitiek vergeven Kortrijkse politiek. De politieke en morele zedenverwildering bereikte onlangs een droevig hoogtepunt na de geruchtmakende exploten van onze burgemeester tijdens een nachtelijke slemppartij na de voetbal op de veekaa. Burgemeester Vincent blaasde weliswaar negatief, althans volgens de Kortrijkse klabakken en wie zou die niet willen geloven, maar erger is dat Vincent ook voor nachtburgemeester speelde. Daarmee overtrad hij het charter van het Nachtburgemeesterschap, opgesteld tijdens het driedaags Internationaal Nachtburgemeesterscongres van december 2016 te Kortrijk. Op dit grensverleggend congres werden, op voorstel van zetelend nachtburgemeester Adelbert, de regels aangescherpt, waardoor het voor dagburgemeesters verboden is om, welke de omstandigheden of noodwendigheden ook mogen zijn, zich het nachtburgemeesterschap toe te eigenen. Dagburgemeester Van Quickenborne werd door modelburgers met een onbesmeurd blazoen achtervolgd en bespied en om 5.37 u in de ochtend, de eerste zonnestralen doorpriemden reeds de gelagzaal, in laveloze toestand gespot, aan de borsten hangend van warmbloedige meedrinkmeiden, aan de toog van een plaatselijke gezelschaps-en paaldansbar met een bedenkelijke reputatie. Vincent lag al urenlang met zilte ogen tussen de dijen van hitsige paaldanseressen te gluren, toen plotsklaps de deur openzwaaide en een half dozijn plichtsbewuste pandoeren van een aangrenzende politiezone binnenstormden. Wat er toen gebeurde, daar zal de geschiedenis over oordelen. Zo kan het natuurlijk niet verder in onze bijna beste stad van de Vlaanders ! Als nieuwe tsjevenvoorzitter wil ik paal en perk stellen aan deze schandelijke misbruiken van het nachtburgemeesterschap, gepleegd door onze dagburgemeester. Ik wil erop toezien dat het theater van het Kortrijks politiek leven ook bij gewone mannen en vrouwen van onze stad een toenemend zelfbewustzijn creëert, opdat ze zich niet meer zouden laten meeslepen door leugens, laster, vuige praatjes en vileine beschuldigingen die maar half waar zijn, aan het adres van onze gedegen politieke bestuurders. En die zijn er nog, ook in het huidig stadsbestuur. Schepentjes zoals Arne, Wout, Kelly, Bertje en Ruth staan boven alle verdenkingen, al weet ik dat ze uiteenlopende politieke impulsen hebben, en dat hun stemmingen en emoties voortdurend van intensiteit wisselen. Wij, tsjeven van Kortrijk, leven te midden van een spiegeltent. We zien er onszelf in terug, sommigen deerlijk vervormd, anderen overstelpt door de drang om ongerechtigheden in de Kortrijkse politiek op te sporen, te ontmaskeren en aan te klagen. Mijn ondervoorzitter, de dociele Yann Mertens, is jurist bij het Iepers stadsbestuur. Hij zit daar goed, leert veel bij, vooral daar er ook in Ieper een liberale matrone de plak zwaait, en die het eveneens niet al te nauw neemt met de democratische beginselen en de moraliteit van het bestuur. Yann werd nog niet door die kwaal aangetast, maar touchons du bois! Onze oudgedienden in de gemeenteraad Stefaan, Christine en Alain, in volslagen luiheid weggezakt, zijn eindelijk weg en worden vervangen door de jonge veulens Benjamin Vandorpe, 47 jaar, Carol Leleu, 41 jaar en de gepensioneerde Mia Cattebeke, 63 jaar ! Gemiddelde leeftijd is 51,1 jaar. Ik herhaal, we kunnen niet van extreem jeunisme verdacht worden. Er gebeuren niet zoveel wonderen in de Kortrijkse politiek, maar mijn onverwachte parachutering in de voorzitterszetel is er toch één ! Er komt een einde aan het landerig zwijgen, Kortrijk zal het geweten hebben !”, besluit de opgewonden Liselotte.

Dit bericht is geplaatst in Geen Verzinsels. Bookmark de permalink.