Matti schrijft een brief

Brief aan Wouter Vermeersch, fractieleider Vlaams Belang
Gemeenteraad Kortrijk

20 augustus 2019

Beste Wouter,

Ik schrijf je deze brief als collega Raadslid. We zitten samen in de Gemeenteraad van onze geliefde stad Kortrijk, jij voor het Vlaams Belang, ik voor Groen. We hebben elk onze eigen visie op de stad en waar het naar toe moet met Kortrijk. We zijn dus – een beetje – collega’s.

Maar, beste Wouter, er moet mij iets van het hart. Hoe oneens je het ook bent met het gevoerde beleid, er zijn weldegelijk regels over hoe we aan politiek doen.
Het verspreiden van leugens en het opstoken van mensen is een beproefde strategie bij jou en Vlaams Belang Kortrijk. Problemen uitvergroten, potentiële problemen opstoken en gemeenschappen tegen elkaar opzetten, het is hoe jullie tewerk gaan. Zowel in het dossier van het zwembad, de verhuis van de Moskee, de problemen in de uitgangs- en stationsbuurt, hebben jij en je partij de afgelopen maanden telkens geprobeerd om de zaken erger te maken. Het lijkt wel alsof jullie geen oplossingen willen maar hopen op steeds meer problemen.

Dat, beste Wouter, is jouw probleem. Wat hebben de stad en haar inwoners er aan als jij elk probleem maximaal vermarkt op sociale media maar nooit oplossingen op tafel leggen? Wat is de meerwaarde van het ophitsen van de buurt rond de moskee, als die er toch zal komen. Zouden we dan niet beter bruggen bouwen en oplossingen zoeken eerder dan spelletje spelen? Is het treiteren van de NVA in het moskeedossier dan zoveel belangrijker voor jou en je partij dan mee te werken aan een leefbare stad voor iedereen? Het is niet met filmpjes die massaal ‘likes’ halen en dagenlang circuleren dat we onze stad beter maken.

Wouter, jouw partij is voorstander van heldere en strenge regels. Wel, misschien aanvaarden jullie dan best ook de regel om ‘de achterklap en het liegen’ achterwege te laten. Stop met het opstoken en verspreiden van halve waarheden en hele leugens maar herpak u. Bouw mee aan de stad van morgen.

Met vriendelijke groet,

Matti Vandemaele
Gemeenteraadslid Groen

Over Franz K

satire.humor.fabels. 0475368415
Dit bericht is geplaatst in FB berichten, Ingezonden Stukken. Bookmark de permalink.