‘Tof koppel’

Op FB noemt de vrouw van onze burgemeester de heer en mevrouw Peter Lanssens, een ‘super tof koppel.’ Peter is ‘onderzoeksjournalist’ bij Het Laatste Nieuws, de beste boulevard gazette van de Vlaanders.

Over deze grensoverschrijdende ontboezeming zegt de onvergelijkelijke politieke deskundoloog Kortrijkwatcher (80) met een master pol & sok aan de UGent op zak en doordesemd met een gevoel van immanente rechtvaardigheid en intellectueel fatsoen het volgende : “Ik bazuin het potverdorie al meer dan tien jaar uit. In de stad Kortrijk is embedded, t.t.z. samenzwerende journalistiek de grootste aller kwalen en Peter Lanssens is daar een wanstaltige uitwas van. Nu wordt het al niet meer gecamoufleerd, maar geëxpliciteerd door burgemeesters vrouw haarzelf, die ongegeneerd dweept met een lokale journalistieke paladijn. Jezus christus, waar gaan we naartoe als een zogenaamde onderzoeksjournalist hele dagen met de vrouw van de burgemeester op de schoot zit en wie weet wat nog allemaal, wat het daglicht niet mag zien ? Zeer onwelvoeglijk en op het randje af ongewenste intimiteit noem ik dat. Ik stel vast, deze soixante-neuf en early seventies mentaliteit getuigt van ontoelaatbare zedenverwildering en politieke normvervaging, reden waarom ik op Wouter Vermeersch heb gestemd, weliswaar een fabulator buiten categorie, maar ik verkies de eerlijke leugen in het belang van de mensen van Kortrijk, boven de bedrieglijke pluimstrijkerij van een scribent ten bate van het eigenbelang en de faveurkes die het aanschurken tegen de machthebbers oplevert. Ze noemen Lanssens nu de wouldbe Jambers van Qlown Town. Grotesk ! Meelijwekkend! Een schrijvelaar die zichzelf niet au serieux neemt en heimelijke vriendschappen met politieke gangsters en hun minnaressen laaiend houdt, hij bestaat ! Weerzinwekkend ! Misselijk makend ! Degoutant ! Ware het niet zo intriest, ik zou zeggen : hilarisch !”

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in scherts, Talk of the town. Bookmark de permalink.